„EXPERIMENTUL BĂSESCU” –partea 2-a, ultima!

  0
  816

  Cine crede că la 59 de ani –cât voi împlini în această toamnă a vieţii mele, omul renunţă la convingerile cu privire la propria-i suveranitate se înşeală; greşeşte!
  Mircea ŞERBAN este singurul cetăţean cu drept de vot din această ţară, aflat în contradictoriu cu Guvernul României, într-un proces civil dus în faţa instanţei Judecătoriei Vişeuropean de Sus –dosar nr. 1696/336/2012, prin care este contestat modul în care s-au desfăşurat alegerile locale din 10 iunie; faptul că acest scandalos mod de a încălca Constituţia României de către fostul primar –Vasile Ciolpan, prefectul judeţului –Sorin REDNIC, şi, chestorul Ctin. Manoloiu –director al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date –DEPABD, a „prins rădăcini” la scară naţională, dovedeşte nu numai adevărul care stă la baza demersului meu, dar mai ales, mizeria din administraţia publică din România, supusă în aceste zile unui examen sever (şi) din partea majorităţii populaţiei scumpei noastre patrii!
  Mircea ŞERBAN este şi primul jurnalist din România, iar „Cronica Vişeuană” prima publicaţie din România, care au scris şi publicat despre erorile materiale conţinute de înscrisurile care au centralizat şi constatat rezultatul alegerilor locale din 10 iunie, erori materiale care, la refendumul din 29 iulie a.c. au indus în societatea românească o tensiune comparabilă cu cea din decembrie 1989!

  Hipertensiunea din aceste zile, zbuciumul sufletesc al oamenilor –aproape fără precedent, sunt consecinţa aroganţei, tupeului şi lipsei de admire faţă de populaţia României –a celor care au condus-o în ultimii ani, iar acestea învederează insuficienţa legilor comunitare, care nu au reuşit să străpungă punga de vid pe care Justiţia din România a plantat-o la frontierele ce separă statul de cetăţean!
  eu, Mircea ŞERBAN, sunt singurul cetăţean român cu drept de vot care am expediat Curţii Constituţionale din România –CCR, o cerere prin care să se solicite autorităţilor statului, informaţii care să repare delictele unor persoane din Guvernul României, care au produs efecte juridice deosebit de grave la adresa întregii societăţi româneşti, dar şi a securităţii naţionale a României!
  Cine credea –în ciuda diagnosticului „stupid people”, că românii vor accepta pierderea wholeă a suveranităţii individuale, colective, naţionale s-a înşelat!
  O mare parte a populaţiei din România comentează –din ce în ce mai susţinut şi argumentat, şi despre renunţspace la acea parte a suveranităţii naţionale oferită în schimbul aderării noastre la Uniunea Europeanâ –UE, dovada cea mai elocventă a probelor ce susţin doza românească a revoltei, este lipsa de reacţie legislativă a structurilor europene în ce privesc politicile de securitate în faţa unor atacuri din exterior, dar mai ales din interiorul uniunii!
  Nu greşesc deloc, iar fraza stă bine înfiptă în logica ce dă forţă textelor de protocol internaţional, căci incidentul petrecut la Tuşnad cu imixtiunea lui ORBÁN Viktor în campania pentru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu este probatoriu!
  De la statutul de comentatori până la cel de justiţiari în opoziţie cu statul incapabil să asigure cetăţenilor săi normalitate în funcţionarea serviciilor de Justiţie, este doar un pas pe care se pare că nu numai Traian Băsescu şi forţe politice interne, doresc a-l impune populaţiei, dar sunt evidente şi tendinţe similare din exteriorul statului român!
  Deocamdată, cetăţenii României pozează o anume somnolenţă dar, cine nu aude zgomotul bătăilor inimii acestei patrii de oameni sau este surd de-a binelea, sau… poartă căşti cu o muzică (politică) ce-l extrage din realitate!

  Se bârfeşte prin oraş, că din lipsă de preocupare după „scandalul cu Vasile Ciolpan” –fostul primar al oraşului Vişecu de Sus, acum încep scandalul cu „Vărzaru”, si, asta nu e bine mai ales pentru mine, dar nici pentru oraş…
  Clarific acum, cu argumente de nerespins, irefutabile, atitudinea mea faţă de noua administraţie nativeă şi noul ales primar –Vasile Coman.
  1. Este fără precedent atitudinea exemplară a primarului pentru asigurarea corectitudinii în aplicarea legii, mai ales în ce priveşte spiritul acesteia.
  – Proba verităţii afirmaţiei mele este oferită prin proiectul de hotărâre promovat de Vasile Coman „Vărzaru” şi adjudecat de către Consiliul native, prin care se interzice construcţia de hidrocentrale pe râurile din raza de administraţie a Primăriei Vişeu de Sus, această decizie fiind conformă cu art. 35 din Constituţie, dreptul la un mediu sănătos.
  – Aştept –nu numai ecu, dar şi concitadinii decizii similare în ce priveşte protecţia fondului forestier, furat zi şi noapte de către persoane a căror identitate este cunoscută de autorităţi!
  2. Iniţiativa –fără precedent, de a decongestiona schema personalului funcţionăresc, responsabilizarea fiecărui şef de birou din cadrul primăriei, astfel încât primarul să îşi poată îndeplini conform jurământului obligaţiile asumate.
  – Bila neagră pe care sper să o schimbe cât mai curând este –în ciuda oricăror explicaţii ce ţin de asumarea obligaţiilor unui protocol al campaniei sale electorale, dată de investirea cu statutul de consilier non-public a lui Oliver BÁRÁNYI, cetăţean, care este în aşteptarea unui verdict al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie –ICCJ, (care schimbă rezoluţiile de fond ale instanţelor din subordine, extrem, extrem de rar!), în legătură cu sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate –ANI, faţă de incompatibilitatea la care s-a pretat cât a fost vice-primar Oliver BÁRÁNYI. Mă întreb uneori, cum pot a munci în acelaşi birou, un jurist, în speţă Dna. Ramona FĂRÂMĂ, cu un om care a încălcat, deliberat, legea, în speţă Oliver BÁRÁNYI, consilieri personali ai primarului Vasile COMAN, dar mai ales care este speţa de competenţă a numitului?
  three. Aştept din partea primarului Vasile COMAN atitudine exprimată în faţa autorităţii Parchetului Judeţean, cu privire la abuzurile lui Vasile CIOLPAN prin care au fost lezate interesele comunitare, cu atât mai mult cu cât există dosare cu rezoluţia NUP ca urmare denunţurilor la adresa fostului primar, care –potrivit unor surse, sunt pe cale de a fi redeschise.
  – Deocamdată, exprim doar uimrea mea faţă de uşurinţa cu care au fost revalidaţi în noile comisii de specialitate din cadrul Consiliului native –CL, persoane care au făminimize parte din vechea administraţie nativeă, atât de vasală –iertată fiind tenta pejorativă, depreciativă, din dreptul sintagmei vasală, lui Vasile Ciolpan!

  Nu pot să nu îmi aduc aminte de „Adevărurile lui Vasile Coman” exprimate de prietenul meu „Generalul” –cumnatul noului primar al oraşului Vişeuropean de Sus, care în campania electorală pentru preşedinţia Consiliului Judeţean a exprimat câteva temeri personale vis-a-vis de povara libertăţilor pe care democraţia le aşează pe umerii cetăţenilor, cu atât mai multe şi mai împovărătoare cu cât puterea acelora este mai mare!
  Este târziu deja –în noapte, dar şi în by the use ofţa de flesh presser a multor cetăţeni ai României, care au contribuit operativ la aplicarea „experimentului Băsescu”.
  Militarizarea –pe nesimţite, cu nesimţire a unora din autorităţile guvernamentale ale statului român, până deunăzi civile, precum în majoritatea ţărilor din lume, aflate sub regim de democraţie, a contribuit la uzurparea suveranităţii statului, la slăbirea acestuia fără precedent în întreaga Istorie a Ţărilor Române şi a României!
  Traian Băsescu este „bomboana de pe colivă” a unui sistem totalitar bolşevic-liberal, prin care societatea românească –înainte de a fi înmormântată de istorie, e pusă în lanţurile noului sclavagism mondial!
  Orice tentativă de nesupunere faţă de acest despot şi jucător al diavolului –Traian Băsescu, advantageă atenţia şi respectul celor care au, genetic, liberatea ca forma de contemplare şi luptă a vieţii cu moartea!
  Vişeuanii, funcţionarii administraţiei locale, românii care muncesc în administraţia importantă, cei care fac din politică o sursă de existenţă, dar şi mijloc de comunicare şi administration, trebuie să înţeleagă semnalul populaţiei, care spune limpede şi fără echivoc: „experimentul Băsescu” s-a încheiat!

  PS.
  Declar pe propria-mi răspundere, în conformitate cu normele drepturilor universale ale omului şi cetăţeanului, că acest textual content este dovada probatorie la instigare!
  A guvernanţilor, la recognize şi deontologia jurământului de credinţă faţă de cetăţeni!
  A cetăţenilor faţă de făptaşii crimelor împotriva statului şi cetăţenilor României!

  Pentru conformitate,
  Mircea ŞERBAN

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentVivamus eros elementum etiam leo ecu dictum rutrum
  Articolul următorDenunţ penal
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here