Satana şi satanişti…

  0
  992

  Se spune că trebuie să trăieşti astfel încât să nu ieşi cu nimic în evidenţă, dar când nu mai faci parte din lumea aceasta oamenii să îţi simtă lipsa…

  Se mai spune, de către cei care au învăţat viaţa şi regulile ei din occident, că atât timp cât treburile merg bine numele primarului abea dacă este ştiut de localnici…

  Modestia, smerenia –ne spun învăţăturile, sunt mijloacele cu ajutorul cărora se şlefuiesc caracterele, dar exersarea modestiei şi astfel, înfrângerea oricărei tentaţii este şi apanajul unei societăţi în stare să ţină sus şi învăţătorul şi învăţătura şi învăţăceii.

  Vişeu de Sus este o localitate de munte, căreia i se va putea spune abea la finalizarea lucrărilor de apă şi canal, că este un orăşel chiar dacă locuitorii –oameni cu o viaţă falsificată în bunăstarea ei, ce aduce mai degrabă a agonie decât a pricopseală, încă nu au veleităţi citadine.

  Minciuna, teama şi indolenţa –personalizate în cei care conduc oraşul, dar şi în cei care-l locuiesc, ar fi răspunsurile la întrebarea privind identitatea falsificatorului bunăstării vieţii din Vişeu de Sus, localitate atât de bogată încât poate surclasa un judeţ întreg din Regatul României!

  În astfel de spaţiu şi atare viaţă devine vizibil cel care se ridică împotriva falsificatorilor vieţii şi se ia la trântă cu viaţa falsificatorilor deşi, ceilalţi nu dau semne că merită această luptă pentru binele lor astfel, lupta devine fără sens. Aparent!

  Dacă toţi am rămâne pe margine, cu gura căscată la vederea „nebunului ce are curaj şi îşi asumă lupta cu morile de vânt”, cei câţiva care deşi înţeleg că lupta este singurul mijloc de a contribui la perfectibilitatea lumii şi vieţii acesteia, preferă să nu se implice, sau dacă toţi am rămâne blocaţi de spaima amplorii, amplitudinii, proporţiei acestei lupte, nu am putea suporta povara libertăţii şi în cele din urma greutatea nedreptăţilor ar surpa zidirea numită om!

  Pe de altă parte fiecare om al cetăţii, o spune şi constituţia scumpei noastre patrii, suntem obligaţi a ne implica pentru protejarea statului român, în cazul situaţiei de la Vişeu de Sus, nici „vărzaru” nici „satana” adică, primarul şi vice-primarul, nu sunt statul ci, doar funcţionari ai acestuia aflaţi în slujba comunităţii.

  Adrian Nicolae FILIP vice primar şi Vasile COMAN primar - Foto: Mircea Şerban
  Adrian Nicolae FILIP vice primar şi Vasile COMAN primar – Foto: Mircea Şerban

  Vasile Coman şi Adrian Nicolae Filip au jurat că vor respecta Constituţia şi legile ţării, că vor face cu bună credinţă tot ce stă în puterea şi priceperea lor pentru binele vişeuanilor, dar cu toate acestea ei contribuie din plin la agonia vieţii noastre.

  Vreme de doi ani l-am lăsat pe primarul Vasile Coman să demonstreze dacă are sau nu calităţi de manager al oraşului, dar despre prima jumătate a mandatului său de primar voi publica săptămâna viitoare un text reprezentând punctul de vedere oficial al publicaţiei „Cronica Vişeuană” aici, în această primă parte a articolului vreau să scriu despre …“satana şi satanişti”!

  Pe Adrian Filip l-am văzut –întâmplător, încă prin anul 2006 figurând în baza de date a DNA Cluj cu arierate faţă de stat.

  Afacerile sale aşadar sunt în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –DNA, de mai mulţi ani însă, cu data de 10 iunie anul curent ANI –Agenţia Naţională de Integritate, a emis un Raport semnat de inspectorul de integritate Alina Loredana Ţărnă, raport ce a fost comunicat lui Adrian Filip şi Consiliului Local Vişeu de Sus.

  Astfel, Raportul de Evaluare nr. 24115/G/II din 10 iunie 2014 aduce la cunoştinţă faptul că, …”persoana evaluată s-a aflat în stare de incompatibilitate prin încălcarea dispoziţiilor art. 90 din legea 161/2003, odată cu încheierea de către Consiliul Local Vişeu de Sus, instituţie în care Filip Adrian ocupa funcţia de consilier local, a unui număr de 2 contracte a căror valoare totală se ridică la 288.292,03 lei” adică, 65.649,3 euro!

  Documentul subliniază că, …”fapta persoanei cu privire la care s-a constat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie ori, după caz, constituie abatere disciplinară, sancţiunile disciplinare care pot fi aplicate ca urmare săvârşirii unor abateri dintre cele cuprinse în legea nr. 176/2010 […] nu pot consta în mustrare sau avertisment.”

  Raportul a fost remis adică, a fost preluat de poşta română şi transmis destinatarilor respectiv, Adrian Filip persoana evaluată şi Consiliul Local Vişeu de Sus, pentru luarea măsurilor impuse de lege, dar înregistrarea convorbirii telefonice cu secretara CL demonstrează că, documentul a fost cenzurat şi nu a ajuns la destinatar.

  https://www.youtube.com/watch?v=OdvSnEX8Wqc

  Convorbirea telefonică:Convorbire Mircea Şerban – Sanda Duna

  Aceasta constituie infracţiune!

  Înregistrarea probează şi fapta de tăinuire a infracţiunii la care cineva „din faţă” –expresia aparţine unui consilier local contactat telefonic, a participat efectiv, ceea ce confirmă suspiciunea de abuz în serviciu împotriva unor persoane. Convorbirile cu doi dintre consilierii locali  le voi posta în partea a 2-a.

   Va urma

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentNumărătoarea…
  Articolul următorSatana şi satanişti -2
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here