2017 –capitularea Justiției?!

  0
  1130

  Anul de grație 2017 chiar este excepțional!
  Nu numai pentru faptul că a găzduit, temporal, cea mai cumplită avalanșă informațională despre ceea ce presa a numit ”binom” al puterii –relația SRI-DNA, dar el devine capital pentru instituția prescripției în spețe ale unor fapte cu caracter penal săvârșite în urmă cu un deceniu!
  Cel puțin în cazul defrișărilor ilegale, dar în tandem cu speța retrocedărilor (pe care instanțele de judecată de pe întreg teritoriul României, pe lângă faptul că au probat caracterul desuet și nesigur al sintagmei constituționale ”stat unitar și independent”, le-au validat printr-un exercițiu cras de autoritate de putere vidată prin atacuri în trombă ale unor persoane ale diferitelor ”binoame”) pe care legile funciare, dar îndeobște legea 247/2005 ”in integrum” le-au pus pe tavă Justiției !
  Deci, actualul Guvern, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parlamentul, trebuie să găsească o soluție care să accelereze celeritatea unor sentințe în dosarele spețelor mai sus menționate altminteri, cum arată și titlul, anul 2017 poate fi anul când Justiția a capitulat, iar ”binomul” își asigură –sine die, finanțarea!

  PS.
  Valoarea masei lemnoase a pădurilor defrișate, ce au fost incluse în suprafețele retrocedate ilegal, depășește suma de 10 miliarde de euro!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentPleacă, mizerie! –scrisoare deschisă către Coldea…
  Articolul următorCINE FINANȚEAZĂ (SUBTERAN) ”BINOMUL”?!
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here