Mileniul a început -şi pentru România, cu atacuri ale multi-naţionalelor, iar tendinţa lor expansionistă duce lumea către aceea, care la 29 mai 1453, a asistat, neputincioasă, la căderea Constantinopolului!
Atunci, trădarea a modificat nu numai istoria acelor ani, dar a schimbat radical destinul omenirii, care pare a se fi obişnuit cu trădarea, căci în multe zone ea a devenit un modus vivendi!
Shakespeare, care ştia că omul este creat după chipul şi înfăţişarea lui Dumnezeu, se întreba retoric: „de ce nu sunt oamenii oameni sau daca nu, să nu mai pară oameni”! -citatul e din memorie.
Cei care demonstrează în oraşele scumpei noastre patrii doresc oprirea trădării, încetarea minciunii, respectul pentru viaţă, dragoste necondiţionată!
Mă alătur, acelora cu rugămintea: hai să ne ocupăm patria, să oprim spolierea ei !
Posted in Chevron by saccsiv on ianuarie 27, 2012
GAZUL DE ŞIST, A 2-A ROŞIA MONTANĂ
CHEVRON (Rockefeller) vor incepe exploatarea GAZULUI DE SIST DIN ROMANIA, prin metoda fractionarii hidraulice. Ne iau gazul si ne ofera cutremure si poluare …
Modul în care străinii vor să exploateze resursele naturale ale României este pe punctul de a declanşa un nou scandal. După Roşia Montană, al cărei aur este vizat de canadienii de la Gold Corporation, americanii de la Chevron vor să înceapă, luna viitoare, forările în solul românesc pentru exploatarea gazului din şistul argilos. Chevron a câştigat licitaţiile pentru astfel forări în România în judeţele Bihor, Vaslui şi Constanţa, după ce a depus, în iulie 2010, oferte câştigătoare pentru trei perimetre cu o suprafaţă totală de 2.700 de kilometri pătraţi. Gazul de şist este noul combustibil vedetă al momentului şi, aparent, România ar avea potenţial în această zonă. Gazele de şist sunt gaze obişnuite, dar care sunt captate în structuri geologice foarte dificil de accesat şi care necesită tehnologii speciale pentru extragere. În România este vorba despre o tehnologie controversată la nivel mondial, numită fracţionare hidraulică, care presupune pomparea de milioane de litri de apă, amestecată cu substanţe chimice care dizolvă rocile, în pământ, pentru a elibera gazele prinse în ele. „Operaţiunile noastre se concentrea¬ză în două zone: Bârlad şi Dobrogea. Prima sondă de explorare va fi săpată la Bârlad în a doua parte a anului viitor, iar din 2013 avem în plan săparea a opt sonde în Dobrogea“, a declarat pentru ZIARUL FINANCIAR Thomas Holst, country manager pentru România în cadrul Chevron Upstream Europe. Ecologiştii şi cetăţenii obişnuiţi sunt însă îngrijoraţi de pericolele la adresa mediului pe care procedura le implică. Ei susţin că s-ar putea ajunge la o poluare a apei freatice, având consecinţe dezastruoase asupra sănătăţii consumatorilor şi agriculturii. Există deja precedente cum ar fi Franţa, care a interzis producţia de gaz de şist pe teritoriul său, sau chiar SUA, care sunt în curs de modernizare a procedurii. În statele americane New York şi Pennsylvania oamenii care locuiesc aproape de astfel exploatări s-au înregistrat dând foc la apa de robinet contaminată cu gaz metan. De asemenea, politica energetică a Marii Britanii este zguduită după ce operaţiunea experimentală de extragere a gazelor naturale din plăcile de şist din Lancashire a fost oprită, sub suspiciunea că ar declanşa cutremure, după ce mai multe mişcări seismice de mici dimensiuni au fost înregistrate în zonă. Chiar şi vecinii bulgari au obţinut, la începutul acestui an, după proteste de stradă, interzicerea unor astfel de exploatări, după ce în iulie guvernul bulgar a încheiat un acord, tot cu firma americană Chevron, pentru explorarea gazului de şist în regiuni extinse din nord-estul ţării.
Parlamentul bulgar a adoptat, în urmă cu o săptămână, o decizie ce interzice complet exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică pentru o perioadă de timp nelimitată iar guvernul de la Sofia a retras companiei americane licenţa de explorare. Mai mult chiar, în Bulgaria a fost programată pentru ieri o actiune de protest, în faţa Ambasadei României din Sofia, împotriva activităţii de exploatare a gazului de şist din România. „Sperăm ca ne vor auzi mai mulţi români şi că vom lupta împreună împotriva acestui pericol.
Este o situaţie urgentă, fiindcă începerea extracţiei prin fracturare este planuită în februarie şi dacă va începe, nu va mai putea fi oprită! Problema este că românii nu sunt deloc informaţi cu privire la această situaţie gravă. Este nevoie de oameni care să ia atitudine şi în România! Dacă exploatarea gazelor din şisturi va fi permisă în România, munca noastră a fost în zadar“, a declarat Mariana Christova de la Universitatea Tehnică din Sofia.
Aici poţi vedea un film documentar despre metoda fracţionării hidraulice:
PS. Celor din Vişeu de Sus, le transmit să fie cu multă atenţie îndreptată către Vasile Ciolpan, care şi-a dat acordul, iar primăria a eliberat deja avizul de urbanism, pentru distrugerea văii Wasser, în albia căreia urmează a fi implementate structuri de beton pentru conducerea apei către turbinele unei salbe de centrale hidroelectrice!
Dragi concetăţeni dacă vreţi să feriţi viaţa oraşului, a famiilor voastre de apocalipsa lui Cilpan aşa se semnează mai nou în actele oficiale! atunci, cereţi demisia primarului!
VĂSĂLIE, AFARĂ DIN PRIMĂRIE!