… şi partidele!

  1
  780

  La Vişeu de Sus îşi au sediu organizaţii locale ale PSD, PNL, PDL –partide parlamentare validate în scrutinele naţionale, UNPR –partidul artificiu al structurilor care (încă) îl sprijină pe Traian Băsescu, dar şi al unor formaţiuni politice de conjunctură, cărora nu merită să le fac reclamă…
  Este o ştire de presă faptul că unele au sediu, întrucât activitatea lor politică este nulă!
  PSD bunăoară, deşi se spune că este cel mai important partid din România, la vremea acestui scrutin din 10 iunie aici la Vişeu de Sus acesta este decapitat căci, liderul –Adrian Filip, a renunţat la calitatea de membru şi candideză independent.
  În opinia mea PSD Vişeu de Sus a ajuns pe tejgheaua produselor second hand, dar faptul nu mă miră căci, –în ciuda ambalajului, nici organizaţia judeţeană nu are altă cotaţie de aceea, în oraşul nostru, dar şi la nivelul judeţului Maramureş acest partid va fi greu vandabil în viitor!
  Pentru alegerile locale nu a reuşit să se impună, înscriind un candidat.

  Dovada vocaţiei doctrinare a PNL este aducerea lui Liviu Marian Pop la palatul Victoria, secretarul general al FSLI fiind proba fabianismului practicat de Crin Antonescu.
  În teritoriu însă, nuanţele unui roşu al „sângelui vărsat de clasa muncitoare” predomină în ADN-ul liderilor, ceea ce înseamnă că de fapt „socialismul revoluţionar” este o condiţie premergătoare utilitarismului şi liberalismului burghez.
  Îmi aduc aminte de faptul, că dacă pe vremea lui Cristian Anghel liberalii maramureşeni se aflau în top, după arestarea acestuia PNL a căpătat notorietatea de care se bucură manele; atât în Craica, Independenţei sau Fehér Sándor, mai nou cât şi în rândul celor curtaţi de DNA…
  Tipic ceauşistă atmosfera din partid, prin aceea că deşi vinovaţi de încălcarea flagrantă a statutului, atât Radu Ştef cât şi Vasile Ciolpan sunt în graţiile „tătucului” (Radu Stroe).
  Proba verităţii celor afirmate este dată de înscrierea lui Vasile Ciolpan sub sigla USL a candidaturii sale pentru fotoliul de primar, care a mucegăit deja sub sezutul acestuia!
  Afirm că urmează igienizarea locului…

  PDL Vişeu de Sus a ajuns pe mâna unui asigurator, de aceea sugerez vişeuanilor să nu îşi facă iluzii spre a nu avea deziluzii, adică le recomand lectura operei lui Epicur…
  Lui Tibi Nagy –candidat din partea partidului pentru funcţia de primar, îi sugerez acelaşi autor cu menţiunea că, unul din marii contemporani al lui Epicur a fost stoicul Zenon.
  Stoicii sunt posesorii dreptului de copy-right asupra tezei „statului mondial unic”.
  Atenţie, nici Adi Filip -camionagiul, nici Vasile Coman „Vărzaru” nu au fost şi nici nu vor fi stoici, în ciuda monopolului impus asupra localităţii noastre!
  Opinez un loc –onorabil, 4 pentru Tibi Nagy şi PDL Vişeu de Sus…

  UNPR la nivelul localităţii noastre nu contează!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentIndependenţii…
  Articolul următorIntroducere şi Laudatio
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here