Comunicat de presă

0
1661
Mircea ȘERBAN -senior editor

Acest Comunicat de presă reflectă atitudinea publicației ”Cronica Vișeuană” și exprimă indignarea redacției în legătură cu răspândirea de informații neadevărate, exersată de medii de informare în masă bucureștene și nu numai, acestea trecând cu vederea în mod voit poziția exprimată de cei incriminați în evenimentele de la Repedea ulterior, deferiți justiției!

Prezumția de nevinovăție este ocolită -de fiecare dată, când sunt preluate CP ale Poliției de Frontieră Române; și acum, locuitori ai comunei Repedea au fost etichetați cu sintagma ”contrabandiști” însă, nu au fost puse în lumina zilei nici sentințe definitive și irevocabile și nici informații din Banca de date proprie a PFR care să susțină anatema!

În opinia noastră evenimentele din comuna Repedea au fost create deliberat pe proprietatea familiei Cepil de către persoane îmbrăcate în uniforma Poliției de Frontieră Română -PFR!

Această autoritate a statului român este componentă a CSAT, prin persoana ministrului Administrației și Internelor.

De peste două decenii nimeni nu vrea să observe faptul, că Poliția de Frontieră Română -PFR, își desfășoară activitatea fără un control din partea Parlamentului României!

Scăpată de sub supraveghere activitatea PF se insinuează a fi infailibilă deși, până și singura ”biblie” a polițiștilor de frontieră (ordonanța de urgență nr. 104/2001) este înșelătoare, prin chiar lipsa precizării cu privire la obligativitatea de a consulta banca de date proprie PFR înaintea oricărei acțiuni având ca țintă localnicii, proprietatea tabulară privată!
Aceasta este cauza pentru care Poliția de Frontieră Română este percepută a fi un ”stat în stat”, iar prin abuzurile săvârșite este mascată activitatea infracțională reală!

Există informații din partea unor localnici cu privire la locuri securizate tocmai de polițiști de frontieră, prin care sunt recepționate și transportate sub escortă uriașe cantități de mărfuri traficate ilicit!

Drept consecință manipulării opiniei publice naționale și internaționale prin răspândirea de informații neadevărate, publicația Cronica Vișeuană își suspendă activitatea pentru 30 de zile în semn de protest, dar și pentru a proteja de eventuale abuzuri la locul de detenție pe cei 3 copii ai familiei Cepil!

Mircea Șerban
Senior editor

Vișeu de sus, 12. 02. 2018

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPATOLOGIA PUTERII -fals tratat grăniceresc
Articolul următorBagatela, sau piesa neterminată pentru Justiția română
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here