Principiul social

    0
    816

    Mă scoate din sărite apelativul ”regina Ana”, pe care presa bucureşteană îl folosește când aşează autocolantul pe crucea de la mormântul defunctei soții a lui Mihai căci, ea a fost doar o soţie a unui fost regent iar, minciuna nu poate fi un principiu social pentru o comunitate, cu atât mai mult când este vorba despre o ţară!
    Mă scoate din sărite faptul că sportul românesc, cândva expresia unui principiu social –“fuga e ruşinoasă dar, e sănătoasă”, a devenit o ruşine pentru ţara mea ai cărei locuitori, abdicând de la un principiu social sănătos au început să vieţuiască dincolo de frontierele sale şi ce fel de ţară mai poate fi aceea ai cărei cetăţeni o părăsesc iar, principiul social este şi el abandonat!
    Mă scoate din sărite faptul că Hagi –care genetic nu este român, este singurul sportiv din patria noastră a cărui mentalitate de învingător este ignorată iar, „regele” este îngropat de viu de către cei care promovează noul principiu social al României: banul căci, banul este ochiul dracului şi nu un principiu social!
    Nu mă scot din sărite cei care îşi ridică în adâncurile pământurilor din cimitire cavourile lor somptuoase căci, aceia nu sunt personajele reprezentative pentru a ilustra un principiu social dar, mă scot din sărite cei care fac caz de patriotismul lor dar, nu au pus o floare la morminte în Crimeea, la Ţiganca sau la… Budapesta căci, laşitatea, indolenţa şi lipsa de respect au devenit un principiu social la românii de azi!

    DISTRIBUIȚI
    Articolul precedentun zenit de dorit!
    Articolul următorNevoia de evaziune -în amintirea lui Johny,Toca, Ulici și libertății de expresie!
    Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here