Reflexul achilean

  0
  2472

  Sistemul de sănătate publică al statului din România este complet asistolic și singura șansă de a-l scăpa de asistolie este o posologie dată de sistemul privat de sănătate chiar dacă, aparent, acesta este mai scump!
  Am constat pe „propria-mi piele” ca urmare intervenţiei medicului neurochirurg Dr. Costică ZAMFIR, de la Spitalul „Arsene Bagdasar” către cine am fost trimis din partea fostului şef de secţie al spitalului amintit, binecunoscutul neurochirurg dr. Claudiu SAVU, doctor în şiinţe medicale, operaţia de hernie de disc a vertebrei L4 fiind realizată însă, la spitalul SANADOR din Bucureşti, spital privat aflat sub direcţiunea medicală a dlui. Prof. Dr. Alexandru VLAD CIUREA, multiplu Doctor Honoris Causa, Preşedintele de Onoare al Societăţii Române de Neurochirurgie.

  https://www.sanador.ro/

  Echipa de la etajul 9, cea care s-a ocupat, impecabil, de sănătatea mea înainte şi după intervenţie, are următoarea componenţă:
  – Prof. Dr. Alexandru VLAD CIUREA,
  – Dr. Ionuţ LUCA HUSTI,
  – Mihaela ENCIU, Asistent Şef
  – Florentina VASILE,
  – Elena BILAN,
  – Cristina BECHEŞ,
  – Ruxandra ANDREI,
  – Alina ALECU,
  – Aurelia VOICILĂ,
  – Florentina RĂDUCAN,
  Domniilor lor le aduc recunoştinţa mea profundă şi mulţumiri pentru excepţionala dăruire profesională şi iubire omenească cu care m-au înconjurat în cele 3 zile cât am fost internat pe secţie iar, doctorului Costică ZAMFIR şi fiului său Ovidiu, autorii intervenţiei chirurgicale prin care efectele herniei de disc a L4 au fost anihilate, SEMPER FIDELIS ET LAUDATIO!

  De ce la Sanador şi nu la Bagdasar?

  În primul rând pentru că eu nu am şi nici nu voi putea fi obligat a avea –căci, astfel de legi nu pot fi promulgate chiar nici în pseudo democraţii, asigurare de sănătate publică întrucât o astfel de „intreprindere” are un evident scop electoral şi nici o tangenţâ cu actul medical şi costurile acestuia!
  Că românii au pus botul –iertaţi-mi expresia, este consecinţa ignoranţei, dar, mai ales, a virulentei campanii de manipulare şi dezinformare promovate şi finanţate de partidele politice şi ciraci agitatori şi propagandişti!
  Apoi, fapul că în secţia de la Bagdasar, luni, în dimineaţa a zilei de 20 iulie 2015 erau în aşteptarea operaţiilor 77 de cetăţeni cărora le era insuficient spaţiul blocurilor operatorii ceea ce, evident, mă scotea din poll position ori, durerile mele erau deja greu de suportat de aceea, ele trebuiau curmate imediat!
  Nebunia din spital, urletele unei infirmiere ce mima cu real talent pe Fuhrerul lui Iohanis şi al Merkeloaiei şi al întreg aliotmanului arian al nemţalăilor m-au speriat într-atât, încât, dacă doctorul Costică ZAMFIR nu mi-ar fi spus că operează şi în privat, aş fi luat drumul Budapestei dar, după un sumar şi rapid calcul mi-am dat seama că preţul dela Sanador, 2320 de Euro este rezonabil şi, iată-mă, la 8 zile după operaţie scriu acest text pentru ziarul citit de dumneavoastră, titlul articolului fiind o trimitere către medicina morală de care, în urma promulgării de către Parlamentul de la Bucureşti a legii prin care mareşalul Antonescu este asasinat ca fiinţa istorică a neamului românesc este mare nevoie de aceea, trebuie citit şi … apoi, nu au decât să mă aresteze!
  Sper, însă, ca până atunci să îmi recuperez reflexul achilean al piciorului, pierdut ca urmare herniei discului lui L4, pierdere care nu numai că îmi oferă o perspectivă imediată asupra faptelor de realizat cu maximă răspundere de către subsemnatul dar, îmi insinuează o cruntă întrebare!
  Aşadar, … cum s-a pierdut reflexul achilean al eticii și moralității poporului român şi când anume?

  Va urma

  POST SCRIPTUM
  Ex şefului secţiei de neurochirurgie de la Arsene Bagdasar, profesorului Alexandru SAVU, căsătorit la Baia Mare, cel care m-a îndrumat către fostul său coleg, Costică ZAMFIR îi comunic (şi) pe această cale respectul meu profund şi mii de mulţumiri!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentSIXTINA OPEREI -hermeneutica lui Piso despre perfecţiune şi muzică
  Articolul următorSTAPÂNUL SPAIMEI
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here