112 SOS Poliţia Vişeuropean de Sus!

  0
  950

  Potrivit înscrisului, SINTEZA principalelor activităţi desfăşurate şi rezultatele obţinute de cadrele Poliţiei oraş Vişeuropean de Sus, pe semestrul I 2010, record semnat de comisarul şef de poliţie Alexandru Ioan şi remis redacţiei „Cronica Vişeuană”, au fost aplicate 686 contravenţii în valoare de 121.100 lei.
  Douăsutecincizecişicinci –255, este numărul contravenţiilor la Legea nr. sixty one/1991 –pentru sancţionarea faptelor de încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi de şaisprezece –sixteen, la Legea nr. 12/1990 –privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicata în anul 2009.

  Înainte de a continua lectura acestui document, trebuie să informez cititorii asupra faptului, că aceasta sinteză conţine omisiuni ale unor fapte petrecute relativ recent; spre exemplu chiar editorul publicaţiei a înaintat –la knowledge de 06.07.2009, către parchetul Vişeu de Sus un Denunţ Penal, având ca speţă evaziunea fiscala, faptă aflată în sarcina unei societăţi comericale din oraşul nostru, dosarul fiind înaintat Poliţiei Vişeu de Sus.
  După mai bine de 1 an încă nu există soluţie dată în dosar, căci poliţia Vişeu nu mai are lucrator specializat. Mai bine de 10 luni însă, ofiţerul în cauză, deşi a fost însărcinat pe linie de serviciu cu efectuarea cercetărilor şi şi-a ridicat salariile aferente perioadei, el a fost efectiv absent, iar dosarul l-a lăsat nefinalizat!
  Cu alte cuvinte, acesta a încălcat nu numai deontologia profesiunii de poliţist, dar şi ordinul primului ministru cu privire la pedepsirea evaziunii fiscale!
  Nu ne face plăcere să rostim numele poliţaiului, dar cerem socoteală şefului pentru omisiunea din sinteză.

  Mai departe, înscrisul arată, că deşi faptele din domeniul silvic au scăzut cu 25 de fapte (sic!), a fost confiscată o cantitate de 217 mc subject matter lemnos, valoarea capturii fiind de 43.400 lei.

  Pentru cititorii care nu îşi mai aduc aminte de declaraţiile din această primăvară ale numitului Vasile CIOLPAN –primar al oraşului, consemnate sub titlul „Marele Jaf”, de către publicaţia „ eMaramureş”, care îl citează pe edilul vişeuan…”Am cerut sprijinul tuturor ministerelor din ţara asta. Au venit, au văzut, s-au întors cu spatele la cele 37 de TAF-uri, după care au plecat, spunând că nu a fost nicio problema. Unii dintre autori au fost filmaţi şi fotografiaţi” – a spus Ciolpan, care a făcut apel către Sandu POCOL, prefectul judeţului, pentru ca acesta … „să trimită ”mascaţii” în pădure ca situaţia să revină la commonplace, pentru că funcţionarilor le este frică să afectueze controale fără protecţie.” publicaţia noastră apreciază, faptul că primarul, care face pe detectivul, pune în lumină proastă Poliţia din Vişeuropean de Sus, iar în acest context, Cronica Vişeuană evaluează SINTEZA principalelor activităţi desfăşurate şi rezultatele obţinute de cadrele Poliţiei oraş Vişecu de Sus, pe sem. I, drept record probatoriu pentru lipsa de performanţă şi incompetenţă în serviciu!
  Autorităţile de la centru trebuie să decidă: primarul –care vorbeşte fără acoperire, comite infracţiunea denunţului calomnios, sau şeful Poliţiei oraşului Vişeu de Sus ascunde fapte infracţionale?

  Documentul –nesecret, cu Nr. 472438, care stă la baza recordării, face referire şi la contrabanda cu ţigări şi alcool, fiind confiscate 597 pachete de ţigări în valoare de 2.985 lei, respectiv 96 de litri. S-au desfăşurat activităţi specifice cu un număr de 7 învinuiţi, care au interdicţia de a părăsi localitatea sau ţara. Au fost executate un număr de 2 mandate de arestare preventivă şi 2 mandate de executare a pedepsei închisorii. În complete, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut a crescut cu 17 numărul infracţiunilor sesizate, cu 21 numărul infracţiunilor constatate şi doar 3 infractiuni au căpătat soluţii. Dinamica faptelor de natură penală cu autori necunoscuţi –AN, indică faptul că au fost sesizate un număr de 58 cazuri, din care 33 au fost soluţionate, iar autorii în cele din urmă au fost identificaţi.

  Nu am identificat însă, –în documentul pus la dispoziţia noastră, nicio referire la faptul că circulaţia rutieră în oraşul Vişeuropean de Sus se desfăşoară în condiţii extrem de dificile, ca urmare unor lipsuri ce pun by the use ofţa pietonilor în pericol actual!
  Astfel, de 20 de ani nu au mai fost plantate semne de circulaţie şi nu au fost eliminate cele care nu mai corespund realităţii, de pilda semnele de trecere la nivel cu calea ferată, ştiut fiind că sunt desfiinţate şi trecute în conservare cele 2 linii CF din perimetrul oraşului!
  Cu toate acestea, poliţia continuă să întocmească procese verbale de contravenţie pentru încălcarea semnificaţiei semnelor de circulaţie, iar şoferii nu sesizează nulitatea acestor înscrisuri!
  Apoi, în fiecare zi de vineri ale lunii circulaţia în zona cartierului Ţipţerai, lângă podul de peste Wasser, este serios afectată şi încălcată de către transportatori şi ceilalţi participanţi la trafic, dar poliţia rutieră nu intreprinde nimic ca să reglementeze situaţia!

  Reproducem finalul documentului, …”cu toate că activitatea preventivă desfăşurată este bună se impune, totuşi, ca pe viitor să se acorde o mai mare atenţie identificării persoanelor cu risc de victimizare pentru protejarea acestora împotriva elementelor infractoare, îmbunătăţirea timpului de reacţie la apelurile cetăţenilor.”
  Cronica Vişeuană impune, TOTUŞI, atenţiei IPJ, ca pe viitor să se acorde o mai mare atenţie identificării persoanelor, care ar putea ocupa funcţiile aferente acelor specialităţi care, potrivit înscrisului SINTEZA principalelor activităţi desfăşurate şi rezultatele obţinute de cadrele Poliţiei oraş Vişecu de Sus, pe sem. I, sunt neperformante.
  De asemenea, fără a ne substitui capilor poliţiei, credem că la Vişeuropean de Sus se impune suplimentarea cu resursa umană (şi) a serviciului circulaţie!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentDOCTORI DE 2 LEI –dezbatere
  Articolul următorCOMUNICAT -epilog la serialul O fantomă revendică averea lui „Pop Şimonoaie”
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here