Pai, nu va e rusine!

    0
    763

    Chereches vrea sa califice municipiul Baia Mare drept capitala europeana dar, n-a scos 1 leu din buget pentru a organiza un festival anual de muzica clasica desi, exista un Liviu BORLAN, si un Sergiu TUHUTIU!
    Talente exceptionale precum pianista Smaranda GRIGORIAN se pierd printre salile de clasa din lipsa de fonduri pentru a participa la festivalurile nationale si internationale!
    Pe Grigore LESE l-ati recuperat ca pe un cufar pierdut in gara!
    Mircea HRISCA e mort de o groaza de ani dar, maramuresenii inca nu pot cumpara un album de pictura caci, judetul nu are bani pentru pictura!
    Mihai Olos inca nu are o alee in Colonia Pictorilor!
    Cate strazi Alexandru IVASIUC exista in judetul Maramures, sau cate case de cultura au fost „botezate” cu acest celebru patronim?
    Cata muzica clasica consuma anual Baia Mare, dar judetul Maramures?
    Cate festivaluri de muzica taraneasca organizeaza Maramuresul?
    Cat teatru consuma anual baimarenii, sighetenii, viseuanii?
    De ani de zile la cultura mucezesc aceeasi 2-3 politruci imbuibati dar, cata arta produce Baia Mare si atunci, de ce ar trebui ca Baia Mare sa fie centru cultural european?
    Pentru ca, aidoma unui cotoi versat ce a simtit bunatate de cascaval si sunca, caruta de bani care bugeteaza acest proiect tenteaza politrucii din Romania!
    Fac prinsoare ca Baia Mare ramane pe locul 4 dar, nici macar acest loc nu se cuvine daca stau sa vad -mijind ochii precum face pictorul care vrea sa surprinda raza de lumina, alte municipii unde filarmonica, teatrul, filmul, sunt devoratoare de public!
    Pai, nu va e rusine?
    Unde este ceramica de Sacel?
    Unde este manufactura de textile taranesti a Maramuresului?
    Unde este conservata cultura germana a Viseului?
    A hutulilor din Repedea?
    Consiliul judetean nu a scos 1 leu din bugetul judetului pentru a salva de la disparitie exceptionalele surse de arta traditionala apoi, a le promova!
    Politruci, ati indesat prin diverse tertipuri banii judetului in proiecte personale si pentru ca ati vazut ca tine, acum vi s-a facut foame si de banii Bruxelles-lui!
    HUO!

    DISTRIBUIȚI
    Articolul precedentDa, votul este o marfă!
    Articolul următorDespre foc şi parenetica imposturii
    Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here