JUSTIȚIA, o patologie care ucide (1)

  0
  1357

  La mijlocul anilor ninety, un tânăr ardelean –Sabin Gherman, își manifesta saturația față de România și, pentru politrucii de serviciu dar, chiar și pentru câțiva intelectuali, gestul său a fost calificat drept lipsit de patriotism, blasfemiator!
  Anii au trecut, sumedenie de alte declarații au ajuns în coșul de gunoi al vieții publice, Sabin Gherman a dispărut și el în anonimatul interesului privat dar, nefiresc și trist, scumpa noastră patrie continuă a fi ignorată de …normalitate.
  Paradoxal, România este iubită, … nu numai de morminte dar, de mulți, foarte mulți eroi ai săi; Puiu, Mungiu, Porumboiu, Netzer fiind cei mai vizibili și vizionabili acum…
  Ironia face ca oamenii mai sus pomeniți să nu apară zilnic pe ecranele televizoarelor precum succesorii politici ai lui Nicolae Ceaușescu a căror strădanie de a face credibilă dragostea lor pentru români este caraghioasă dar, cei ce fac ranking și adună ”laicuri” sunt, Dan Diaconescu și Măruță semn că, ”hepilicizarea” societății românești este conformă standardului antic al filozofiei ”pâine sau circ” consecința fiind una firească –complementară tezei ghermaniene, căci, ”Europa s-a săturat de români”!
  Actualul președinte al republicii –minusculele le merită ambii, i-a învățat pe români să citească constituția dar, tocmai când lectura acesteia a început să placă iar, librăriile au început să vândă bine mica cărțulie, cu to(n)ții ne-am trezit că textul este al unui vodevil de epocă al feudalismului târziu ce concurează celebra dramă ”Occisio Gregorii”…
  Constituția este luată peste picior chiar de către cei care sunt plătiți să păzească respectarea literei și spiritului legii –Curtea Constituțională, de aceea, haosul din Justiția românească provoacă cufureala celor rămași în interiorul frontierelor naționale.
  Cufureala este una din patologiile care, netratată la timp, ucide!

  PS.
  Se vor împlini 6 ani de la data înregistrării Plângrii penale –la care sunt co-semnatar, împotriva autorilor crimelor comise înainte și după 1989 dar, nici până azi nu am primit vreun semn că exist pentru cei din mafia Justiţiei! În consecinţă voi face apel la memoria registrului de intrări a Parchetului Militar!
  Am probe cu privire la această mafie…

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentUn scuipat!
  Articolul următorVizită
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here