Una din fețele minciunii…

    0
    1234

    Când, cine, care sa fi fost miza pentru omul care a mințit primul în istoria umanității nu știu dacă azi mai are importanță căci, de vreme ce încă nu s-a scris, nu cred să se scrie nici în viitorul veac o ”antologie a minciunii” deși, zilnic, de mii de ani mințim!
    – Ce faci? -suntem întrebați, sau întrebăm la rândul nostru și, aproape fiecare din noi răspundem stereotip: ”bine, mersi”!
    Stereotipia, banalul, cred că este una din fețele minciunii…
    ( Până la apariția lui Giordano Bruno, Galileo Galilei viziunea asupra universului generation obișnuită, banală, mereu aceeași. Eronată, desigur și, …”dictată”.
    După arderea lor pe rug, au venit Newton, Planck, Einstein, Tesla, Moon, Hawking cine, ne-au ”pus ochi” pământenilor pentru ca să privim formele materiei dar, abea o elită a pământenilor este capabilă a vedea dincolo de… banal.
    Proiectul Montauk și Universul într-o coajă de nucă sunt două cărți cu ajutorul cărora putem vedea, chipul văzutelor și nevăzutelor universului.
    Nu cred însă, în faptul că după asimilarea informațiilor din aceste cărți, primarul big apple-ului, sau al Budapestei, ba chiar și Oprescu al bucureștenilor, își vor face mea culpa pentru promisiunile mincinoase cu care și-au ștampilat legitimațiile de edili! )
    Îmi pare nespus de rău de faptul, că în societatea noastră -în special, nu reușim a remedia capacitatea colectivă (optică, gnostică, analitică, etc.) spre a depăși o atitudine stereotipă de cunoaștere și comportament astfel ca minciuna să nu mai stea cu noi la masă!

    DISTRIBUIȚI
    Articolul precedentNu, acesta nu e un stat de drept!
    Articolul următorCoabitarea, un Dolj al politicii…
    Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here