Deîmpărţitul şi împărţitorul…

  0
  831

  Nu încape nici un dubiu asupra faptului că, partidele politice -dincolo de atributele conferite de legea partidelor, opiniile şi „definiţiile” cu care se aruncă sau alintă în aceste formaţiuni constituite în pofida dreptului la asociere, sunt împărţitorul, divizorul societăţii şi scumpei noastre patrii care, păstrând stilul „aritmetic”, a devenit deîmpărţitul, dividendul acestui nesfârşit jaf, poreclit de către politologi, analişti –de ocazie, „tranziţie”!
  Pentru generaţia de după 1989 această tranziţie nu ascunde mare lucru ci, chiar a deschis larg ferestrele şi uşile României astfel încât dreptul şi libertatea de mişcare se subînţeleg ca parte fireasca –şi de ce n-ar fi astfel (!), a libertăţilor şi obligaţiilor ce derivă din Charta drepturilor omului!
  Pentru generaţiile post belice însă, decadenţa politică, dar şi consecinţele doctrinare ale acestei decadenţe sunt sfâşietoare şi generatoare de conflicte (nu numai) ideologice, etice, … dar, şi cauza unei criogenii sociale căci, mai bine de 25% din actuala societate este blocată în proiect, indolentă chiar!
  Dincolo şi dincoace de aritmetica politică, din nefericire se află o patrie (bolnavă), lăsată la voia unei matematici în care, relaţiile (cantitative, formele acestor relaţii, etc.), abea dacă mai posedă un raţionament deductiv căci, calitatea de ştiinţă a fost părăsită!
  Istoria naţională a devenit un iaurt –care se împute pe zi ce trece căci, e ţinut la soarele fierbinte al ignoranţei, dragostea de patrie o brânză într-un burduf de câine, nici măcar de rasă, iar politica o curvă …dată afară din învăţământ!
  Serviciile secrete, noile servicii secrete, justiţia ar trebui să fie baza principiilor matematiceşti pentru ca politica să fie –în primul rând, o ştiinţă şi nu o artă a falsificatorilor acesteia căci, atât deîmpărţitul cât şi împărţitorul înseamnă România şi nu o …ecuaţie iraţională!

  PS.
  Deplâng moartea -stupidă, a lui John Nash, dar salut iniţiativa lui Ioan ROŞCA http://www.piatauniversitatii.com/ de a crea fresca jafului la care s-au dedat românii căci, jefuitorii suntem toţi, unii prin indolenţă ceilalţi prin „conştiinţă” şi acţiune!!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedent…De la Tisa pân` la mare!
  Articolul următorAvertisment!
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here