Mortul din târnaţ

  0
  778

  Meciul de la Singapore de ieri al Simonei Halep –aidoma intervenţiei ruşilor în Siria, cu efect de draperie asupra Crimeii, a mascat perfect războiul din parlamentul republicii Moldova –finanţat de „rumânul” Plahotniuc, în urma căruia mortul a fost scos pe târnaţ!
  Mortul de ieri purta numele „guvernul Streleţ”… dar, cine a fost atent în aceşti 25 de ani (şi) la „chestiunea moldavă” a observat că mortul lăsat de izbelişte în târnaţ este limba română adică, fiinţa naţională!

  (Puţină populaţie a României ştie faptul că a doua ţară care a recunoscut independenţa republicii Moldova a fost Ungaria lui Jozsef Antall şi, asta şi mai puţină lume românească ştie, în vremea când UDMR era sub comanda (scriitorului) moderatului Géza Domokos, ministerul de externe de la Budapesta deschidea o misiune diplomatica şi se pregătea a o retrage pe cea de la Bucureşti spre a o muta în capitala noii republici ca … „reprezentanţă unică pentru cele 2 state româneşti”!

  parlamentul ungar

  Jeszenky –ex ministrul de externe de la Budapesta făcea prima vizită la Chişinău pe data de 10 ianuarie 1991, când punea piatra de temelie a ambasadei ungare, numindu-l pe dl. HODICSKA Tibór şef al misiunii diplomatice a Budapestei dar, MDF –Forumul Democrat Ungar, partidul de guvernământ la acea dată în Ungaria, sedus de mirajul iminentului spectacol regizat de KGB prin care o dată cu recunoaşterea misiunii ungare de la Chişinău ca reprezentanţă unică atât pentru România cât şi pentru Moldova, Ardealul urmând a fi (re) integrat Ungariei, a făcut o eroare în doi timpi; a refuzat cooptarea României în grupul de la Vişegrad, anticamera NATO fiind creată în 1992, şi a validat aripa antiromânească din UDMR a lui TŐKÉS László, reprezentată prin SZŐCS Géza drept reprezentantă a maghiarilor din România, ceea ce a avut ca efect admisia şi compresia carburantului din camera de ardere a acestui motor cu ardere internă. Explozia şi evacuarea a fost temporizată, aceastea urmând a se realiza în curând!)

  Mizeria morală din politica românească, demarată încă din noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989 ( şi merită publicul românesc developarea unor stenograme pe relaţia MAE-Budapesta, memoriile fostului ministru de externe Horn), a ucis cu premeditare strategia naţională cu privire la amendarea pactului Ribentrop-Molotov pe care, „grupul de la Iaşi” îl avea pe agendă care, în baza Acordului de Pace de la Helsinky din 1975 putea demara, conform precedentului german, unirea juridică a României cu Moldova!

  Troica PSDR(PSD) – PUNR(UNPR) –UDMR(JÓBBIK) girată de Ion Iliescu şi Măgureanu, preluată de cei care azi controlează Justiţia a fost/este „călăuza” care a scos mortul în târnaţ…

  Mircea Şerban

  Buciumi, Şomcuta Mare, 30. 10. 2015

  PS:

  Observaţia a unui confrate extrem de bine informat, conform căruia, …”E mai complicat. Populaţia românească din Ardeal i-ar asimila pe unguri. Ardealul ar putea deveni independent în viitorul mediu îndepărtat. (…) România nu se va uni cu Moldova sohan veci!” o găsesc pertinentă dar, găsesc tot aici o logică ce stă în picioare -în virtutea faptului că, tendinţele secesionoste, foarte corect sesizate de cel reiterat, din Spania, Italia, Marea Britanie vor fi extinse către …Siberia, şi anume că, fosta dinastie carolingiană va consolida un nucleu puternic al UE, în jurul caruia vor gravita o Rusie ce va integra Bulgaria, România (care va scăpa de sub control tendinţa de independenţă a Ardealului!), Moldova, Ungaria, partea donbasiana a Ucrainei, Belarus care, în schimbul unor mici avantaje economico-sociale vor juca rolul grănicerilor împărătesei Mariei Tereza.
  Dacă China este interesată de resursele Siberiei, pentru zăcămintele de uraniu, atâtea câte au mai rămas, telur, germaniu şi seleniu ale Ardealului am convingerea ca prezenţa serviciilor secrete ale Germaniei în Maramureş (despre care am mai scris în „Cronica Vişeuană”), ce le surclasează pe cele ale Rusiei şi Ucrainei, validează -în opinia mea, ideea noii împărţiri a Europei discutată de Bush şi Gorbaciov căci, „Open Society” în versiune rusă „Glasnosty” şi „Perestroika” (în engleza americană „new world economic order”) sunt capitolele înţelegerii de la Malta!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentFuga stăpânului spaimei
  Articolul următorProhodul
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here