take place pentru salvarea averii oraşului Vişecu de Sus

  0
  914

  Adresez fiecărui vişeuan rugămintea de a citi acest show up apoi, să judece cu mintea şi să cântărească cu inima în toate cele, iar dacă sentimentul de dragoste pentru oraşul natal nu l-a părătake a seat, să ia atitudine şi să vină în faţa instanţei Judecătoriei locale, unde casa de avocatură Paula Iacob va apăra interesele locuitorilor care luptă în instanţă pentru salvarea averii oraşului Vişeuropean de Sus!

  – Care este averea oraşului nostru şi de ce trebuie să o salvăm?
  – Este în pericol această avere a comunităţii vişeuane?
  – Cine atentează la această avere publică?

  Totalitatea bunurilor care aparţin oraşului nostru: clădiri, terenuri, păduri, luciuri de apă, instalatii şi reţele electrice, calea ferată, banii care se obţin prin colectarea taxelor şi impozitelor, adică tot ceea ce este consecinţa muncii colective a moşilor şi strămoşilor noştri, dar şi a noastră, face parte din averea colectivă a vişeuanilor. Nu s-a efectuat o evaluare a acestei valori, dar pot să afirm că există judeţe ale României mai sărace decât oraşul în care trăim!
  Călăraşi, de pildă…
  Deşi legea basică –Constituţia, apără proprietatea, atât cea privată cât şi cea de stat, cei care administrează averea oraşului nostru fac proba abuzurilor, incompetenţei, intenţiilor rău voitoare la adresa statului român şi locuitorilor oraşului Vişeuropean de Sus!
  Deşi, în ansamblul atribuţiilor şi responsabilităţilor realizării prerogativelor de putere publică de către administraţia locală, normele de lege obligă pe toţi funcţionarii publici, la legalitate, imparţialitate şi obiectivitate, responsabilitate, orientare către cetăţean, edilii locali au încălcat deliberat aceste obligaţii, iar comunitatea locuitorilor oraşului nostru, este pe cale de a fi deposedată de averea sa.
  Astfel:
  – peste 2/3-imi dintr-o avere cuprinsă între thirteen-18 mii de hectare de pădure, evaluată la peste 250 milioane euro, pe care legea o adjudecă în favoarea primăriei Vişecu de Sus este furată cu concursul primarului şi consilierilor din comisia juridică a Consiliului local, iar autorităţile centrale îşi dau concursul la această hoţie!
  – fără să fim întrebaţi, de către primar sau membri consiliului local, s-a făreduce un împrumut de 60 miliarde lei (vechi), rambursabili în 20 de ani, bani care în majoritatea lor au fost deja cheltuiţi pentru studiile de fezabilitate ale unor proiecte fără finanţare!
  – lipsa de respect pentru by means ofţa locuitorilor şi proprietăţii colective, ignoranţa şi indolenţa celor din conducerea oraşului faţă de activităţile care sunt dincolo de normele de lege, de pildă distrugerea mediului sau ale infrastructurilor,
  – deprecierea raporturilor şi lipsa de comunicare între administraţia locală şi cetăţeni, aroganţa faţă de omul de rând,

  Toate acestea se constituie în cause ce reclamă aducerea în faţa justiţiei a primarului Vasile Ciolpan, al celor care se fac vinovaţi de fraudarea averii colective a oraşului Vişeu de Sus, al celor care împiedică statul român să îşi apere dreptul la proprietate.

  SUNTEŢI CHEMAT SĂ SEMNAŢI ÎN TABELUL NOMINAL AL LOCUITORILOR ORAŞULUI VIŞeu DE SUS CARE LUPTĂ ÎN JUSTIŢIE PENTRU APĂRAREA AVERII ORAŞULUI!

  Persoana de contact, Mircea Serban
  tel: 0765979420

  post scriptum
  Anunţ pe această cale, că postul native de retransmisie prin cablu Halley tv a refuzat să publice acest manifest, încălcând legea şi normele de deontologie, deşi şi-a însuşit suma de 30 ron -costul publicării pentru o perioadă de 7 zile. Chitanţa pentru suma încasată nu ne-a fost pusă la dispoziţie, ceea ce încadrează fapta la speţa evaziune fiscală, fiind pedepsită de legea penală. Primăria oraşului Vişeu de Sus plăteşte din bani publici sume lunare pentru finanaţspace serviciilor postului cablu tv Halley, servicii obligatorii conform prevederilor licenţei de funcţionare. Prin încălcarea prevederilor legale postul cablu television Halley riscă să îşi piardă licenţa şi credibilitatea în faţa opiniei publice, dar ceea ce este foarte grav, prin fapta de a refuza ducerea la bun sfârşit a obligaţiilor ce derivă din licenţa de funcţionare patronii postului sunt părtaşi la devalizarea averilor oraşului Vişeuropean de Sus. În consecinţă am anunţat autorităţile pentru luarea măsurilor pe care legea le impune.
  Mircea Şerban, 12. 11. 2010 ora 19:40

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentIeşi afară, pleacă!
  Articolul următorBişniţarul, legea şi administraţia nativeă…
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here