Nu!

  0
  878

  …simt o sfârşeală ca după o cruntă beţie şi de aceea, semnez aici însemnările acestei zile de duminică, 28 iunie anul Domnului 2015!
  Mă întreb, fără să aştept răspuns din partea cuiva, de ce nu ne place să învăţăm din experienţa celorlalţi astfel, făcându-ne viaţa mai uşoară, precum bunăoară ungurii, care încă din 1957 au renunţat la politica monetaristă în economie introducând keyneismul -cererea de pe piaţă, în economia lor, în timp ce la noi, prin anii `68 toţi „mandatarii” au fost băgaţi la puşcărie la câteva luni după ce afacerile lor începuseră să aducă profit şi poate cei mai în vârstă îşi aduc aminte de celebrul Papuc, omul cu micii de la Pasajul Macca-Villacrosse, băgat la puşcărie doar pentru ca lui „nea Nicu” nu-i plăceau oamenii bogaţi întrucât, probabil, am fi deprins mai din timp cum e cu această economie de piaţă şi care sunt capcanele filozofiei „timpul meu contra banii tăi” din care, nimeni până acum, nu a reuşit să scape decât părăsind-o astfel, putem înţelege de ce „socialismul cu faţă umană” a lui Dubcek a adus, pentru oricare din cehii din afara sau din interiorul lui Mala Strana, ceea ce pentru români nici revoltele minerilor din Valea Jiului, nici „revoluţia” din 1989 adică, o nouă mentalitate faţă de sine şi rolul individului în societate de aceea, ceea ce la 05 iulie se va petrece sub nasul nostru la Atena, şi în tot arhipelagul din Marea Egee va fi exemplar şi nutresc o vagă speranţă ca efortul lui Constantin Cojocaru, dar mai ales al lui Ioan Rosca să prindă viaţă adică, să mişte din inerţia în care zace această societate şi să trântească cât colo resemnarea căci, iată, grecii vor răspunde dacă Grecia trebuie sau nu trebuie să plătească nişte datorii acumulate ca urmare şantajului pe care multinaţionalele. oligarhii acestei planete o exercită împotriva naţiunilor atât de dezbinate ca urmare sărăciei şi lipsei de personalitate individuală sau colectivă de aceea, aştept cu sufletul la gură ca la referendumul lui Tzipras toată Elada să-şi pună ştampila pe un vot cât Acropole: NU FMI!

  PS
  …suntem slugi în propria noastră patrie! … suntem ţinuţi în mocirla unui show al cărui premiu este –întotdeauna, minciuna! … ni s-a spus că aderarea la UE va aduce bunăstare, dar aurul ne-a fost furat iar, la Bruxelles celor care îndrăznesc să critice FMI şi multinaţionalele li se pun anateme! …grecii vor răspunde dacă Grecia trebuie sau nu trebuie să plătească nişte datorii acumulate ca urmare şantajului pe care multinaţionalele. oligarhii acestei planete o exercită împotriva naţiunilor atât de dezbinate ca urmare sărăciei şi lipsei de personalitate individuală sau colectivă de aceea, aştept cu sufletul la gură ca la referendumul lui Tzipras toată Elada să-şi pună un vot cât Acropole: NU FMI! … NOI, ROMÂNII CE FACEM? … Dormim până mai avem salarii şi pensii???

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentZavera din tolba PSD
  Articolul următorSIXTINA OPEREI -hermeneutica lui Piso despre perfecţiune şi muzică
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here