COMUNICAT DE PRESĂ

  0
  711

  Subscrisa „Cronica Vişeuană” –faptele care oglindesc atitudinea statului faţă de cetăţean, publicaţie lunară care apare la Vişeu de Sus, jud. Maramureş, într-un tiraj de 2000 exemplare ce se distribuie gratuit, reprezentată prin subsemnatul Mircea ŞERBAN, senior editor,
  aduc la cunoştinţa opiniei publice naţionale şi internaţionale
  unele fapte comise în activitatea de restituire a terenurilor preluate abuziv de către regimul comunist, atât de către şefi ai comisiilor de aplicare a legilor funciare -recte Legea Nr. 18/1991, Legea Nr. 1/2000, Legea Nr. 247/2005, dar mai ales de către magistraţi din subordinea Procurorului General al României –Laura Codruţa KÖVESI, care aflaţi în instanţele de judecată dovedesc o practică neunitară în judecarea cauzelor, uneori, situându-se mai presus de lege!
  Prin această atitudine a fost şi este pusă în pericol integritatea fondului forestier din proprietatea publică a statului, iar legea fundamentală este încălcată în cel mai evident mod chiar de către cei chemaţi să o apere!
  Consecinţele lipsei de reacţie a autorităţilor judiciare, recte a corupţiei din sistem, sunt –potrivit datelor statistice furnizate de surse din sistemul Regiei Naţionale a Pădurilor –Romsilva, care au dorit să îşi păstreze confidenţialitatea, de peste 700.300 de hectare de pădure şi vegetaţie forestieră atribuite unor persoane fizice şi/sau juridice în baza unor documente a căror autenticitate este îndoielnică!
  Potrivit Constituţiei -art. 55, fiecare cetăţean are dreptul şi obligaţia de a apăra România,
  de aceea solicităm
  Instituţiei Preşedinţiei Republicii, Excelenţei Sale Dlui. Traian BĂSESCU, următoarele:

  1. Medierea şi Intervenţia Parchetului General al României pentru redeschiderea tuturor dosarelor penale şi/sau civile având ca speţă reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri forestiere, pentru a se stabili dacă au fost respectate prevederile legale în domeniu.

  2. Demiterea Dnei. Laura Codruţa KÖVESI din funcţia de Procuror General al României, pentru abuz în funcţie.

  3. Medierea şi Sesizarea Parchetului General al României pentru promovarea unei cereri de recurs în interesul legii, în scopul de a se recunoaşte calitatea procesuală activă şi pasivă a Regiei Naţionale a Pădurilor –Romsilva, dar şi tuturor cetăţenilor care se prevalează de legea fundamentală şi sunt petenţi în procele penale prin care solicită apărarea dreptului de proprietate al statului asupra unor bunuri care nu au moştenitori, erezi naturali.

  Bucureşti, 16. 03. 2011
  Mircea ŞERBAN
  Senior editor

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentMagistraţii mai presus de lege -2
  Articolul următorANUNŢ -vital pentru toţi vişeuanii şi nu numai!
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here