Am fost la Sighetu Marmației.

Încă din Evul mediu timpuriu localitatea a fost populată de evrei (askenazii, sefarzi, hașizi), un lanț de câteva mii de km. de chibuțuri trecând pe aici.

Sighetenii nu au fost niciodată antisemiți.

Au conviețuit, dezbinați între ei, dar întovărășiți cu ceilalți, inclusiv cu ungurii și ucrainienii… și azi, mai bine de 45 de km de frontieră cu fosta URSS nu are vreun suflet românesc, dar loialitatea ucrainenilor din satele de frontieră față de statul român este exemplară!

Ca unul născut la Sighetu Marmației cunosc certitudinea evenimentelor, oamenilor din localitate. 

Până și a mormintelor din cimitire -că tot a fost și ziua morților…

Am constatat, de cum am ajuns în zona limitrofă impunătoarei construcții a noului lăcaș de cult, ridicat ilegal și prin flagrantă violare de proprietate, că au fost montate indicatoare de circulație, altele decât cele validate prin legea circulației pe drumurile publice din România!

Am văzut în holul Primăriei bustul unui personaj extrem de controversat -Elie WIESEL, care în prezența fostului Președinte al României, când Ion Iliescu i-a inaugurat casa memorială, el a denigrat scumpa noastră patrie și pe noi, locuitorii ei,  perorând cu ură: …”românii au ucis, au ucis, au ucis!”

Nici o prezență ”in memoriam” a unei personalități românești. 

Nici una, …semn, că primăria nu mai este a unei unități administrative românești?!

În oraș, în tot timpul celor mai bine de 72 de ore petrecute, nu am văzut urmă de poliție locală, dar personaje străine circulând cu mașini cu numere de înmatriculare și insemne străine, evreiești, da! Tinerii din acestea erau forțe speciale.

Abea miercuri seara, au sosit și efective ale unei firme românești, de pază și protecție de la Baia Mare.

Toate acestea sunt semnele unui abandon.

Acela al guvernanților României.

Puterea statului român s-a sleit; a devenit o bucată unsuroasă și rău mirositoare. 

Un soi de clismă pe care evreii, care vin în România, și-o fac chiar în paturile  hotelurilor și pensiunilor!

Statul român face ceva pe viețile noastre!

La Prefectura Maramureș -noroc cu pseudo pandemia (ce pandemie mai este aceea, căreia îi lipsește epidemia românească), evenimentul inaugurării celei mai mari sinagogi construită după război în Europa centrală, nici nu avea loc.

Abea într-un târziu, purtătorul de halcă de frazeologie a haosului -Dan BUCĂ, mi-a dat datele unei persoane, care chipurile reprezenta autoritatea de informare publică locală, un oarecare Vasile Tivadar, care însă nu a răspuns la apelurile telefonice.

Primarul Vasile MOLDOVAN s-a scuzat spunând că nu primăria este organizatoarea evenimentului, că va muta din holul instituției acel bust și că, da asta este o știre, urmează a se întâlni cu Marele Rabin al New York-ului (hașid) și Prim Rabinul comunităților evreiești din României,  Rafael Shaffer!

Mda, noi românii, iată avem de învățat de la evrei exercițiul unității!

O unitate de nezdruncinat.

Care anulează tensiuni uriașe de ideologie precum cele existente între ultra-ortodocșii hașizi  (care nu recunosc existența Israelului ca stat!) și cei ai cultului mozaic.

Aaron Teitelbaum și Rafael  Shaffer au mers la braț a se întâlni cu cel care, ar fi trebuit să pună în atenția autorității pe care POLIȚIA ROMÂNĂ o exercită, că la Sighetu Marmației se desfășoară un eveniment NEAUTORIZAT, la care participă peste 2 mii de persoane!

Aceasta este cea de-a 2 știre; excepțională și ea!

Închei această corespondență pentru CERTITUDINEA, cu observația ce dă și titlul; am fost martorul unei crime prin abandon!

Mircea ȘERBAN

Sighet, 05. 11.2021

Post Scriptum

Am obținut înaintea plecării mele din Sighet proba verității în ce privește numărul real participanților.

Am comunicat-o vicepreședintelui UZPR, dlui. Miron MANEGA.

Rămâne la latitudinea redacției CERTITUIDINEA, a conducerii interimare a UZPR, dacă vor chema în instanță toate acele entități ale presei românești, care au difuzat informații false. 

Fapta lor ar trebui să determine Parchetul General și ÎCCJ la autosesizare și luarea măsurilor impuse de Noul Cod Penal.

O fi sau, nu o fi infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolii acest eveniment, la care au participat peste 2000 de persoane, iar românilor le este interzisă organizarea nunților, botezurilor, etc?

Vizionarea clipului primit la plecarea mea din Sighet, probează infracțiunile acestor străini, corupția pe care prostia colectivă o alimentează, iar autoritățile statale ale României și Iuda le negociază sub forma valorii adăugate.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAl cui este Emil HUREZEANU?
Articolul următorPentru conformitate
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here