Avertisment!

  0
  1316

  Cu câteva zile în urmă am fost ameninţat –din nou, cu moartea de această dată de unul din consilierii locali din Vişeu de Sus.
  DNA a ajuns dincoace de hotarele localităţii noastre şi tensiunea arterială a unor potentaţi locali a crescut…
  Mircea Şerban –editorul primelor publicaţii din istoria de peste 650 de ani a oraşului Vişeu de Sus, COMUNICATOR respectiv, CRONICA VIŞEUANĂ, ex corespondent la Budapesta al departamentelor în limba română pentru posturile de radio Europa Liberă, BBC şi Deutsche Welle este unul din cei foarte puţini jurnalişti din România care de peste un deceniu scrie despre jaful –asistat de către Justiţie, împotriva intereselor statului român şi de aceea este persoană indezirabilă pentru toţi asupra cărora legea cade aidoma ghilotinei!

  Pe aceasta cale, îi avertizez că sunt posesia tuturor informaţiilor legate de modul în care se încearcă eliminarea mea!
  Public –împotriva avertismentelor adresate mie din partea celor care l-au târât pe preşedintele Iohannis în scandalul de presa “SCHWEIGHOFER”, un document comandat de consilierul local Theodor NAGY, cu ocazia audienţei acestuia la Preşedintele României.
  De asemenea, solicit public, din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie protecţia în ce priveşte securitatea vieţii mele!

  Vişeu de Sus, 29. 05. 2015

  IOHANNIS INFO

  1. Implementarea la Vişeu de Sus a proiectului NATO „Comandamente de intervenţie rapidă”.

  Oraşul Vişeu de Sus, localitate atestată documentar din 02. 02. 1365 este situat pe frontiera comună româno-ucraineană la confluența râurilor, Vişeu şi Vaser la o altitudine de 427 m. având latitudinea nordică 47 grade şi 43 minute şi longitudinea estică de 24 grade şi 25 minute, oraş ce are specificul localităţilor de munte.

  Oraşul dispune de variate bogăţii naturale începând cu ape minerale, păduri, minereuri complexe, uraniu, terminând cu bogăţiile piscicole, faună şi floră dar, cu toate acestea oraşul nu are o reprezentare economică prosperă, somajul fiind cu mult peste media pe ţară!

  Valea Vaserului, 40 km. şi mocăniţa sunt adevărate branduri ale oraşului pe teritoriul căruia se află o unitate militară –restrânsă în prezent, cândva efectivele acesteia ridicându-se la peste 1000 de soldaţi, maiştri militari, subofiţeri şi ofiţeri.

  La Miraj, pe Valea Vaser se află cel mai reprezentativ loc –după Mărăşeşti, al urmelor luptelor din primul război mondial în România şi anume, ruinele unui cimitir militar –distrus de 3 ori de calamităţile naturale şi refăcut parţial, în care îşi află somnul de veci 115 soldaţi germani, polonezi şi români.

  Argumentele ce pledează în favoarea implementării la Vişeu de Sus a unuia din cele 2 Comandamente NATO de intervenţie rapidă sunt:

  – Situarea într-o zonă geostratetică a oraşului Vişeu de Sus,
  – Existenţa tradiţiilor, a unei baze şi a logisticii grănicereşti încă din 1916,
  – Fractura etnică românească pe o frontieră “fierbinte” şi militar fragilă,
  – Raţiuni economice ca urmare ratei ridicate a somajului.

  coperta info iohannis

  2. Implementarea şi finanţarea din bugetul ministerelor sănătăţii respectiv educaţiei şi învăţământului, proiectele „Turism medical şi şcolar în Vişeu de Sus”.

  În Vişeu de Sus există în administrarea Primăriei şi a CL un spital de urgenţă de gradul 4, având un număr de 213 de paturi, numărul personalului administrativ şi al corpului medical fiind de 262 persoane care, asigură actul medical în următoarele secţii: Primire Urgenţe, ATI, Boli Cronice, Boli Infecţioase, Cardiologie, Dermato-venerice, Diabet & Boli de Nutriţie, Chirurgie, Neurologie, ORL, Oftalmologie, Obstetrică & Ginecologie, Pneumologie, Pediatrie, pentru localnici dar, şi pentru cei din satele şi comunele din zonă, chiar dacă acele primării nu contribuie deloc la bugetul din care se finanţează întreţinerea spitalului!

  De asemenea, în oraş funcţionează 7 şcoli generale şi 2 licee de stat, unul dintre acestea fiind în parteneriat cu autorităţi ale landului Bavaria care au finanţat un proiect ce a permis dotarea liceului cu toată logistica necesară unei bucătării în care urmează a fi educaţi viitori bucătari, patiseri, barmani, ospătari, fiind unica instituţie de învăţământ preuniversitar cu acest profil din Ardeal.

  Argumentele ce pledează în favoarea implementării la Vişeu de Sus a celor 2 proiecte de turism profesional sunt acestea:

  – Condiţiile climatice specific zonelor montane optime recuperării sănătăţii şi distanţa relativ apropiată faţă de centrele universitare din Ardeal şi Moldova ce permit o rapidă deplasare a medicilor cu excelenţe în specializare pentru a asigura intervenţiile specifice şi a scădea timpii de aşteptare pentru pacienţii din aceste centre, oraşul nostru fiind propice şi pentru tratament post operator.

  – Existenţa unor clase cu predare în limba germană, a resursei umane ce constituie o bază dar, care ar trebui lărgită complementar unui buget pe măsură.

  Informare Iohannis script pag. 4 TN

  (http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewforum.php?f=30&sid=f4b7826812d6c4beab01fe728804bb40)

  Adrian Filip, Vasile Coman şi Vasile Ciolpan sunt cei care au mituit oameni politici de la Bucureşti care, în contra partidă, le-au permis accesul la jaf, validându-le statutul de „baroni locali” şi ar fi mai mult decât interesant de aflat pentru cine –în afară de europarlamentarul Ioan Mircea PAŞCU, au mai construit case de lux, cei nominalizaţi mai sus!

  Speţe precum, transport ilegal şi evaziune fiscală, abuzul în serviciu împotriva persoanelor, punerea în circulaţie a unor informaţii false, falsul şi uzul de fals, darea şi luarea de mită, tăierea de masă lemnoasă cu forme ilegale, industrializarea masei lemnoase obţinută ilicit, munca la negru, escrocheria deşi au fost evidenţiate de presa locală s-au izbit de indolenţa autorităţilor competente judeţene şi centrale ceea a generat nu numai „România împotmolită în corupţie” dar, decadenţa unui oraş în care, acum, lumea aşteaptă cu sufletul la gură, un semn de la Dumneavoastră pentru ca alăturându-se programului electoral al Excelenţei Voastre, Vişeu de Sus să devină o parte din „România lucrului bine făcut”!

  Numai astfel se va putea stopa cheltuirea bugetului local prin care sunt îmbogăţite persoane certate cu legea şi pentru a proba cele de mai sus dincolo de probele de la dosar, ţin să vă informez că în ciuda faptului că în baza legii 544/2001 presa locală a solicitat informaţii despre modul în care se cheltuieşte bugetul local, atât fostul cât şi actualul primar au refuzat transparenţa şi informarea.

  La nivelul oraşului s-au constituit grupuri de interes a căror activitate infracţională deşi, este cunoscută de puterea legislativă, executivă, judecătorească, nu interesează pe nimeni iar, populaţia se complace în resemnare şi mediile de informare macină în gol!

  Trebuie arătat însă şi faptul că, Parchetul local de ani de zile funcţionează cu o resursă umană insuficientă şi în parte erodată

  Informare Iohannis script pag. semnatura originala TN

  Post Scriptum

  În urma acestei audienţe, potrivit lui Theodor NAGY, vicepreşedintele FDG Vişeu de Sus a fost însărcinat de către preşedintele Klaus Iohannis cu statutul de consilier pe probleme economice, pentru partea de Nord a României.
  Ceea ce este deja de notorietate în Vişeu de Sus, între Theodor Nagy şi viceprimarul Filip Adrian s-a înfiripat o relaţie de interese, aceştia frecventându-se reciproc, dar la una din aceste întâlniri subiectul discuţiilor a fost persoana jurnalistului Mircea Şerban şi prietenilor săi, ulterior acesteia fiindu-mi aduse deschis ameninţări cu moartea.
  Solicit autorităţilor ANAF, SRI, parchet verificarea unor ipoteze de lucru conform cărora în perioada anului 2008 tripleta Filip Nicolae Adrian, Dan Mihalache, Liviu Titus Paşca ar fi fost acţionari ai hotelului MARA din Baia Mare, preluat ulterior de către un alt afacerist, al cărui nume, în acest context nu este relevant!
  Îl somez public pe primarul oraşului Vişeu de Sus -Vasile COMAN, să îl demită de urgenţă pe managerul (interimar şi ilegal) al Spitalului, Grigore CIOLPAN, vinovat pentru închiderea secţiei de Terapie Intensivă!
  De asemenea, informez populaţia oraşului Vişeu de Sus, că în dosarul cu nr. 1581/33/2014, având ca speţă conflict de interese/incompatibilitate – constatate de ANI Contestaţie raport evaluare 24115/G/II/10.06.2014, a fost RESPINSĂ contestaţia făcută de Filip Nicolae Adrian în contradictoriu cu ANI, în baza Raportului de Evaluare reclamantul fiind INCOMPATIBIL!

  http://portal.just.ro/33/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=3300000000058134&id_inst=33

  Cu alte cuvinte FILIP Nicolae Adrian ocupa ilegal funcţia de viceprimar, toate documentele semnate de acesta SUNT NULE DE DREPT!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentDeîmpărţitul şi împărţitorul…
  Articolul următorLa o aniversară…
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here