Acuz!

  0
  907
  Vineri seara, producătoarea emisiunii „Jocuri de putere” -dna. Călina Berceanu, mi-a oferit 4:15 min pentru a interveni în emisiunea moderată de Rareş Bogdan având ca temă „Restituirile, ilegale, de păduri”, emisiune în care domnul Cumpănaşu a vorbit, pentru prima oară în spaţiul public, despre implicarea justiţiei în acest jaf împotriva României.
  Într-un spaţiu mai restrains, adică în Parlamentul României eu am informat legiuitorii despre faptul că jaful împotriva României a fost asistat de către Justiţie, de magistraţi.
  Inundaţiile catastrofale cu care populaţia din România se confruntă de câţiva ani sunt consecinţa defrişărilor sălbatice ce contravin nu numai regimului silvic, dar oricărei norme de bun simţ!
  Corespondenta telefonica -captura
  Am fost –după mai bine de 15 ani, pe Valea Vaserului, până la Miraj unde, contrar legendei, Cimitirul Militar construit în intervalul martie-iulie 1917, există căci, numai o parte a fost luată de viiturile Mirajului, iar drumul cu mocăniţa a pus în evidenţă o realitate izbitoare: o zonă –în care legea e făcută de Adi Filip, plină de mizerie, iar cealaltă cu o vitrina excepţională. O singură dilemă a născut această observare a drumului parcurs până la Miraj: Ce motive are primarul Vasile Coman să-i fie teamă în a-l denunţa parchetului pe finul Adi Filip?

  Alexandru CUMPĂNAŞU -analist

  Alexandru CUMPĂNAŞU -analist, captură Realitatea TV

  Înainte de a publica scriptul intervenţiei mele telefonice de la “Realitatea TV” vreau să mai arăt faptul că, solicit din partea autorităţilor locale o dezbatere publică pe tema proiectului de perspectivă a oraşului Vişeu de Sus, căci în lipsa unui asmenea proiect viaţa locuitorilor urbei va rămâne pe mai departe mizerabilă!

  La Realitatea

  Rareş Bogdan:

  Haideţi să vedem ce se întâmplă şi în nordul ţării, acolo unde domnul Mircea Şerban, jurnalist, este alături de noi, din Sighetu Marmaţiei…
  Buna seara domnule Mircea Şerban!

  Mircea Şerban:

  Buna seara, Domnu` Rareş Bogdan,
  Bună seara invitaţilor dumneavoastră,

  De la Vişeu de Sus vorbesc, nu de la Sighetu Marmaţiei, dar tot din Maramureş.
  Vă voi spune câteva lucruri, …

  Rareş Bogdan:

  spuneţi-ne ce lucruri cutremurătoare se întâmplă acolo, la Vişeu, domnule Şerban?

  Mircea Şerban:

  Vă voi spune câteva lucruri, parte din ele o să încerc să la detaliez succint, dar câteva nu voi putea că nu am timp la dispoziţie. Domnul Cumpănaşu este unul din cei mai valoroşi invitaţi ai dvs. la ora aceasta pentru că, spune nişte lucruri pe care domnul procurer general al României, ministrul jutiţiei şi, preşedintele republicii…

  Rareş Bogdan:

  …domnu` Şerban! Sunt de acord, dar trebuie, având în vedere că dvs. ştiţi ce înseamnă o, …

  Mircea Şerban:

  Da, da, lăsaţi-mă să spun! Da, vreau să spun, vreau să spun, vreau să spun că este vorba concret de un conflict între Primăria Vişeu de Sus, una din părţi, şi moştenitorul averii lui Pop Şimonoaie, drepturi litigioase cumpărate de domnul Dan ADAMESCU.
  Acest caz a fost publicat pentru prima dată de ziarul „Cronica Vişeuană” şi a ajuns în instanţe, la Bucureşti, datorită faptului că am solicitat personal, Dnei. Laura Codruţa Kövesi, la vremea respectivă, să se redeschidă dosarele prin care această avere de peste 12 mii de ha, neavând moştenitori de drept, trebuia să revină statului român, respectiv primăriei Vişeu de Sus.
  Doamna Laura Codruţa Kövesi m-a citat, nu ea, mă rog a dat dispoziţie şi am fost citat, în calitate de reclamant la Judecătoria sect. 1 Bucureşti, unde am pierdut cauza, am făcut apel şi am ajuns la Curtea de Apel Bucureşti unde am pierdut cauza, nespunându-mi-se decât la Înalta Curte de Casaţie, că nu sunt parte procesuală!
  Vreau să spun că domnul Cumpănaşu are dreptate şi atunci când acuză parchete, judecători, procurori şi vă spun de ce: primul indiciu, prima probă că legea 247 a fost strâmb aplicată în România rezidă din faptul că, legea arhivelor nu a fost modificată astfel încât să fie exceptate de la legea arhivelor acele documente care ar putea pune în pericol aplicarea legii 247!
  Vă dau un exemplu concret: poate ţineţi minte că în 2007 am descoperit pe DN 18 o arhivă întreagă a Ocolului Silvic Dragomireşti, unde printre altele am găsit documente de o valoare excepţională, numite APV –act de punere în valoare, document care probează faptul că în decursul anilor anumite UP -unităţi de producţie, au fost devalizate de pădure din diferite motive. Aceste documente erau singura probă juridică, că într-o anumită zonă de pădure lemnul a fost tăiat, a fost extras!
  Or cei care după, mă rog beneficiind de legea 247 ar fi putut face proba că au fost proprietari de pădure, prin lipsa acelor documente nu mai puteau face dovada!
  Deci, 1: nu s-a exceptat de la legea arhivelor documentele care urmau să împiedice legea 247.
  Şi acum vreau să vă dau nume de procurori. Acest caz, Pop Şimonoate vs Primăria Vişeu de Sus a ajuns până la DNA respectiv, … şi eu îi acuz aicea public, da, în faţa întregii naţiuni, îl acuz pe procurorul PAPICI, pe procurorul STOINA, care este şef de secţie la DNA, pentru faptul că au tratat acest dosar ca şi studenţi de anul întăi, total nepregătiţi!
  În loc să solicite o expertiză grafoscopică prin care să se dovedească, că şi suportul şi cerneala acelui înscris în baza căruia cineva a solicitat dreptul de moştenire erau false, nu s-a solicitat de către reprezentantul statului, respectiv al parchetului, nu s-a solicitat expertiză grafoscopică ci, o banală expertiză grafologică!
  Doamna şefă de la DNA Cluj, dna. Elena BOTEZAN este, de asemenea, culpabilă pentru modul în care a tratat acest caz!
  Domnul fost preşedinte al Judecătoriei Vişeu de Sus, HOJDA Toader este culpabil pentru modul în care a tratat acest caz!

  Rareş Bogdan:

  vă mulţumin dle. Mircea Şerban!

  Post Scriptum:

  www.cronicaviseuana.ro
  435700- T. Vladimirescu 4
  Viseu de Sus, Maramures
  GSM: 0765979420

  Ministerul Public
  Parchetul dpl ÎCCJ –DNA
  Serviciul Teritorial Bucureşti
  Nr. 127/VIII-1/2011
  Operator date nr. 4472
  În atenţia domnului Eugen STOINA –procuror şef serviciu

  Stimate domn!

  A devenit de notorietate obişnuinţa cu care opinia publică este manipulată de către persoane reprezentând cele 4 puteri ale statului mafiot al scumpei noastre patrii, România!

  Lucrarea cu nr. de mai sus, ce poartă semnătura procuror şef serviciu -Eugen Stoina, conţine elementele unor confuzii –în cel mai bun caz sau, dimpotrivă, ale manipulării –prin necunoaştere, sau premeditare!
  Socotesc că am obligaţia de a defini fără echivoc -pentru vederea cu claritate a faptelor reiterate în lucrarea Nr. 127/VIII-1/2011, cât priveşte răspunsurile solicitate de dvs. le consider ca fiind inadmisibile ca urmare lipsei de fond pe care acestea le invocă.

  Prevederile art. 55 din legea fundamentală, art. 1. Cp., art. 3 Cpp., mă determină a face precizările pe care le aduc (şi) la cunoştinţa dvs. din nou, după cum urmează:
  1. La 21. 03. 2011 în Camera Deputaţilor din Parlamentul României, împreună cu deputaţii PDL Oajdea Daniel şi Gurzău Adrian am susţinut o informare în cadrul unei Conferinţe de Presă, cu titlul „Justiţia din România favorizează un jaf de 10 mld. Euro din averea statului.”

  2. Subiectul informării din cadrul conferinţei de presă a fost prejudicierea statului român -prin retrocedarea frauduloasă a proprietăţii fostului latifundiar interbelic Simion PAPP, cu concursul unor magistraţi aflaţi în subordinea Procurorului General.

  3. Întrucât separarea puterilor este apanajul statului de drept, iar informarea subsemnatului era adresată legislativului, nicidecum puterii judecătoreşti, vă sugerez să rectificaţi aşadar, că nu este vorba de un memoriu înregistrat la Serviciul Teritorial Bucureşti sub nr. 127/VIII-1/2011 la data de 06. 06. 2011, întrucât proba este inadmisibilă, căci nu există!

  4. Cele 62 de file anexate Adresei Nr. 127/VIII-1 din 04 Iulie 2001 conţin elemente suficient şi necesare care să determine autosesizarea autorităţii ce o reprezentaţi, iar după cum cunoaşteţi –în cazul în care aţi şi lecturat cele anexate, faţă de modul superficial în care magistraţii chemaţi să soluţioneze speţele din dosarele la care faceţi referire, publicaţia Cronica Vişeuană -prin subsemnatul, având calitatea de senior editor, la 31. 05. 2010 am solicitat Procurorului General al României, Redeschiderea dosarelor de urmărire penală: Nr. 30/P/2007, al Serviciul Teritorial Bucureşti în cadrul DNA, Nr. 16049/P/2006 al Parchetului dpl Judecatoria sect 1 Bucureşti, Nr. 1358/P/2009, Nr. 524/P/2005 ale Parchetului dpl Tribunalul Maramureş, cu menţiunea expresă: „Excelenţă, Dna Procuror General, Sunteţi chemată să interveniţi şi să determinaţi procurorii şi ceilalti agenţi ai puterii executive să acţioneze pentru restabilirea legalităţii în acest colţ al Uniunii Europene, Maramures, Viseu de Sus.”

  Primiţi, vă rog, cordialitatea lui
  Mircea ŞERBAN
  Senior editor Vişeu de Sus, 26. 07. 2011

   

   

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentO întrebare
  Articolul următorSatyricon
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here