Amoralitatea magistratului local

    0
    895

    Uniunea Europeană -UE, continuă să monitorizeze statul român pentru modul în care acesta asigură cetăţenilor accesul la serviciile Justiţiei. Îngrijorarea occidentului -căruia cu greu i se poate scoate din percepţia colectivă sentimentul că migraţia barbarilor continuă, este cu atât mai justificată cu cât, nu numai actele de vandalism şi crimă organizată la care se dedau o parte din estici, dar mai ales a evidentei lipse de atitudine a magistraţilor din România faţă de infracţionalitatea în rândul înalţilor funcţionari, miniştri, politicieni. Dacă în legislatura trecută au fost developate cazuri flagrante de încălcare a cutumelor ce ţin de etica şi regula funcţionării legislativului, la 15 septembrie anul curent, cetăţenilor comunitari li s-a oferit şi o mostră de totalitarism imbecil şi nulitate a codului penal pe teritoriul parlamentului român.
    Pentru că revista pe care o aveţi în faţa ochilor apare la Vişecu de Sus, iată că probăm -cu exemple, amoralitatea magistratului native şi imbecilismul justiţiei faţă de proprietate.

    Potrivit legii notarilor, în principiu, orice persoană poate lăsa prin testament moştenirea oricărei alte persoane. Însă, în cazul în care există moştenitori rezervatari, adică descendenţii de orice grad ai defunctului, copii, indiferent dacă sunt din căsătorie sau din afara căsătoriei, nepoţii, stranepoţii, parinţii, precum şi soţul defunctului, aceştia vor beneficia de o parte din moştenire chiar împotriva voinţei defunctului.
    După cum ştiţi averea marelui latifundiar Papp, lăsată moştenire copiilor înfiaţi -Simion, Zora şi Olga, avere evaluată la minimum 250 milioane euro, este disputată -la vedere, de Marian Rodica. O slujnică, plantată de securitate în spaţiul vital al bătrânei Olga Fonai, revendică nu numai cele 18 mii de hectare de paduri, dar şi clădirea primariei şi parcul din spatele acesteia. Primarul localităţii a refuzat să parcurgă întregul traseu judiciar la capătul căruia proprietatea să fie la îndemâna celor de drept moştenitori, fapta lui Vasile Ciolpan fiind încadarată de articolele codului penal ca infracţiune. Dacă, electricianul nu are nicio pregătire juridică, la primărie însă sunt plătiţi din bugetul local jurişti, care aveau obligaţia de a consilia primarul şi a-l determina să apere interesele vişeuanilor. Au ignorat însă legea, iar suspiciunea că sunt părtaşi la violarea proprietăţii este fără echivoc!
    Cronica Vişeuană şi-a asumat sarcina de apărător al averii non-public solicitând ICCJ redeschiderea dosarelor, având la 15 octombrie termen de judecată în dosarul 41249/three/2010. Speţa dosarului este dată de soluţia procurorului şef de secţie al DNA de neîncepere a urmăririi penale, soluţie care validează ca proprietar al bunurilor familiei Papp o… fantomă!
    Am sperat, alături de cititori, că vom găsi în acest orăşel dacă nu o echipă de avocaţi, cel puţin UN AVOCAT care să asigure -la bară, reprezentarea cazului şi pledoaria pentru a forţa statul să îşi apere cu corectitudine proprietatea şi statutul de …drept. Stat de drept şi membru al Uniunii Europene.
    Dar, … nimeni, nimeni, nimeni!
    Lipsa de civism a avocaţilor din Vişeu -care au fost solicitaţi spre a presta în regim fiscalizat, a fost dublată de atitudinea preşedintelui Judecătoriei, care a refuzat -fără să încalce legea, o cerere de multiplicare a documentelor unor dosare soluţionate la instanţa locală, care servesc ca probe la Tribunalul Bucureşti. Dacă ar fi dispus xeroxarea acestor înscrisuri nu comitea nimic ilegal, dar ar fi contribuit la celeritatea actului de justiţie. Prin acest refuz Toader Hojda a demonstrat aroganţă, lipsă de recognize faţă locuitorii oraşului Vişeu de Sus şi o probă evidentă de amoralitate!

    DISTRIBUIȚI
    Articolul precedentComunicat de Presă
    Articolul următorCalomnia, o putere în stat?
    Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here