România, la mila Domnului -1.

0
2062
Mircea ȘERBAN -senior editor

Trec anii, iar personajele ce își împart puterea lasă a se înțelege tot mai clar faptul că în capul și inima lor nu exista decât 2 elemente: banul și aservirea țării la un preț negociat cât mai scump adică, trădarea și prețul acesteia!
Complicitatea intelectualității fie din sfera educației și învățământului, fie a afacerilor și justiției sau a bisericii este evidentă, iar faptul acesta a pus pe fugă românul simplu, către vastele plantații de căpșuni din occident căci, el știe deja: a fost abandonat!
Valori tradiționale ale societății moderne românești, obținute cu sacrificii uriașe au fost devalizate în mai puțin de un sfert de secol ceea ce, ar trebui să fie suficient ca societatea românească să fie –cel puțin, pusă pe gânduri!
1. Statul român, pentru a cărei independență au curs valuri de sânge atât pe front cât și în spatele lui, este diluat și caracterul lui mafiot e dovedit de contractele comerciale înregistrate la camerele de comert respectiv, de fondul dosarelor la grefa DNA.
Resursele naturale, unele unice pe planetă, ca de pildă, uraniul, au fost oferite la preț de nimic străinilor, fiind pus în pericol însuși teritoriul, aflat -sub cea mai valoroasă formă a lui, cel agricol, înstrăinat cu acte de proprietate căci, azi, pe aici trece cine vrea, spiritul de la Mărășești fiind demult fumat!
2. Demografic țara noastră tinde către o populație specifică anterioară războiului de reîntregire a neamului, cu observația că proporția românescă scade cu fiecare an, pe de-o parte datorita exodului și natalității scăzute, pe de alta sporului demografic al țiganilor astfel, până în anul 2050 România nu va mai fi o țară românească!
3. Biserica ortodoxă este ”populată” de o resursa umană coruptă religia fiind un business și nu o instituție! A slăbit atât de mult caracterul național al ortodoxiei încât mersul la biserică este avatarul mondenității, eventual al vieții la țară unde conservatorismul mai are ceva tradiții. Imoralitatea a decolorat sutana clerului românesc și ortodox și nu e de mirare proliferarea unor culte din import!
4. Economic România nu mai contează nici pentru români, iar pe piețele internaționale marfa românească lipsește tocmai pentru că, nici nu e produsă! Statisticile cu care se tot laudă guvernanții ilustrează pe fond existența unor persoane juridice românești –antreprenorii multinaționalelor căci, până și pâinea este coaptă din făină de grâu ungurească!
Calitatea vieții în România este precară, dar la prețul uneia de lux!
5. Forțele armate naționale au dispărut, caracterul mercenariatului pune în pericol securitatea națională; ideea potrivit căreia România joacă un rol strategic este o iluzie căci, în această paradigmă nu populația și/sau statul român contează, ca entitate suverană și independentă ci, exclusiv ca plasare geografică de aceea, viața românească este abandonată și se află la voia lui Dumnezeu!

va urma

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCozile de topor din România -1
Articolul următorRomânia la mila Domnului -2.
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here