Fără titlu…

  1
  746

  Cu câteva zile înaintea sfintelor Paşte, în anul 1997 am cunoscut un om pe nume Pista adică, Ştefan. Unul din vecinii mei, locuiam într-o ideală zonă verde a Budapestei, om căruita i-am spus că aş vrea să cumpăr vin bun pentru sărbători, m-a dus la casa lui Pista. era trecut de 70 de ani.

  -Uite Pista, ţi-am adus un român care vrea să cumpere nişte vin de la tine. Omul nu l-a luat în serios întrucât din vorba mea ungurească nu răzbea nici măcar accent străin, românesc dar, peste câteva zile ne-am reîntâlnit şi am povestit pe îndelete.
  Pista e mort de mai bine de un deceniu dar, mi-au rămas în minte câteva propoziţii…
  -„Milcea (îmi stâlcea cu candoare numele…), până să te cunosc pe tine cred că eram în stare să vă beau pe toţi românii într-un pahar cu vin!”
  Bătrânului i-au dat lacrimile, … “dar, de-acum îmi e ruşine că aproape o by the use ofţă întreagă am gândit şi’m trăit astfel despre voi!
  Mă ierţi?”

  Pista “avea o şcoală profesională” de zidari, specializat în construcţii înalte. technology deja văduv. Soţia lui, licenţiată în ştiinţe economice murise cu câţiva ani înainte să ne cunoaştem. Pista a fost pentru mine ca un bunic… Simplitatea, sinceritatea şi capacitatea lui de a iubi, forţa cu care putea să-şi frângă vanitatea pentru a coborî la fundamentul smereniei a fost exemplară!

  Mi-am adus aminte de Pista -bătrânul ungur care, mi-a cerut iertarea pentru ca ura-i să migreze în iubire, dialogând o vreme cu un om tânăr -Toader Paleologu, al cărui tată am avut onoarea şi şansa să-l cunosc, tânăr pe care uneori îţi vine să-l întrebi: de unde atâta ură în tine?
  Pe facebook îl vezi mai des exprimând -cu â din i, scriind sînt în loc de sunt!, ironii, de cele mai multe ori arogante şi dispreţuitoare, dispreţuitoare la adresa colegilor lui din politică dar, din tabăra adversă.
  Deşi nu sunt suporterul celor din USL, am căutat să-i replic –fără nici o urmă de profesionalism avocăţesc, pur şi simplu, apelând la iubirea şi sinceritatea unor cuvinte -a căror salivă deloc otrăvitoare îmi adapă vorbirea, cuvinte pe care le-am potrivit în inimă şi minte acolo, printre străini, chiar cu ajutorul lor!
  Pe Toader Paleologu l-au pus pe fugă…

  http://fr-mg41.mail.yahoo.com/neo/launch?.rand=ahr5q0sr8emlh#mail

  Toader Paleologu te-a menţionat într-un comentariu.
  Toader a scris: “Mircea Şerban: Nu sînt nici “nene”, nici “matale” şi nu văd cîtuşi de puţin logica din întrebarea dvs.”

  Toader Paleologu te-a malesţionat într-un comentariu.
  Toader a scris: “Mircea Şerban: Degeaba l-aţi cunoscut. Aţi rămas la fel de necioplit ca şi înainte de întîlnire.”

  Toader Paleologu te-a menţionat într-un comentariu.
  Toader a scris:”Mircea Şerban: Terminaţi, vă rog, cu adresările prea familiare. Nu ziceam nimic de EBA. Măcar ea nu are pretenţiile lui Cătălin Ivan”

  PS.
  …”Aşa, Doamne, Împăcharge, dăruieşte-mi să-mi văd greşelile mele şi să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin!” (o metanie)

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentISLANDA -motivaţie pentru reciclarea cozilor noastre de topor!
  Articolul următorCâinele
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here