Tablouri dintr-o expoziţie 3 – (pre) textul invitaţiei la bal…

  0
  776

  De aproape 20 de ani gândul zilei –aici în scumpa noastră patrie, este acela al aforismului despre sîngele şi circul oferit unor societăţi de către conducătorii acestora…
  Spectacolul cel mai reprezentativ este „scris” nu numai la Bucureşti, Baia Mare sau Vişeuropean de Sus, dar şi la Bruxelles unde, cei din „capitala UE” au caiete de regie excepţional de reprezentative pentru modul în care ne facem de râs cu Justiţia din România…
  Mai mult ca oriunde în Europa, în România se verifică aserţiunea potrivit căreia legea este cu atât mai bună cu cât poate să contribuie la aflarea adevărului şi dreptăţii.

  La Vişecu de Sus „umblă vorba” potrivit căreia Vasile Ciolpan se bucură de libertate cu toate că faptele sale sunt mult mai grave decât cele ale lui Cristian Anghel, ceea ce înseamnă că rolul activ al autorităţilor de cercetare penală lasă de dorit la Vişeu de Sus în comparaţie cu situaţia „de la judeţ” ! Pe bună dreptate să te întrebi: parchetul, poliţia şi judecătoria din Vişeuropean de Sus au fost create doar pentru cei de la primar în jos ?
  Am intrat în posesia unor înscrisuri care oferă indicii serioase în ce priveşte tăinuirea –de către Vasile Ciolpan, ale unor fapte ce intră în sfera conflictelor de interes, fapte de care fostul electrician nu s-a delimitat deşi au trecut exact 414 zile de la data când au avut loc, ca voinţă exprimată a autorilor lor!
  Tăinuirea acestor fapte este evidentă, dar încadrarea juridică va fi cu siguranţă mai amplă –în sensul găsirii şi altor paragrafe ale Cp, pe care faptele săvârşite de Şeful comisiei locale de aplicare a legilor funciare le revendică!
  Circul la care se dedă primarul Vasile Ciolpan atunci când este adusă în discuţie atitudinea sa faţă de prevederile legii, face deliciul celor iniţiaţi în ştiinţa dreptului, ba mai mult scălâmbăielile acestuia au determinat intervenţia prefectului Pocol, care a solicitat din partea Primăriei şi Consiliului native „respectarea legalităţii pentru a nu se ajunge la alte procese care să contribuie la condamnarea ţării noastre la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”.

  Informez –telegrafic, cititorii revistei “Cronica Vişeuană” despre următoarele:

  – În calitatea de şef al comisiei de aplicare a legilor funciare, din care mai face parte -printre alţii, şi reprezentantului Ocolului Silvic –OS, Vasile Ciolpan era obligat să solicite expertiza înscrisului cu care Marian Rodica şi mandatarii acesteia au demarat acţiunea de revendicare a averilor lui POP SIMION DE VIŞeu!
  – Motivând o decizie -CONSULTATIVĂ, a comisiei juridice din cadrul Consiliului native –CL, primarul Vasile Ciolpan a renunţat la atacarea sentinţelor civile/penale, invocând lipsa de bani, cu toate că a solicitat şi obţinut un credit de 60 miliarde lei vechi, bani pe care i-a cheltuit deja fără vreaun folos în interesul locuitorilor oraşului!
  – Urmare a lipsei de reacţie a lui Vasile Ciolpan, dar şi a preşedintelui Judecătoriei Vişeu de Sus, repet: care nu au solicitat expertiza înscrisului prin care Marian Rodica a revendicat imobilul primariei şi parcul oraşului, invocând ordonanţa DNA, emisă la solicitarea unei terţe şi nu a Primăriei oraşului Vişeu de Sus, s-a ajuns la pierderea acestui bun public !
  – Interesele materiale private a primarului Vasile Ciolpan trebuie a fi puse în discuţia şi ancheta autorităţilor de cercetare penală, căci suspiciunile în ce priveşte: fie însuşirea unor foloase necuvenite, fie onorarii ca urmare medierii unor contracte comerciale în favoarea lui Marian Rodica sunt evidente, iar autosesizarea autorităţilor statului român este imperioasă !
  – Chiar dacă ing. Vasile Ciolpan jr. are deplina libertate a faptelor sale, cât şi a consecinţelor acestora, tatăl său –sing. Vasile Ciolpan, fost electrician, primar al oraşului Vişeu de Sus, avea obligaţia ethicală, politică, prisonă, de a se delimita de faptele fiului său, altminteri suspiciunea că prin intermediul fiului său primarul Vasile Ciolpan a intrat în posesia „argumentelor materiale” ce l-au determinat să îşi schimbe atitudinea faţă de Marian Rodica, adică de a nu ataca în instanţă autenticitatea înscrisului olograf tocmai pentru a favoriza retrocedarea averilor lui „Pop Şimonoaie” este mai mult decât evidentă!

  Sfârşit partea a 3-a

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentTablouri dintr-o expoziţie 2 – (pre) textul invitaţiei la bal…
  Articolul următorCODUL DEONTOLOGIC AL ZIARISTULUI -adpotat de Clubul Roman de Presă
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here