Comunicatorul–presa şi ordinea de drept…

  0
  869

  Nu îmi propun aflarea adevărului în legătură cu scandaloasa şedinţă a C.L.Vişeu de Sus din 21. 09. 2016 căci, speţa este de sorginte judiciară, nu jurnalistică!
  În calitatea mea de jurnalist am datoria de a comunica despre fapte şi făptuitori de aceea, sub semnătura mea, “Informaţia Zilei”, nr. 4464, din 30 iunie 2016, în articolul „Acuz: abuzuri la cub!” a semnalat şi comunicat către societate şi sistemul judiciar, încălcarea legii!
  Revin asupra subiectului pentru că această relaţie binară „comunicator-ordine de drept” în România nu funcţionează şi, iată, continuă să producă victime… ! Până când?
  Nu intru acum în detaliile tehnicilor de comunicare căci, pot sări siguranţele de la sinapsele tuturor celor implicaţi sau de implicat dar, aş vrea ca toată lumea să înţeleagă faptul că, un pericol uriaş a plecat şi continuă să plece tocmai dinspre sfera judiciară către societate, stat, cetăţean, ca urmare lipsei de discernământ politic, moral, social, uneori chiar o sminteală a minţii unora aflaţi în funcţii total nepotrivite lor!
  Cineva, chiar din interiorul sistemului confirmă sursa acestor pericole împotriva cetăţeanului şi a ordinii de drept, şi doresc să îl citez, pe prietenul meu şi al multora de pe facebook, avocatul târg-mureşan Tiberiu KOVÁCS, care pentru faptul că, a vorbit extrem de critic împotriva sistemului judiciar, a dispărut fără urme din această viaţă, de parcă nici nu ar fi existat!
  (Sper ca doamna judecător Lăcrămioara Axinte să nu păţească la fel, dimpotrivă să ajungă în CSM!)
  Citiţi, gândiţi şi luaţi aminte la cuvintele acestui ungur care a iubit România –cel puţin cât dvs.: …”atunci când vom înţelege că originea tuturor mizerabilităţilor din societate aromânească este sistemul nostrujudiciar, “inexistent” şi tributar organizării şi mentalităţii medieval comuniste, atunci când vom proceda la reformarea din temelii a sistemului, prin înlăturarea definitivă a celor 80% dintre procurorii şi judecătorii activi în prezent şi atunci când vom elimina orice formă de monopol în profesiile juridice, doar atunci vom putea spune că în România vor începesă se nască germenii democraţiei, ai economiei de piaţă şi ai serviciilor publice interesate în satisfacerea nevoilor cetăţenilor de pe poziţia egalităţii de şansă şi mai ales pe temeiul dreptului ca fundament al statului.”
  Chestiunea modului în care legiuitorul se implică în viaţa uneicomunităţi este una din observaţiile la care trebuie să se preteze şi ochiul dar, mai ales mintea noastră cea de toate zilele –este mesajul luiTiberiu, şi mă întreb,aşadar:
  -Ce legi avem?
  -Cum sunt ele scrise, redactate?
  -Pentru cine, ele sunt?
  -Dacă au aceste legi instrumentul punitiv la încălcare?

  Atât legea 115/2001 cât şi legea 215/2001 -ca de altfel sumedenie de legi emise şi promulgate după 1991 şi până şi Constituţia, sunt redactate, astfel ca în multe situaţii caducitatea să existe deliberat căci, până la sesizarea şi luarea unei sentinţe judecătoreşti ele operează, chiar dacă dăunează şi societăţii şi actului de justiţie!
  În cazul de faţă avem de a face cu o procedură –insist, caducă, fără putere legală, comisia aceea, adhoc, de validare formată din decanul de vârstă şi doi dintre junii consilieri nu are nicio competenţă în sensul actului procesual de drept penal, electoral, administrativ sau civil!
  Iată, a operat împotriva actului şi normelor de drept ale statului suveran şi independent, a încălcat suveranitatea şi independenţa atât a cetăţenilor cât şi ordinea de drept, iar parchetul local era obligat să se autosesizeze întrucât mass media locală şi judeţeană au localizat şi comunicat încălcarea ordinii de drept.
  Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus a tăcut şi tace de peste 90 de zile, iar Consiliul Local Vişeu de Sus, convocat de primarul Vasile Coman „Vărzaru” recidivează!
  Aşadar, avem legi care sunt astfel redactate şi ţintite încât statul dar, mai ales cetăţeanul –adică, tocmai finanţatorul statului, au de suferit şi suferă de peste un sfert de secol: statul de sindromul corupţiei endemice, cetăţeanul de sărăcie şi sindromul Stokholm, când victima se îndrăgosteşte de călău!
  Ceea ce este de-a dreptul criminal e modul în care acţiunea punitivă a fost gândită de legiuitor şi anume, că lipseşte orice pedeapsă în cazul făptuitorilor din rândurile funţionarilor şi înalţilor funcţionari de stat, care încalcă legea, dar este prezentă în acele speţe care au drept făpuitori cetăţenii obişnuiţi!
  Aceasta este o strâmbă ordine de drept!
  Închei, informând că, marti la emisiunea „Atac la cenzură” postul „Maramureş TV” şi Romeo Dobocan vom scoate la iveală acte din care rezultă unul din focarele ce au generat circul de la şedinţa CL din Vişeu de Sus: 6772 mc de masă lemnoasă scoasă la o licitaţie cu dedicaţie -mai mult ca sigur pomană electorală, în urma căreia dacă nici de data aceasta parchetul local nu se va autosesiza, publicaţia „Cronică Vişeuană” se va adresa în scris Consiliului Superior al Magistraturii –CSM, pentru închiderea, desfiinţarea parchetului local Vişeu de Sus, eventual mutarea, declinarea competenţelor către parchetul Dragomireşti!

  PS:

  Pentru ca pagina mea pe facebook mi-a fost sparta incerc sa postez aici sub titlul VOCILE DE PE COLUMNA cele discutate in emisiunea de la Maramures TV:
  https://www.facebook.com/mircea.serban/videos/a.10207352981639628.1073741855.1138690292/10207352981999637/?type=3&theater

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentÎn alertă!
  Articolul următorValsul lui Caligula
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here