EDITORIAL

  0
  992

  In Romania, exemple legate de produse ale mass-media ce simuleaza numai by means ofţa publica se gasesc din abundenta dar, cele care sa marturiseasca acustica unui spatiu al apropierii sunt –din nefericire, extrem de uncommon. In orasul nostru istoria celor peste 600 de ani nu avea cum sa fixeze existenta niciuneia din alternativele presei enuntate mai sus, caci prima publicatie editata in Viseu de Sus are information anului de gratie al Domnului 2004!
  „COMUNICATOR” nu a fost un esec in ciuda incetarii –dupa numai 9 luni, dar nici nu a fost un succes. Este insa adevarat ca acea publicatie nu a avut darul de a produce endorfine pe masura asteptarilor editorului desi, ziarul nu a fost gandit in functie de vreo reteta financiara, cu exceptia celei… non profit!
  Cum generally insa, asteptarile sunt sursa tuturor deziluziilor, recunosc faptul ca private am fost afectat de lipsa de reactie a „establishmentului” native fata de fenomenul economic al orasului si a resursei umane implicata si fortei sale de munca, al autoritatilor fata de lege si fata de cetatean.
  Impresia –subiectiva, a subsemnatului iata, la mai bine de 5 ani de la prohod, este aceea de experiment care, chiar daca nu a fost intocmai asteptarilor, a marcat cel putin cateva constiinte si la nivel de autoritati locale, si la nivel de cercuri antreprenoriale si de servicii publice, dar mai ales la nivel … private.
  Am inteles, ca aidoma bucuriilor -care nu ne ocolesc in totalitate, pe care niciodata nu avem dreptul de a le-o impune si altora, uneori chiar impartasirea lor fiind periculoasa, cu atat mai mult „insuccesurile” unei profesiuni nu trebuie puse in sarcina altcuiva decat a faptuitorului.
  Faptul ca nu mi-am reprosat nimic in legatura cu deontologia sau profesionalismul explicit profesiunii de jurnalist –pe care am practicat-o din anul 1991pana in 2001 in strainatate, la BBC, Europa Libera, Deutsche Welle, sau limbii romane in care traiesc, dar mi-am facut mereu griji intrebandu-ma de ce nu primesc ajutorul comunitatii, este o realitate!
  Si, cand ma asteptam cel mai putin, bunul Dumnezeu m-a ajutat sa realizez un alt proiect jurnalistic astfel, sa am din nou confirmarea ca este suficient sa crezi, sa iubesti, sa te rogi pentru ca sa ti se implineasca DORINTELE –nu asteptarile!
  „CRONICA VISEUANA” este un demers publicistic care cauta sa aduca in atentia cititorilor din Viseu de Sus, cu fiecare aparitie lunara, stirile din activitatea autoritatilor locale, apoi dezbaterea unui eveniment national si o analiza a unui eveniment care marcheaza planeta Pamant.
  „CRONICA VISEUANA” –in ciuda barfelor care au inceput deja sa circule, este un proiect de solidaritate viseuana, spete ale jurnalismului cautand sa aduca sub ochii cititorilor cosul informatiilor care sa le resolve apoi, o atitudine civica.
  „CRONICA VISEUANA” ureaza cititorilor din oras si din afara „Sarbatori fericite” si… ”CRISTOS A INVIAT”! 2405

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentCOMUNICAT DE PRESA AL PARCHETULUI JUDETEAN
  Articolul următorINTERVIU cu directorul spitalului Viseu de Sus
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here