La naiba, Kake! -scrisoare deschisă către primar

  0
  974

  Sunt în convalescenţă la Borşa, unde urmez un tratament fizioterapeutic sub conducerea medicului Elena Andreica, absolventă de Babeş-Bolyai, melomană şi cunoscătoare a faptului că Avram Iancu a fost un excelent avocat cu studii de specialitate la Viena, mândră de faptul că profesează în Maramureş, locul unde s-a scris româneşte pentru prima oară în istoria acestui popor!

  Sâmbătă dimineaţa am fost izbit de o durere în tot corpul, dar am fost asigurat de către asistentele din baza de tratament că această durere, efect a ce se cheamă „criza balneară”, este firească şi va trece în cel mult 4-5 zile; spre amiază însă, ceea ce m-a lovit chiar în moalele capului, cu consecinţe năucitoare asupra întregii mele fiinţe şi încă nu pot estima cum şi ce va lecui această stare generală ce mă afectează mai grav decât durerea din tot corpul, a fost o ştire despre atitudinea incalificabilă a primarului din Baia Mare –Cătătlin Cherecheş, care „cere Clujului să iasă din cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii –CEAC”!

  http://citynews.ro/eveniment/propunere-soc-din-partea-primarului-din-baia-mare-chereches-cere-clujului-sa-se-retraga

  Cătălin a lui Cherecheş este poreclit de presa culturală băimăreană Kake…

  Domnule primar, Cătălin Cherecheş!

  La Baia Mare a existat un Liviu BORLAN si există un Sergiu TUHUTIU dar, nu aveţi bani pentru muzică însă, nici nu vă pasă!
  A existat o manufactură de textile ţărăneşti a Maramuresului, dar nu mai e!
  A existat un atelier de ceramică la Săcel oalele si lutul de acolo fiind la fel de preţioase precum cele de la Horezu şi Cucuteni, dar nu mai e!
  Au existat şi au pictat la Baia Mare, oameni celebri precum Mircea Hirşcă, Mihai Olos dar, ei au murit şi încă nici o stradă din judeţ, sau capitala judeţului, nu poartă numele lor!

  La naiba, Kake!
  Ai auzit de Alexandru Ivasiuc?
  De academicienii Balogh János, Dohovici Bazil, Ioan Mihály de Apşa, Mihai Pop, Elie Wiesel ai auzit?
  Nici un nume din acest top nu se afla în PUG-ul Băii Mari!

  La naiba, Kake!
  Pe Grigore LEŞE l-ai recuperat ca pe un cufăr pierdut în gară dar, câtă muzică ţărănească consumă oraşul pe care îl administrezi, dar judeţul?
  Cât teatru consumă anual băimarenii, sighetenii, vişeuanii?
  Câtă artă produce Baia Mare şi atunci, de ce ar trebui ca Baia Mare sa fie centru cultural european?

  La naiba, Kake!
  În loc să fi preocupat de aceste lipsuri evidente care dezavantajează Baia Mare în competiţia cu celelalte contra-candidate, tu ce faci?

  Jigneşti şi umileşti o patrie de maramureşeni numai pentru a-ţi satisfice orgoliul de slugoi mioritic!

  Lui Cătălin a lui Eminescu lumea-i spune şi azi “Luceafărul” şi El vine şi luminează viaţa culturală a acestei naţii de o viaţă!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentParadigme false
  Articolul următorBalega și Justiția
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here