SCRISOARE DESCHISĂ adresată Sfântului SINOD al BOR și în atenția Preafericitul Patriarh DANIEL

0
1644

Stimați părinți!

Sunt Mircea ȘERBAN, un cetățean român, ortodox practicant, participant activ la viața socială și economică a României, jurnalist independent, ex corespondent al posturilor de radio Europa Liberă, BBC World Service și Deutsche Welle, în prezent administrator și Senior Editor al publicației on line www.cronicaviseuana.ro.

Mă adresez Dumneavoastră cu smerenie și iubire de Dumnezeu și glie strămoșească și înainte de a vă solicita ajutorul, doresc a vă comunica următoarele:

  1. Am aflat, cu stupoare, despre reînnoirea cererii unor cercuri ostile României adresată Primăriei Generale a Bucureștiului, capitala României, prin care este solicitat – a 5-a oară,  imobilul Palatului Dacia, în vederea înființării unui Muzeu al Holocaustului în România.
  • Fără a mă erija în istoric, dar considerându-mă om educat, cu ceva școală universitară, știu că:
  • -definiția, dată holocaustului, chiar de reprezentanți ai sioniștilor, este următoarea: ”uciderea, prin ardere, a fiecărui evreu”.
  • -nu am știință, ca  pe teritoriul României să fi fost petrecut vreun act de astfel de barbarie precum cea din definiția existentă chiar pe frontispiciul Yad Vasem -Memorialul Victimelor Holocaustului, din Ierusalim.
  • -nici un manual de istorie, națională sau universală, editat în România post-belică, nu conține informații despre o eventuală urmă de holocaust în România!
  • -Academia României, cel mai important forum științific și cultural al țării noastre, nu a confirmat zvonurile unor cercuri ostile românilor și statului român, insinuările  conform cărora pe teritoriul României ar fi fost arși de vii, în masa,  oameni, darmite evrei -sefarzi sau ashkenazii!
  • -În calitate de jurnalist am cercetat arhivele militare din țara noastră și nu am găsit vreun ordin de serviciu pe unitate, sau ordine de luptă, prin care să se fi implicat militari români în arderea de vii a unor semeni.
  • Definiția pe care Dicționarul Explicativ al Limbii Române -DEX, o dă substantivelor: muzeu, memorial este:
  • MUZÉU, muzee, s. n. Instituție care se ocupă cu strângerea, păstrarea, cercetarea, punerea în valoare și expunerea obiectelor care prezintă interes istoric, științific, artistic etc.; clădire în care sunt păstrate și expuse astfel de obiecte. 
  • MEMORIÁL, -Ă, memoriali, -e, s. n., adj. I. S. n. 1. Specie literară, asemănătoare cu însemnările de călătorie și cu memoriile, care consemnează observații științifice, amintiri ori impresii personale asupra faptelor sau evenimentelor la care a participat cineva sau care s-au petrecut în timpul vieții cuiva. 2.(Înv.) Memorandum (1). 3. (Livr.) Monument sau clădire ridicate în amintirea unui eveniment sau a unei personalități. II. Adj. 1. Care este înregistrat în minte; din memorie (1). 2. Care servește pentru a aminti un eveniment însemnat, o persoană etc.; comemorativ. [Pr.: -ri-al]  

Din germ. Memorial, fr.mémorial, lat. memorialis.

Prin urmare, tentativa repetată ale unor persoane și cercuri ostile României de a induce în memoria colectivă, națională și internațională o eventuală culpă, individuală sau colectivă, dar fără proba verității, este un caz de patologie politică, iar insinuarea conform căreia românii și statul român ar avea vreun amestec, implicare,  într-un eveniment ce nu s-a petrecut pe teritoriul României este inadmisibilă, căci faptele nu au existat!

Implicarea Parchetului General al ICCJ, cât și toate structurile de forță și academice, Guvernul României, Președinția României este vitală pentru a respinge aceste atacuri împotriva cetățenilor, enoriașilor, statului român!

Cer așadar, dumneavoastră, părinților spirituali ai neamului, dincolo de rugăciuni, implicarea în acest demers de apărare a identității colective și naționale, de educare contrainformativă și dezvoltării culturii de intelligence, în scopul apărării securității naționale și să ne puneți la dispoziție eventuale probe pe care le-ar putea avea BOR cu privire la presupusele acțiuni împotriva unor comunități umane, așa cum sunt ele insinuate de către cei ce doresc înființarea în România unui Memorial, sau Muzeu al Holocaustului.

Solicitați, vă rog, intervenția tuturor autorităților competente ale statului pentru a stopa atacurile la adresa României și a istoriei naționale!

Doamne miluiește!

Cu aleasă iubire creștin ortodoxă, al dvs.

Mircea ȘERBAN                                          Vișeu de Sus, la 29. 05. 2019

POST SCRIPTUM.

Cine realizeaza proportiile atacurilor la adresa patriei noastre, locuitorilor acesteia, istoriei naționale, admite acest punct de vedere exprimat fara ocolisuri, este rugat sa dea mai departe acest text, iar daca doreste implicarea nominala sa semneze acest document, trimitand mesajul personal!

Multumesc, Mircea Serban

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPETITIE
Articolul următorScrisoare deschisă Monseniorului Miguel Maury Buendía și în atenția Sanctității Sale Papa Francisc
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here