„K che” -Un macho fals!

  0
  803

  „Maramureş TV” a difuzat un interviu cu primarul Băii Mari -poreclit „cache”, după nominalizarea municipiului reşedinţă de judeţ al Maramureşului între primele 4 localităţi româneşti candidate la statutul de „capitală culturală europeană”, articolul de faţă fiind o reacţie a subsemnatului faţă de interviul acordat de primarul Cherecheş (Rotaru) canalului de televiziune, post care în grila de primăvară va include producţia „PARADIGME” realizată de subsemnatul, o emisiune antisistem, cu caracter cultural, politic şi de atitudine civică împotriva jafului la care se dedă chiar statul român, atât la nivel instituţional cât şi individual!
  Aşadar, în curând pe ecranele „Maramureş TV” emisiunea PARADIGME.

  Cătălin Chereches –”macho”‘-ul administraţiei băimărene, călăreşte bine eurolovelele-n galop şi a demonstrat şi iscusinţă în mânuirea lassoului, sculă cu care şi-a şi adjudecat prezenţa într-o finală a competiţiei „capitală culturală europeană” dar, dincolo de „estetica” călărerţului omul este fals!

  Calitatea de edil al municipiului reşedinţă de judeţ al Maramuresului este concurată, licitată de postura de fantomă ceea ce nu numai că îl şi prinde iar, la modul în care a vorbit la „Maramures Tv” omu` chiar şi-a lipit de frunte acest timbru sec dar, a şi validat definitiv ideea că Baia Mare nu a fost şi chiar daca va şi câştiga competiția, nu va fi –fără nici un echivoc, reprezentativă deloc nici măcar pentru judeţul Maramures!

  Să spui că vrei să fi capitală culturală europeană dar, să nu scoţi un cuvant, o vocală -fie si onomatopeică, despre ceramica de Săcel, sau despre cultul morţii şi specificul săpănţean al acestuia, despre civilizaţia lemnului şi a arhitecturii unice de pe Valea Izei, despre mocăniţă, faci dovada lipsei crase de iubire faţă de cultura tradiţională pe care, declari că vrei sa o oferi într-un demers de management cultural continental!

  Să subliniezi că proiectul tău este expresie a generozității dar, să nu fie invitaţi fie şi formal sau, informal, jurnalişti din presa locală a oraşelor maramureşene este proba goliciunii în care te trezeşti din betia puterii!
  Cred cu putere ca oamenii de cultură de dincoace de „deal” şi intreaga comunitate trebuie să demarăm procesul de „descentralizare” şi instaurare a unei autonomii administrative, să consacrăm „Marmaţia” lui Ivanciuc -municipiul Sighetu Marmaţiei, ca reşedinţă oficială şi oficioasă a „Ţării Maramureşului”, ca răspuns la un proces ce durează de mai bine de 50 ani de ignoranţă a Băii Mari faţă de arealul istoric al Maramureşului!

  Mircea Şerban,
  Vişeu de Sus –provincia Maramureşului istoric,
  13, 12, 2015

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentInn pact!
  Articolul următorMAIEUTICĂ
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here