Comunicat de Presă

Aducem la cunoștința colegilor și a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România că ”Radio Certitudinea” și-a început emisia în online (www.radiocertitudinea.ro) din data de 06 august 2020, deocamdată în emisie tehnică.

Inaugurarea și ceremoniile oficiale la o dată pe care o vom comunica ulterior.

Atașăm Ars Moralia acestui proiect media și vă mulțumim pentru generozitatea serviciului de comunicare în piață și în societate!

Mircea ȘERBAN

Director

Vișeu de Sus, 07. 08. 2020

ARS MORALIA

Radio ”Certitudinea” este un proiect media. 

Se adresează ascultătorilor din România și celor de dincolo de frontierele de stat, deocamdată, în limba română.

Costurile editării, redactării, toată producția și emisia sunt suportate din donații și chetă publică! 

Radio ”Certitudinea” este așadar, un bun public!

Programele postului de radio ”Certitudinea” sunt inspirate, gândite apoi, difuzate în spiritul și litera Declarației Universale ale Drepturilor Omului.

Radio ”Certitudinea” este un post de radio îndreptat împotriva sistemelor politic și administrativ opresive, totalitare, corupte!

Radio Certitudinea va denunța astfel, orice faptă, făptuitorul/făptuitorii aflați în incidență cu drepturile fundamentale ale omului de aceea, toți angajații, colaboratorii, suporterii Radio Certitudinea vor face rezistență la orice presiune politic-administrativă aflată în antiteză cu acest principiu!

Radio Certitudinea își  desfășoară activitatea în conformitate cu legislația românească în vigoare, iar dacă va fi cazul va emite în clandestinitate, pentru a apăra principiile universale ale drepturilor omului!

Proiectul Radio Certitudinea nu ar fi fost posibil fără acceptul jurnalistului Miron Manega ispravnicul publicației ”Certitudinea”, un ziar de cultură și atitudine românească de inspirație eminesciană.

Radio Certitudinea își însușește atât teoria cunoașterii și comunicării, cât și spiritul național eminescian care îi conferă forță orgonică și ființă românească!

Adevărul este  capul de pod al acestui Proiect Media de aceea, fără îndoială, fără excepție, fără nici o teamă, cu sacrificii materiale, cu sacrificiul propriilor vieți, echipa Radio Certitudinea va căuta Adevărul – chiar dacă, așa cum se spune, (și) ”adevărul este relativ” mai ales, în această lume inundată de …minciună!

Radio Certitudinea va căuta să afle, să înțeleagă, să comunice valorile de  referință,  punctele de vedere și legăturile, atribuțiile persoanelor ce contribuie la evenimente, determinările și tot ce se raportează la ceva sau cineva aflați în spațiile terestre unde se poate accede.

Cinstea este prerogativa, aptitudinea care a permis fiecărui membru al echipei adunarea și exercitarea ”profesiunii de a fi curios”, de jurnalist.

Fiecare dintre cei implicați în proiectul Radio Certitudinea, gândește în spiritul și legile logicii, ale corectității!

Dreptatea este un alt principiu fără de care radio Certitudinea nu ar funcționa, chiar dacă raporturile de forță atât din piața media cât și din societatea româneacă nu sunt câtuși de puțin echitabile!

Tocmai de aceea, inspirați (și) de proiectul AER al profesorului și cercetătorului Ioan Roșca, radio Certitudinea va denunța atât crimele de dinainte cât și cele de după 1989! 

Corectitudinea este ținuta obligatorie, un mod de viață al fiecărui jurnalist, al resursei umane care formează echipa Radio Certitudinea.

Eventualelor -inerente, greșeli le vom opune nu numai scuzele de rigoare ci, efortul de a îndrepta și mai ales de a repara prejudiciile!

Ascultați așadar, Radio Certitudinea ”Adevăr-Cinste-Dreptate și Corectitudine”! http://WWW.RADIOCERTITUDINEA.RO

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPREMIERĂ ABSOLUTĂ
Articolul următorDin nou, dilema lui Shakespare!
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here