Sataniştii

  0
  767
  Eminesscu -Foto Google

  Spiritul de turmă a pus stăpânire pe români imediat după infiltrarea în societatea noastră a ideologiei bolşevice (a celor mulţi) astfel, finalul primului război mondial împute cu miros de vită viaţa românească din balega  căreia şcoala, lumea noastră interbelică aveau să răsară cu excepţionalele-i valori.

  (Cu riscul de a stârni chiar violenţă verbală (şi) din partea colegilor de breaslă aş vrea să subliniez faptul că, în ciuda popularităţii de care se bucură azi stilul “show” cu care mass media şi-a pricopsit patronatul, rostul jurnalistului, acela de educator, de mentor, formulat şi propagat de spiritual eminescian căci, s-au înmulţit duşmanii interni şi externi ai neamului, pe când jurnaliştii dispar de la o zi la alta de aceea, reflectaţi asupra sintagmei solidaritate şi dragoste de patrie, –în timp ce-i priviţi pe grecii din Otawwa, la cuvintele de mai jos ale lui Mihai Eminescu…)

  eminescu timpul

                                                                          https://www.youtube.com/watch?v=yvEIMrqZCjc

  “ Voim şi sperăm nu o întoarecere la un sistem feudal, ce nici n-a existat cândva în ţara noastră, ci o mişcare de îndreptare a vieţii noastre publice, o mişcare al cărei punct de vedere să fie idea de stat şi de naţionalitate.”

  Din nefericire ultimul altoi cu care s-a încercat înnobilarea  –spaţiului, populaţiei mioritice, a fost distrus de doctrina şi tancurile Kremlinului, chiar cu concursul unuia din reprezentanţii de la Săvârşin ai “Coroanei de oţel” (!) astfel, a fi vită în spiritul de turmă, azi, în România este un loc comun.

  La Vişeu de Sus  spiritul de turmă se regăseşte şi în rândurile consilierilor locali, „sataniştiii”, această sintagmă, în cazul celor 17 persoane ce ocupă –unii ilegal, demnitatea de ales local, funcţie publică remunerată din sudoarea, talentul şi obstinaţia celui care munceşte pentru o bucată de pâine, fiind mănuşa pe care aceştia o poartă la mânile întinse cultului malefic, răului, lui Satan!

  Fără nicio excepţie aceşti oameni nu iubesc nici România, nici oraşul Vişeu de Sus, dar se bucură de minciuna, corupţia şi lipsa de statalitate şi identitate a celor care populează oraşul!

  Ştiu că mulţi vor sări ca arşi! Cum adică, lipsă de identitate? Tu vorbeşti, bozgore? –îmi vor trânti în faţă patrioţii de conjunctură, fără să realizeze măcar că au şi nominalizat o parte a identităţii mele!

  În spiritul celui născut la Ipoteşti, aceste persoane nu au făcut, nu fac şi nici nu au de gând să facă ceva pentru îndreptatrea vieţii noastre publice, dar o spoliază de energia vitală, aidoma lui Satan!

  Faptul că această atitudine este de natură contagioasă, nu numai la nivelul aleşilor locali ci, la toţi cei ai neamului, nu este nici măcar o circumstanţă atenuanată, dimpotrivă una acuzatoare căci, vorbele lui Mihai Eminescu datează din octombrie 1879 şi asta înseamnă că aceşti oameni au contribuit din plin la cea mai joasă decădere la care poporului român i-a fost dat să decadă, în ciuda excepţionalelor avertismente pe care învăţătorii acestui neam le-au transmis.

  Ne putem asemui, vişeuani, maramureşeni, români cu cei pe care Basarab, Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare îi chemau sub arme pentru a apăra pământul ţării?

  Avem noi forţa acelor bărbaţi?

  Are “Satan”, cei 17 “satanişti” au dimensiunea morală ce umple de sens sintagma cetăţean român?

  Merită acest statut de aleşi ai comunităţii?

  Cu certitudine, NU!

  Potrivit legii 393/2004 ce  are ca obiect stabilirea condiţiilor de exercitare a mandatului de către aleşii locali, a drepturilor şi obligaţiilor ce le revin în baza mandatului încredinţat, aceste persoane –spune art. 3 (2), …”sunt în serviciul colectivităţii locale.“ De aceea, orice încălcare a normelor pe care legea 393/2004 le validează ca fiind obligatorii atrage după sine nulitatea de drept a mandatului acestora!

  Nulitatea morală pe care aceste persoane şi-au dobândit-o ca urmare încălcării textului jurământului depus – “”Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor oraşului Vişeu de Sus. Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”, rezidă după cum urmează:

  1. Cu totţii au încălcat Constituţia în următoarele puncte: art. 1 (3), (5), art. 22 (1), art. 28, art. 30 (2), art. 31 (1), art. 41 (1), art. 47 (1), art. 51 (4), 138 (5).

  http://www.scj.ro/constitutii/ROMANIAconstitutie1993.htm

  1. Fără nici o excepţie –în ciuda faptului că reprezintă interesele politice ale unor partide “Cronica Vişeuană” probează cu înscrisuri, faptul că aleşii locali –“sataniştii” sunt în subordonare totală, probabil în urma unor presiuni, lui “Satan”.

  Vacanţa magistraţilor a luat sfârşit, în săptămâna care urmează “Cronica Vişeuană” –publicaţie ce reprezintă interesele comunităţii locale, nu numai în ce priveşte dreptul la informare, dar şi în ce priveşte obligaţia de a apăra România, va depune denunţuri penale împotriva CL, vice-primarului Adrian Filip, dar şi împotriva Primăriei oraşului Vişeu de Sus, speţele fiind, printre altele,  abuzul în serviciu împotriva persoanelor, violarea corespondenţei…

   

   Va urma
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentZAPCIUL, un maniac aflat la putere!
  Articolul următorComunicat de presă
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here