Statul de…crepit

  0
  836
  Nichita Stănescu -Foto: Google
  Guvernul a adoptat o ordonanţă de de urgenţă prin care amendează Codul de Procedură Penală ca să fie în concordanţă cu solicitările Curţii Constituţionale. 

  http://www.gandul.info/stiri/guvernul-a-adoptat-o-ordonanta-prin-care-repara-codul-de-procedura-penala-cat-timp-poate-fi-dispus-controlul-judiciar-13713594

  De un sfert de secol zilele acestei patrii au fost sub soarele ucigător al „partidului emanaţilor” care, a distrus tot ceea ce un soare puternic distruge în lipsa ploii adică, …chiar viaţa!

  Dogoarea, de 25 de ani este cumplită şi, aflu la ştirile televizate că şi nopţile se află în arşiţă iar visele –care după ziua de 16 noiembrie au trezit jumătate din această patrie de oameni, în curând vor lua foc!

  Cum să nu îşi piardă minţile aiezii şi cum să nu se mişte pietrele pe pietre?

  Cum să nu se împuţească balenele când vine focul?

  Lumea de baroni a României şi Guvernul, printr-o Ordonanţă de Urgenţă au modificat Codul de Procedură Penală…

  (Nu se întreabă chiar nimeni în această ţară de ce Parlamentul nu se reuneşte în regim de urgenţă lăsând Guvernului sarcina ordonanţelor?)

  Nichita, schimbă-ne în cuvinte, căci statul român s-a decrepit!

   

   PS

  Însasi denumirea de stat de drept a fost sugerata de catre Montesquieu, în lucrarea „Despre spiritul legilor”, care formuleaza cerinta ramasa celebra „Nimeni sa nu fie constrâns sa faca lucrurile pe care legea nu-l obliga si sa nu le faca pe cele pe care legea i le îngaduie”.

  Afirmarea statului de drept se fundamenteaza înca de la începutul existentei sale pe principiul separatiei puterilor.

  ( „Declaratia universala a drepturilor omului”, adoptata de Adunarea Generala a ONU la 10 decembrie 1948; „Conventia Europeana asupra drepturilor omului”, adoptata la 4 noiembrie 1950 de catre Consiliul Europei si intrata în vigoare la 3 septembrie 1953; cele doua pacte internationale adoptate de Adunarea Generala a ONU la 16 decembrie 1966, respectiv „Pactul international cu privire la drepturile politice si civile” si cel „cu privire la drepturile economice, sociale si culturale”, ambele ratificate de statul român, cât si documentele Organizatiei pentru securitate si cooperare în Europa, respectiv Actul final de la Helsinki -1975, si documentele finale ale reuniunilor generale europene de la Madrid -1983, Viena -1989, Copenhaga -1990, Paris -1991, )

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentProprietarul de secrete
  Articolul următorCade Ceausescu al vostru!
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here