Un alt abuz al statului mafiot

2
11460
Mircea ȘERBAN -senior editor

Ucrainienii din România nu mai pot dormi liniștiți deși, oficial, pe teritoriul UE este pace (asta nu înseamnă că toate activitățile sunt pașnice…)!
Am primit pe adresa redacției un filmuleț (într-o seară a unei zile când nu am pornit televizorul și nu am fost martor la știrile date pe posturi, dar ulterior am aflat că opinia publică a fost cras dezinformată ceea ce, nu-i așa, se cheamă abuz în serviciu și suspiciunea de comunicare, răspândirea de informații false, faptă penală așadar, o ipoteză de cercetare ce trebuie reținută nu numai de opinia publică!), filmuleț din care rezultă o descindere a Poliției de Frontieră (PF), în toiul nopții – e vorba de noaptea dintre zilele 30-31 ianuarie 2018, pe proprietatea unui cetățean român de etnie ucraineană din Repedea, Maramureș.
https://www.facebook.com/mircea.serban/videos/10210920872074659/
Unitatea de intervenție a Poliției de Frontieră nu a prezentat proprietarului un Ordin de percheziție -deci, abuzul este evident, după cum se poate observa în filmuleț brutalitatea exersată împotriva unor persoane -repet, pe proprietatea lor privată (!), este la limita tentativei de violare a integrității fizice și punere în pericol a sănătății (mai ales la sănătatea psihică mă refer!),
https://www.facebook.com/mircea.serban/videos/10210923563621946/– (cercetarea modului de folosire a armei din dotare, de către persoana neidentificată din filmul alăturat, trebuind a fi o prioritate și obligatorie pentru șefii PF), ceea ce, nu numai că nu face cinste Poliției de Frontieră, dar pune sub semnul întrebării respectul statului român față de cetățean!
Pe bună dreptate, cineva -o voce din film, atrage atenția asupra faptului că instanța are competența de a judeca o faptă și a lua măsurile punitive dacă este cazul și nu un angajat, fie acesta militar, al statului!
Am reținut din informațiile oferite de expeditorul filmulețului, pe lângă faptul unitatea PF -probabil în tentativa de a realiza un flagrant, dar fără a avea mandat de percheziție, a violat nu numai o proprietate, dar și liniștea publică cât și faptul că, nici vorbă de existența unor mărfuri de contrabandă -țigări, câteva persoane fiind reținute sub stare de arest și se află la sediul poliției județene -cu câteva zile în urmă la Vișeu de Sus s-a produs uciderea din culpă a fostului șef al poliției orașului, dar făptașul este cercetat în stare de libertate, acum, la Repedea, fără mandat și probe împotrivă, cineva -cine se bucură de prezumția de nevinovăție și nu este autorul unui omor, este reținut sub stare de arest de aceea, nu am cum să nu observ că, duplicitatea este o caracteristică a autorităților de stat ceea ce, nu este normal!
Pe de altă parte, este evident faptul că, se încearcă isterizarea populației României împotriva ucrainienilor, de parcă aceștia ar fi contrabandiști deosebit de periculoși, iar presa bucureșteană pune botul la ce i se dictează dinspre guvernanți!
Voi reveni cu amanunte, după ce mă voi întoarce de la Odorheiul Secuiesc!

Mircea Șerban

Post Scriptum
E posibil ca familiile celor reținuți sub stare de arest să se adreseze misiunii diplomatice a Ucrainei pentru rele tratamente din partea PF ceea ce, tocmai ne lipsește, nouă românilor în anul de grație al Domnului 2018, la un veac (de singurătate) de la Marea Unire!

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentO NOUA UCIDERE DIN CULPA A UNUI EX SEF AL POLIȚIEI
Articolul următorPATOLOGIA PUTERII -fals tratat grăniceresc
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

2 COMENTARII

 1. Va multumesc din suflet si sustin ca avem nevoie de asemenea ziaristi.
  Vreau sa va dezvalui ca acest politist este vestit pentru „corectia” aplicata suspectilor…
  Cu multi ani in urma in catunul Arsita traiau niste copii orfani de ambii parinti, care erau in grija unei matusi si care datorita lipsurilor si neajunsurilor au fost coptati de un contrabandist.
  Baietii au fost prinsi langa fasia de frontiera (2 frati pe nume de DRUB) unul dintre ei MINOR a fost legat de trunchiul unui copac si lasat cateva ore pana ce politisti au mers in urmarirea altor persoane!
  Totul sa aranjat (musamalizat) din cauza ca matusa lor s-a temut sa nu-i fie luati nepotii si dusi la casa de copii.
  Matusa copiilor traieste si poate da informatii in plus ca acei baieti au frati si surori deci, daca va intereseaza adevarul puteti lua legatura cu sora acestora P. C.
  Va multumesc!

  • Multumesc pentru informatie!
   As vrea desigur sa pot comunica cu doamna P. ca sa pot solicita oficial prin purtatorul de cuvant al PF detaliile legate de acest caz!
   Trebuie sa stiti dvs. cat si ceilalti cine citesc acest ziar, ca intr-o unitate militara orice miscare ce se produce are „in carca” un document numit plan de actiune sau plan de interventie in care sunt consemnate toate detaliile interventiei in cauza ceea ce ofera posibilitatea de a reconstitui detaliile faptelor cu precizarile referitoare la timp, locatii, participanti, tehnica din dotare, elemente de logistica, totul, absolut totul!
   Cu alte cuvinte, sunt interesat a scoate la lumina toate magariile ce s-au savarsit in interiorul acestei institutiii numita POLITIE DE FRONTIERA -pe vremuri arma se numea „graniceri” -de la aparatorii granitelor caci, eu port un deosebit respect pentru aceasta arma intrucat tatal meu in tinerete a fost granicer, iar aceasta arma era si trebuie sa ramana respectata atat din interiorul cat si din exteriorul ei!
   Asemenea politisti de frontiera NU AU CE CAUTA nici in unitatile si nici uniforma institutiei!
   Astept deci, in privat datele de contact!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here