SE RUPE the usa!

  0
  759

  Criza mondială plecată din Statele Unite ale Americii, face victime nu numai în lume, dar mai ales între cetăţenii acelei patrii, roasă de minciună şi corupţie! Publicaţia pe care o editez a fost silită să renunţe la corespondentul său din „state”, ca urmare unor presiuni pe care administraţia americană le pune pe umerii imigranţilor -cu precădere, santajul fiind instituţionalizat la nivel federal!
  Întreaga corespondenţă care dovedeşte această stare de fapt din the united states este în posesia subsemnatului, dar a fost pusă şi în safe-urile unei banci, pentru a proteja pe autor şi editor!
  Postez acest text, ca ultima corespondenţă din confederaţia Statelor Unite ale Americii, o ţară care se… rupe.
  the us, astfel, pierde imaginea democraţiei fără cusur!

  Aflam astfel, ca cea mai cunoscuta publicatie de economie si finante a Americii –Wall side road Journal, citeaza pe academicianul rus, Igor PANARIN, pe americanii John BROWN si Edward HODGMAN, autori ai un raport intitulat: “monetary situation: Will it lead to the collapse of the U.S?” concluzionand ca, in contextual in care, datoria publica a Statelor Unite ale Americii este de sixty three,6% din produsul intern brut –GDP, situatia din acea parte a lumii poate avea efecte decisive pentru intreaga planeta! Benefice sau malefice…

  Predictiile facute inca din 1989 de academicianul rus Igor Panarin –un fost analist al KGB si precise decan la Ministerul de Externe de la Moscova in cadrul unei conferinte sustinuta in septembrie 1998 la Linz, Austria, indicau anul 2010 drept inceput al colapsului Americii. El a vorbit despre modul in care tendintele economice, financiare si demografice vor produce o criza politica si sociala de anvergura in u.s.a., criza care va trage dupa sine majoritatea economiilor lumii. Firesc, acum 12 ani in urma nimeni nu l-a crezut insa, astazi cuvintele lui tind sa se adevereasca. Potrivit lui Panarin, citat de cel mai prestigios jurnal financial american –Wall side road Journal, usa nu va mai putea face fata datoriilor uriase iar, uniqueness straine isi vor adjudeca puterea dezmembrand practic ceea ce a fost odata cea mai puternica forta economica si politica a lumii.

  Chinezii vor lua California, Washington DC si New Yorkul vor fi luate de European Union, Texas-ul va cadea sub influenta Mexicului, Canada va lua o parte din statele nordice, Hawaii va fi revendicata de China ori Japonia iar, Alaska va fi preluata de Rusia.

  Cauzele care au generat –poate, cea mai mare criza economica din istoria moderna a umanitatii sunt multiple. In primul rand pierderea competitivitatii -in raport cu piata asiatica, a fortei de munca si productivitatii acesteia. Mana de lucru chineza si tehnologia nipona de care dispun agentii economici din Asia, fac imposibila concurenta cu marfurile acestora, desi obiectele electronice, de uz casnic sau IT, textilele sau incaltamintea produse acolo au o fiabilitate scazuta, faptul insa, nu impiedica expansiunea lor pana la invadarea efectiva a pietelor europene sau africane.

  In al doilea rand, exista certitudinea unor economii speculative ca urmare ofertei monetare internationale si activitatilor fiscal-banare, ale unor tranzactii “neortodoxe” fie pe Wall boulevard, sau alte burse internationale.

  Apoi, cresterea uriasa a consumurilor de energie fara corelarea la resursele si rezervele de care dispune actualmente planeta si -nu in ultimul rand, aceasta criza are si conotatia unei puternice recesiuni alimentare la nivel international.

  Odata cu colapsarea bancii americane Lehman Brothers, criza a atins o alta dimensiune si a dezvaluit colapsul industriei imobiliare americane. Acest sector a avut cea mai mare crestere deoarece institutiile financiare au imprumutat sume uriase de bani pentru cumpararea de case determinand o crestere majora a cererii pentru imobiliare contribuind astfel la o scumpire artificiala a lor, fenomen ce poarta numele de ”housing bouble”. Nici Romania nu a fost ocolita de acest “sindrom” caci, se stie foarte bine cum a crescut pretul la imobiliare, pe fondul expansiunii afacerilor si a entuziasmului investitorilor de a construi/cumpara repede si a vinde/revinde avantajos.

  Datorita colapsului monetar si a politicii fiscale, americanii se confrunta cu masive datorii pe care nu mai au capacitatea de a le plati. Paradoxal, in ciuda cauzelor ce au generat destabilizarea financiara americana -cum spuneam urmare a datoriilor foarte mari, s-a gasit ca si “solutie” …provocarea de alte datorii, ce se alatura la celor dintai!

  Pe parcursul anului, Fed Dallas –Banca Federala din Dallas este una din cele 12 Banci regionale care formeaza Banca Nationala a usa, a estimat obligaţiile financiare ale guvernului SUA de ninety nine bilioane de dolari. Şeful programului TARP –hassle property aid application, Programul de salvare a bunurilor prejudiciate, creat de administratia Obama, seful TARP deci, a estimat necesitatea unor injectii cifrate la 24 de trilioane de dolari!
  Astfel, datoriile interne si obligatiile in perspectiva ale SUA se ridica la one hundred twenty de trilioane de dolari in vreme ce veniturile anuale sunt de aproximativ 2 trilioane de dolari, care sunt insa în scădere din cauza ratei ridicate a şomajului, taxelor locale şi salariilor mai mici.

  Asta inseamna a avea la castiguri de 200000 USD/an o datorie de 12 milioane de dolari… pe scurt, dolarul american a devenit un simbol al unei datorii imposibil de platit astfel, întregul sistem financiar mondial este o… fraudă Ponzi –adica, versiunea americana a FNI!
  Prin urmare, este imposibil a calcula valoarea vreunui produs sau serviciu american, deoarece este măsurată într-o ….monedă frauduloasa.

  Sistemul bancar nu poate împrumuta bani, pentru că este încă insolvent dar si cetatenii americani -care au pierdut peste 5 trilioane de dolari în buble-ul imobiliar sunt, de asemenea, în mod colectiv insolventi. Multe state din SUA şi oraşe sunt în stare de faliment sau aproape în stare de faliment. Unul din nouă americani subzistă pe timbre alimentare –tichete de masa. Chiar şi facultatile au devenit inaccesibile pentru majoritatea americanilor iar licentiatii universitatilor americane sunt in imposibilitatea gasirii unui loc de muncă. Unul din 7 americani posesori de casa are acum copilul adult revenit acasa din cauza imposibilităţii de a-si găsi un loc de muncă.

  Populaţia fără advertăput up este în creştere şi oraşele tip cort sunt răspândite în toată the usa din decursul anului 2009. Populaţia estimată fără adăpost din “orasul ingarilor” –LA, este de 40.000 de oameni/noapte. In cazul în care au un loc de muncă americanii muncesc –ca timp, mai mult si mai greu, dar realizeaza acelaşi venit.

  Salariile sunt indexate şi costurile reale de by way ofţă continuă să scada tot mai mult pentru americanii de rând.
  Orice sistem etalon de masurare ai alege, fie ca este pretul mediu al unei case, care costa jumate din venitul mediu chiar si la un nivel artificial scazut al dobanzilor, fie ca este vorba de prêtul umflat al asigurarilor, asistentei medicale, educatiei, Statele Unite ale Americii sunt intr-un exercitiu al declinului rapid al standardului de viata al americanului.

  Tot ce se intampla in u.s.a. afecteaza la nivel exponential celelalte economii ale lumii, care cauta solutii pentru iesirea din aceasta criza!

  Se vehiculeaza –cu tot mai multi decibeli, din partea celor care controleaza marile averi si puterea adiacenta acesteia, ideea unei monezi unice planetare controlata de o banca unica globala, idee descrisa de Henry Kissinger cand vorbea de Noua Ordine Mondiala. Previziunile referitoare la noua rezerva monetara globala, recte la o banca unica mondiala cu statut de autoritate de guvernare globala au in vedere colapsul dolarului american si sfarsitul erei de guvernare al US, a uneia din cele mai mari imperii politice si economice a lumii.

  Daciana PETRULIAN
  l. a. –California, septembrie 2011

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentCORBII, AURUL SI ARDELENII – o contemplare a constituţiilor româneşti
  Articolul următorIPOCRIZIA ca kindă de exersare a puterii
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here