Florarului de la putere!

  0
  835

  Articolul din legea fundamentală care enunţă obligativitate la respectarea de către toţi cetăţenii a supremaţiei Constituţiei şi a legilor ei, în speţă art. 1 aliniatul 5, este ignorat –probabil, deliberat de către persoanele care se îndeletnicesc cu activităţi de propagandă politică şi, tot probabil, din necunoaştere de către (unii) lideri de partid, dar ceea ce este de-a dreptul frustrant, chiar de către Curtea Constituţională a României!
  Voi da un exemplu, de dată recentă pentru ca cel puţin Valeriu Dorneanu să se autosesizeze şi, să propună colegilor săi, o reacţie rapidă –cel puţin atât de rapidă, ca pe vremea scandalului cu votul şi anexa la vot pe speţa referendum la suspendarea preşedintelui!
  Iată, pilda…
  În Constituţia României, este precizat fără echivoc, dreptul de a alege al cetăţenilor care au împlinit -la data scrutinului, vârsta de 18 ani, împotriva cărora nu exista sentinţe judecătoreşti definitive prin care să îşi fi pierdut acest drept, cât şi dacă aceşti cetăţeni nu suferă de patologii de ordin psihic, ceea ce înseamnă că, nimeni nu poate îngrădi sub nici o formă şi cu nici un mijloc –NICI MĂCAR PRINTR-UN TEXT DE LEGE, dreptul la vot!
  Duminică, 11 decembrie 2016, la secţia de votare nr. 29 din Baia Mare, preşedinta secţiei invocând normative la lege emise de BEC –o autoritate fără statut de izvor de lege, mi-a îngrădit dreptul la vot, motivând că în text se fac precizări la tipurile de paşaport ce permit accesul la urnă!
  În cele din urmă, pentru faptul că avem asupra mea şi Cartea de Identitate Provizorie –CIP, emisă pentru uzul cetăţenilort români cu domiciliul în străinătate, beneficiari ai paşapoartelor de tip CRDS, care sunt excluse din lista BEC deci, document emis de autoritate românească ce probează irefutabil faptul că, deliberat este îngrădit dreptul constituţional de a alege, am reuşit să îmi exprim opţiunea electorală!
  A fost o „bătălie” de aproximativ 30 de minute în care a intervenit şi jandarmul care, cât pe aici să mă ridice, dar neavând asupra lui un mandat de aducere emis pe numele meu, pe care i l-am solicitat s-a lăsat păgubaş, soldată în cele din urmă cu un vot de participare în plus…
  Scriu acest text cu rugămintea către toţi cetăţenii sumpei noastre patrii de a părăsi starea de angoasă, de lehamite, de intoleranţă la speranţă, de “mi se rupe de politică”, de indolenţă, căci nimeni în afară de noi înşine, nu va face nimic, nici la nivel juridic, nici la nivel legislativ, nici la nivel executiv, dacă nu vom pune presiune asupra persoanelor ce ocupa locuri eligibile în aceste autorităţi!
  Probez această atitudine, prin plângerea penală înregistrată la Parchetul judeţean cu nr. 365/VIII/1 din 12. 12. 2016 depusă de subsemnatul în nume propriu, dar şi colectiv, din care citez:

  copie-plangere-penala-judet-mm

  …”Subsemnaţii, cetăţeni ai României, cerem anchetarea şi pedepsirea tuturor persoanelor vinovate pentru punerea în pericol a vieţilor noastre, fapte prevăzute şi pedepsite de noul cod penal NCP, la speţa “Infracţiuni contra vieţii” art. 193 (2).”
  Zăpada necurăţată nu numai că a pus în pericol viaţa băimărenilor şi al celor care au tranzitat municipiul reşedinţă de judeţ, dar pentru cele peste 70 de persoane care sunt tratate ambulatoriu sau în regim de internare spitalicească, speţa poartă numele de “vătămare corporală din culpă” –persoane ce acum trebuie doar să adere printr-o cerere la statutul de parte procesuală la dosarul 365/VIII/1/2016!
  Din momentul înregistrării plângerii mele, societatea civilă din judeţul Maramureş, nu mai poate fi acuzată de indolenţă faţă de lege, faţă de normele de viaţă civilizată şi din acel moment justiţia, politicul şi executivul sunt aşteptate să producă!
  Cel puţin eu, personalul jurnalistic din imediata mea apropiere, voi menţine această atitudine de rezistenţă la intoleranţă şi abuz la care se dedă…”florarul” de la putere!
  PS:
  Întreb florarul, pe dumnevoastră, cititorii:
  E firesc, e normal, ca 1,5 milioane de cetăţeni să impună celor 17 milioane de români nemulţumiţi de calitatea oamenilor ce se îndeletnicesc cu propaganda politică, prin abuzuri propria lor voinţă?
  Daţi mai departe indemnul meu de a ne adresa Justiţiei, prin plângeri penale, impotriva a tot ceea ce este împotriva normelor constituţionale şi vieţii civilizate!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentCu Zacharias Lichter la Baia Mare…
  Articolul următorO veste minunată
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here