Dacă scrumierele ar putea vorbi!

2
2083
Mircea ȘERBAN -senior editor

… fumător fiind, obișnuiam să cheltui bani nu numai pentru tutunul bun sau pipe arătoase ci, pentru a avea scrumiere cu personalitate, să-mi ofere stări de plăcere estetică și sufletească de aceea, ani de zile am fost un ”vânător” de scrumiere, dar nici urmă de ele, la mai bine de optsprezece ani decând nu mai fumez!
Dacă aș mai fi păstrat măcar una și dacă aș avea-o și dacă ar putea vorbi Doamne, ce ar ieși la iveală din viața mea, cea trecută (și) prin fumul de tutun ?
Tutunul este una din plantele de cea mai joasă rezonanță; probabil, că bucata aceea de piatră șlefuită, or micuțul vas de fontă turnată atât de măiestru sau, carapacea acelei broaște țestoase –material didactic al orelor de biologie, pe care am transformat-o în scrumieră (la Cluj elev fiind la arte, iar doamna Puia, profa, s-a jenat când ne-a adus un ghem de paie!), ar putea să vorbească despre iubirile mele căci, în cei peste 25 de ani cât m-a preocupat fumarea ierbii fiarelor am iubit câteva fete și femei, dar nici una –din acele ființe, deși unele pietre pot fi numite ființe căci, ele emit așadar, poseda frecvențe și lungimi de undă aidoma vieții, nu a reușit să mă facă să înțeleg ce tâlc ascunde căsătoria?
Degetelor cu pipa sau, cilindrul de hârtie fină umplută cu o tocătură mirositoare?
Cetățeanului fumător cu indolența când, aidoma poștașului ce sună la ușa unde trebuie să iasă destinatarul telegramei de condoleanțe, el știe fără să greșească că, nimeni altcineva nu i-o poate lua de aceea, ce să-i pese fumătorului de nefumător când numai el e destinat a fi posesorul scrumierei, care dacă ar putea vorbi oare, cât de măiestru ar exprima splendoarea vieții risipită la o atât de joasă vibrație?
Mi-am adus aminte de vremurile când fumam căci, de la o vreme simt cât de jos vibrează guvernanții scumpei noastre patrii, de vreme ce nici la sărbătoarea națională nu își fac prezența măcar cât cenușa unei țigări arse pe scrumieră și mă întreb: ce tâlc ascund acești guvernanți de vreme ce în ajunul centenarului ei refuză protocolul impus de cinstirea insemnelor de stat ale României?
Dacă scrumierele ar putea vorbi aș întreba pe una: de ce nu este infracțiune această faptă?

Mircea Șerban

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentParadisul pierdut
Articolul următorO NOUA UCIDERE DIN CULPA A UNUI EX SEF AL POLIȚIEI
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

2 COMENTARII

  1. Domnule Mircea Serban, pentru toata activitatea dumneavoastra de pana acum, care a fost si este reala, concreta si plina de succes, nu pot decat sa va spun: mult succes in continuare, putere de munca si multa sanatate!
    Totodata dati-mi voie sa ma inclin si sa spun: „jos palaria”!
    Cu respect si consideratie al dumneavoastra concetatean
    Vasile Stefan Pascu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here