Diaspora acuză!

  0
  724
  TORINO INCIDENTE Photo: google

  Când mentorul meu în jurnalistică –aflat în emigraţia ungară de peste un deceniu şi jumătate la vremea când eu studiam jurnalismul la Budapesta, m-a avertizat spunându-mi că un imigrant este aidoma unui apatrid am rămas şocat iar, argumentele cu care şi-a susţinut teza au sporit neplăcuta mea stare căci, într-adevăr ce poate fi mai tragic pentru un om decât să-şi piardă patria de pământ şi patria de mormânt?

  Adică, locul unde i-au rămas rudele şi moaştele lor.

  Din această perspectivă trebuie privită atitudinea românilor din diaspora care, au mers la urne de fiecare dată, fie că a fost vorba de suspendarea preşedintelui republicii, fie că a fost vorba de alegerile prezidenţiale!

  Dar, când cineva în mod deliberat, printr-o atitudine atât de vehementă (precum au făcut-o cei din anturajul –politic, al lui Ponta) accentuează această stare de frustrare pricinuită de pierderea, fie şi temporară, a pământului patriei de sub tălpile umblătoare ale picioarelor atitudinea e stăpânită de furii şi de o parte şi de cealaltă!

  Numărul mare al românilor care în noiembrie l-au urcat pe Iohannis în fotoliul de la Cotroceni nu trebuie să mire aşadar, pe nimeni dar, în acelaşi timp, ar trebui ca cei rămaşi în ţară să privească cu mult mai multă seriozitate şi respect calitatea de cetăţeni şi nu cea de „căpşunari” ai celor care, departe de ţară, la muncă în occident, au fost ţintele vii ale carabinierilor, jandarmeriilor la finele anului trecut.

  Întâmplarea a făcut ca în acest zile să cunosc câţiva oameni veniţi din Italia (a căror identitate nu am să o dezvălui căci, mi-au cerut aceasta din motive de securitate personală), care mi-au povestit fapte incredibile la care s-au dedat oficiali români la Torino; astfel, consulul României la Torino, un anume Tiberiu DINU care, i-a incitat pe carabinieri pentru a-i gaza cu lacrimogene pe românii aflaţi în coloane în faţa centrului de votare!

  Cine este acest sinistru personaj, pericolele cărora trebuie să le facă faţă imigranţii români, faptul că diaspora română este înţesată de agenţi şi viaţa celor care se împotrivesc regimului Ponta este în pericol mi-au fost aduse la cunoştinţă prin viu grai! 

  În noaptea zilei de marţi spre miercuri am primit următorul Email iar, în zilele ce urmează am să primesc şi alte probe juridice care dovedesc faptele penale ale acestui ins plătit din bugetul de stat al României pentru a face diplomaţie la Torino şi nu zaveră, trafic de parale sau, curvăsăreală!

   

   

  Cristina Davidel: Vreti sa cunoasteti cine are grija de noi romanii din Italia??
  Vi-l prezint pe Tiberiu Dinu consulul Romaniei la Torino:
  Pe vremea când era consul la Milano, Tiberiu Dinu a fost implicat în scandalul provocat de fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, care i-a pus la dispoziţie, ilegal, informaţii secrete. În 2009, Şerban a fost arestat de DNA şi destituit de premierul Boc după ce ministrul de Interne de atunci, Liviu Dragnea, şi-a dat demisia.

  Imediat, consulul Dinu a fost chemat pentru discuţii la Palatul Victoria. Spre surprinderea tuturor, Boc nu l-a pedepsit, dar, în 2012, la solicitarea ministrului Externelor, Marga, prim-ministrul Ponta l-a destituit din funcţia deţinută la Milano.

  Totuşi, peste câteva luni, Dinu i-a oferit un “mobil” lui Ponta care, evident, l-a numit consul la Torino! Tiberiu Dinu este cunoscut în “cizmă” drept omul care ştie cum să transporte transfrontalier o valiză cu bani pentru a aproviziona anumite conturi din băncile eleveţiene. De asemnea, Dinu se pricepe de minune să arunce cu bancnote mari de euro prin localurile din Monte Carlo. Tiberiu Dinu mai ştie foarte bine că “folcloristele” jucăuşe ancorate de gâtul unor români importanţi, ce cred că se pot destrăbăla fără perdea prin Micul Regat, pot obţine informaţii tenebroase ce merită şoptite de consul la urechiile actualului şef al DGIPI, Gelu Oltean.
  Acesta este TIberiu Dinu(tatal ALexandrei Dinu, Mutu), iar fosta sa sotie este actualul consul al Cataniei, bineinteles fara nici un fel de pregatire in domeniu.
  Iata, domnule JOhannis in mainile cui suntem.

   

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentLa Cucuteni
  Articolul următorIstoria şi umbra păcii mincinoase
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here