Frați români –din patrie și din afara ei!

Faptul că actuala echipă guvernamentală, caută să inducă în eroare întreaga națiune română, cu privire la viitorul avuției minerale, al resurselor de by way ofță și ne condamnă la dispariție alături de copiii și strănepoții în by way ofță dar, și de cei nenăscuți încă, faptul că este uzurpată chiar statalitatea României, trebuie să ne unească, să ne pună pe gânduri și la acțiune!

Subsemnatul Mircea ȘERBAN, cetățean român cu domiciliul ales în orașul Vișeu de Sus, de profesie jurnalist, fost corespondent de presă la Budapesta pentru serviciul român al posturilor de radio ”Europa Liberă”, ”BBC World Service”, ”Deutsche Welle”, potrivit Legii Nr. 544/2001 precum și prevederilor Constituției României solicit din partea autorităților statului român, mai jos enumerate, toate informațiile neclasificate, în legătura cu:


– ”Programul Aurul”
– ”Acordul de aderare al României la Fondul Monetar Internațional –FMI”,
– ”Modificările ulterioare aduse acordului cu FMI”,
– ”Textul contractelor și prevederile legale aferente privatizării REMIN Baia Mare”,
– ”Textul contractelor și prevederile legale aferente privatizării CUPROM Baia Mare”,
– ”Textul contractelor și prevederile legale aferente privatizării AURUL Zlatna”
– ”Textele contractelor încheiate de statul român cu societățile implicate în proiectul Roșia Montană”,
– ”Textele contractelor încheiate de statul român cu societățile implicate în proiectul Exploatarea gazelor de șist în România”,
– ”Date ale costurilor carotelor geologice aflate în proprietatea festelor IPEG, actuala lor destinație, din zonele miniere Maramureș, Alba, Hunedoara, Tulcea”,
– ”Contractele comerciale cu terții –nominalizarea acestora, privind vânzarea pe piețele internaționale a aurului extras în România, în ultimii 30 de ani”.
Autoritățile nominalizate în prezenta cerere sunt următoarele:
1. Banca Națională a României,
2. Ministerul Economiei și Finanțelor, –succesorul acestuia,
3. Ministerul Comerțului, –succesorul acestuia,
4. Ministerul Mediului,
5. Ministerul Agriculturii și Îmbunătățirilor Funciare , –succesorul acestuia,
6. Ministerul Justiției,
7. Agenția pentru Privatizare, –succesorul acesteia,
8. Ministerul Minelor și Geologiei, –succesorul acesteia,
9. Centrala Minelor din cadrul Ministerului minelor și Geologiei, succesorul acesteia,
10. IPEG Maramureș, Alba, Hunedoara, Tulcea, succesorii acestora,

Cu mulțumiri,
Mircea ȘERBAN
Vișeu de Sus, 09. 09. 2013

În stradă se pot rezolva multe dar, există și riscuri imense!
De aceea, cer pe aceasta cale, celor mai buni avocați în materie de drept constituțional, drept penal și drept civil, să vină de partea poporului, societății civile!
Le cer –cu admire și considerație, să redacteze, să afișeze pentru semnare denunțul penal împotriva actualului guvern dar, inclusiv al miniștrilor din cabinetele anterioare, al unor afaceriști din anturajul acestora, astfel încât, până la sărbătoarea națională a României să poată fi depuse și înregistrate la Parchetul general, cel puțin 1 milion de astfel de denunțuri penale!
Magistraților –procurori sau judecători, autorităților de cercetare penală din cadrul Poliției Române, le cer cu admire și considerație să se autosesizeze și să treacă la treabă pentru că scumpa noastră patrie este pe cale de a fi pusa la cheremul unor forțe străine și dușmănoase!
Ofițerilor din Serviciile Secrete iubitori de cinste, adevăr, dreptate și viitor al scumpei noastre patrii să fie alături de popor!
Doamne, Tată Ceresc ocrotește România și patria de popor!

Mircea ȘERBAN,
Jurnalist independent
Fost corespondent de presa al BBC World service, Europa Liberă, Deutsche Welle

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRoșia Montană Colt corporation
Articolul următorCirc la Isprăvnicie
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here