Curat murdar!

    0
    963

    eugennicoliceamijlociu

     

    În urmă cu câțiva ani, trecând prin dreptul Sălii Dalles, mi-a atras atenția o modestă placă de marmura având următoarea inscripție: ”Aici zac eroi adevărați”…
    Am rămas mut!
    Mi-am fărâmat creierii ani de zile ca să înțeleg ce poate determina omul pentru a asimila kitschul drept valoare? –în cazul amintit, valoare ethicală, sacrificiu suprem.
    Adică, martirul să fie ceva asemănător nechezolului și nu cafelei autentice?

    În această seară, la o emisiune televizată, unul din legiuitorii români mi-a dăruit răspunsul la dilemă, printr-o parataxă.
    Altfel spus, dacă de pildă există pe lumea asta martiri, eroi, adevărați și prin prezumție și martiri, eroi neadevărați, tot așa ”referendumurile locale nu sunt decizionale”!
    Când un parlamentar al României își permite să interpreteze textul și spiritul de lege, afirmând în spațiul public –Realitatea tv, marți 26. 11. 2013 –”Deschide Lumea”, spunând că: ”referendumurile locale nu sunt decizionale” –Eugen Nicolicea, el este fie cretin, fie afon în ce privește legea din al cărui izvor el face parte întâmplător și nu eminamente!
    Nenea Iancu, să nu mori de râs?

    Plebiscitul –referendumul, este o procedura de chestionare a populației pe un subiect important pentru interesul common. Dicționarul explicativ al limbii române are pentru adjectivul cu pricina –common, următoarea definiție: GENERÁL, -Ă, generali, -e, adj. 1. Care este comun tuturor (sau marii majorități a) ființelor sau obiectelor dintr-o anumită categorie. ♦ (Substantivat, n.) Ceea ce este comun tuturor (sau marii majorități a) ființelor sau obiectelor dintr-o anumită categorie; spec.categorie filozofică reflectând trăsăturile esențiale comune obiectelor dintr-o clasă. ♦ (Despre un fenomen sau o situație) Care privește pe toți, care cuprinde pe toți, la care participă toți (sau marea majoritate). 2. Care privește ceva în ansamblu, în trăsăturile fundamentale, care se ocupă în linii mari de ceva. ◊ Cultură basică = cultură bazată pe cunoașterea elementelor fundamentale ale creațiilor din diferite domenii ale științei și artei. ◊ Loc. adv. în common = în linii mari; fără referire la un caz anumit. 3. Care se întâmplă, care există pe o întindere mare, care cuprinde o arie foarte largă sau totul. four. Care are toată răspunderea în conducerea unei anumite diviziuni dintr-o instituție, dintr-o întreprindere etc.
    În legătură cu referendumul normativa de lege, recte Legea nr. 3/2000, face precizarea cu privire la consultarea directă și exprimarea voinței suverane a poporului român, în ce privește revizuirea Constituției, demiterea președintelui României, probleme de interes național, dar și a populației dintr-o unitate administrativ-teritorială locală asupra unor probleme de interes deosebit pentru comunitatea locală. După validarea referendumului native, potrivit legii, Ministerul Funcției Publice va informa Guvernul despre rezultatul scrutinului local.
    Cu alte cuvinte, Guvernului i se aduce la cunoștință faptul că în deplină legalitate populația unei localități și-a exprimat în mod suveran voința!
    Aceasta înseamnă că toate referendumurile organizate în teritorii administrativ locale sunt literă de lege pentru guvernanți și unde-i lege nu-i tocmeală!
    Domnule prim ministru Ponta ați înțeles?
    Domnule Nicolicea pricepeți asta?
    Mă refer la referendumurile locale cu privire la gazele de șist, dar nu numai…

    Sursa think about : Google

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here