Afiliaţii

  4
  837

  Evenimentele petrecute ieri, în sala mare a Primăriei din Vişeu de Sus, au dovedit din nou câteva certitudini, unele din ele cutume pentru modul de raportare la comunitate. Astfel, s-a verificat –şi, de-acum este o realitate indubitabilă, faptul că aparatul de care dispune primarul Vasile Coman este… varză, şi scriu asta nu pentru că porecla primarului este “vărzaru” ci, sensul pejorativ, depreciativ, abea dacă acoperă lipsa de profesionalism a celor din acest aparat al administraţiei locale !

  ( Cu doar câteva zile în urmă, după depunerea unor contestaţii la secretariatul spitalului pentru modul în care Consiliul de Administraţie, Primăria, au organizat concursul pentru ocuparea locului de manager –devenit vacant de peste 480 de zile prin demisia lui Cristian Vlad, a reieşit faptul că juriştii -3 la număr, de care dispune primarul nici măcat nu erau, poate încă nici nu sunt, familiarizaţi cu legea 95/2006 şi modificările aduse prin OU guvernului lui Ponta! Apoi, modul în care personalul Centrului Cultural-Social şi primăria s-au achitat de rolul de organizatori ai manifestărilor dedicate împlinirii a 650 de ani de atestare documentară a localităţii nu poate căpăta nici măcar calificativul suficient cu atât mai mult cu cât s-au făcut greşeli ce ţin de cei 7 ani de-acasă! )

  Războiul nu este folositor decât celor care investesc în industria de armament sau, pentru a frânge ritmul creşterii demografice într-un areal geographic de aceea, nici “războiul” meu de-acum 10 de ani cu Vasile Coman –“vărzaru” nu a fost bun dimpotrivă, eu m-am ales cu paradontoză şi diabet iar, el cu amenzi dar, abea ieri, în fostul salon al castelului lui Pop “Şimonoaie”, transformat de comunişti în sala de şedinţe a primăriei, m-am “prins” de importanţa pe care, totuşi, o au războaiele, dincolo de suferinţele şi pierderile pe care le provoacă! Ele devin o referinţă –negativă, desigur, faţă de care trebuie raportată orice activitate care are drept ţintă comunităţile omeneşti căci, nimeni nu are dreptul de a le expune pieirii prin pierderea fie şi a unei vieţi, sau a suveranităţii, demnităţii, sănătăţii, speranţei, locului de muncă, nici la scară individuală cu atât mai mult colectivă!

  Cine nu ştie să înveţe de pe urma unui război acela nu se poate bucura de pace!

  Apoi, cine nu se poate bucura de pace cu siguranţa o va deprecia până ce, deteriorată se va transforma într-un nou război!

  Asta am învăţat eu, în cei 10 ani care s-au scurs de la bătălia pe care “Comunicator” –primul ziar autohton din istoria celor 650 de ani pe care Vişeu de Sus i-a împlinit ieri, 02 februarie 2015, a purtat-o cu Vasile Coman “vărzaru”.

  Întâmplarea de ieri ilustrează însă o tristă realitate şi anume faptul că, un lucru bun încăput pe mâna unui nepriceput se strică!

  Aşa cum democraţia, ajunsă pe mâna celor din linia a doua şi a treia din Securitatea lui Ceauşescu s-a stricat şi pute într-atât că în România democraţia a devenit insuportabilă tot aşa primăria din Vişeu de Sus, aflată în mâinile unui aparat complet deteriorat profesional riscă să fie desfiinţată şi, în contextul perspectivei de reorganizare administrativă teritorială, numită regionalizarea României, localitatea Vişeu de Sus să fie afiliată primăriei Borşa!  

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentTerenul minat al României (1)
  Articolul următorLa Cucuteni
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here