APA –SURSA DE VIATA, CUM O PROTEJAM?

  0
  991

  Peste 70% din corpul omului este…apa, dar multe dintre organele noastre –precum creierul, au apa in componenta lor intr-o proportie de peste ninety%! Neurotransmitatorii –si acestia procentual 90% compusi pe baza de apa, sunt incapabili de a transmite mesajul “mi-e sete” daca omul nu bea suficienta apa. Deshidratarea organismului este cauza principala a majoritatii bolilor. Asadar, apa este elemental critical al vietii!


  In 1996, japonezul Masaro Emoto a facut un experiment extraordinar pe malul un lac foarte poluat, intr-o zona puternic industrializata din Japonia, unde mii de oameni –spunand: “fii buna apa”!, s-au rugat, sa vada ce efect are rugaciunea asupra apei, ce se intimpla cu apa in timpul rugaciunii? Oamenii s-au adunat in grupuri; unii s-au rugat intr-un templu, altii pe lac, in barci si altii pe malul lacului. S-a facut si o ceremonie cu luminari, precise ca in ritualurile crestine. Masaro Emoto a prelevat apa din lac inainte de rugaciune si dupa doua ore de rugaciune a vazut la miscroscop care technology structura apei in ambele situatii.

  Apa poluata technology formata din particule haotice si stranii, pe cind apa prelevata dupa doua ore de rugaciune avea structura unor cristale minunate, pure, in forma de flori. Inteligenta, frumusetea si perfectiunea acestor cristale de apa purificata prin rugaciune este absolut extraordinara, iar imaginile care au fost prezentate de Ralph Vornehm sunt elocvente. Testele au continuat si Masaro Emoto s-a intrebat ce durata de viata are apa purificata prin rugaciune.

  Constatarea –de-a dreptul extraordinara, a fost aceea ca structura cristalina a apei se pastreaza si timp de o luna dupa rugaciune! Un alt scan a fost facut pe un lac poluat din Brazilia. A fost luata o mostra de apa din lac si pusa intr-o sticla. Mai multi oameni s-au concentrat asupra sticlei si s-au rugat in jurul ei. Dupa rugaciune, s-a constatat ca se purificase si apa din lac, nu doar aceea din sticla, cu toate ca oamenii se concentrasera doar asupra sticlei.

  Structura cristalelor de apa din lac era chiar mai pura decit aceea din sticla, asa incit constatarea a fost aceea ca apa aflata in conditii naturale se purifica mai bine. Mai mult, s-a constatat experimental ca „apa memoreaza mesajele scrise pe sticla” si le tranforma in cristale care imita in mod extraordinar structura emotioala a cuvintului. Pe citeva pahare cu apa au fost lipite etichete, pe care au fost scrise cuvintele: „crestinism, islamism, hinduism si budism”. Apa a format in toate cazurile cristale de o frumusete indescriptibila, dar diferite.

  Nici unul nu semana cu celalalt, insa frumusetea si puritatea lor erau deosebite. Mesajul apei a fost acesta: „Totul este frumusete, dar cu aspecte diferite.. Frumusetea se afla, de fapt, in ochii celui care o priveste”. In mod asemanator, au fost scrise cuvintele „Craciun fericit” in limba engleza si in italiana. Cristalele de apa ale Craciunului englezesc aratau o frumusete distinsa, dar rece, pe cind cristalele italienesti erau ca intr-un dans, ca intr-o zvapaiata neliniste si bucurie.. Apa a desenat in sine temperamentul vulcanic al italienilor si temperamentul racoros al englezilor. Extraordinarele experimente ale lui Masaro Emoto i-au adus o recunoastere mondiala, care va ramine, probabil, inscrisa pentru totdeauna in memoria umanitatii.

  El a demonstrat ca rugaciunea nu este doar un efect placebo, cat faptul ca rugaciunea, plecata din constiinta noastra, schimba structura materiei si, in consecinta, nu doar apa singura este un medicament extraordinar pentru corpul nostru, cit mesajul pe care i-l transmitem apei prin rugaciune.

  the united states actioneaza in congres si adopta legi dure care sa oblige la pastrarea calitatii apei, a consevarii resurselor de apa; aceste masuri drastice ale proiectului poarta numele “ the us’s dedication to scrub Water Act”.

  Cauza acestor initiative pleaca de la un raport emis de Washington DC, care informeaza in legatura cu faptul, ca in prezent calitatea apei potabile supune la mare risc viata a 117 milioane de americani. Vorbind in Congres, Obama a spus ca a venit timpul pentru fiecare membru de la Casa Alba sa repare lacunele legislative cu privire la protectia resurselor de apa potabila la nivel de stat. Fiecare vot ce se va da pentru sustinerea noului proiect va promova o calitate a apei potabile, mai buna, pentru toti americanii. Prevenirea poluarii este in primul rand mai putin costisitoare decat inceperea unor tratamente complexe de curatire a apei prin procese tehnologice , a spus presedintele organizatiei “ clean Water action” , John DeCock –un mare sustinator al initiativelor de protejare a rezervelor de apa si calitatii sale din US. De peste 30 de ani, “clean water act” protejeaza apele americane de poluarea industriala, deversarile de petrol, apa menajera si directa distrugere.

  Marii poluatori industriali se adreseaza guvernului american spunand ca aceasta lege ar trebui sa nu acopere o arie asa de larga si legea sa fie flexibila vis a vis de generation industrializarii si modernismul technologic ce impune un consum mai mare de apa potabila cu “mari beneficii’ in multe domenii de stricta folosinta pentru imbunatatirea calitatii vietii omului. Ecologistii sunt insa de alta parere si mai mult de 500 cazuri de incalcare grava a legii au atras atentia Agentiei de protectie a mediului din u.s.a.. Ei sunt de parere ca o continuare a mentalitatii ca apele poluate deversate in rauri, lacuri, ocean nu vor avea impact negativ decat peste multe generatii de aici inainte si mult mai important este beneficiul imediat obtinut de marii industriasi pentru producerea diverselor produse este o mentalitate depasita, dar mai ales de combatut prin legi si actiuni drastice.

  Obama merge mai departe cu actiunile sale de a crea o economie nepoluanta ( inexperienced economy). Aceasta va avea ca influence crearea de noi locuri de munca, reducerea incalzirii globale si securizarea calitatii aerului, apei consumate de americani. “ In fiecare zi, oamenii folosesc in casele lor produse ce contin zecii de mii de chimicale. Populatia asteapta ca guvernul sa actioneze spre a asigura o calitate ridicata a produselor uzuale si impune ca guvernul sa aiba o implicare directa in eliminarea produselor ce contin chimicale ce pun in pericol viata oamenilor” a spus senatorul Frank Lautenberg. Americanii sunt de parere ca produsele obisnuite aflate spre vanzare pe piata sunt testate inainte de a fi puse in circulatie, insa ei cred ca marea majoritate a marfurilor nu sunt controlate. Sticlele de lapte pt. sugari –spre exemplu, contin bisphenol A (BPA), carpetele, covoarele contin formaldehyde, un produs chimic foarte periculos pt sanatatea omului. Legea “ toxic elements keep an eye on act- 1976“ –Legea Controlului Substantelor Toxice din 1976, se pare ca a devenit invechita si marii industriasi isi pot permite sa o eludeze, deoarece s-au inventat noi chimicale ce nici nu existau in `76 cand legea a fost provoke si promulgate. america este cel mai mare importator de produse si servicii, marea majoritate a produselor sunt fabricate sau importate din China, iar legile referitoare la strictetea calitatii produselor importate sunt demult depasite; o gramada de produse intra pe piata americana cu mari semne de intrebare in ceea ce priveste siguranta de consum si sanatatea oamenilor. Potrivit datelor statistice americane in anul 2006 contaminarea apei –consumul acesteia, a cauzat decesul a 1,8 milioane de morti pe planeta, peste 1,1 miliarde de oameni consumanad anual apa improprie vietii.

  Contaminarea resurselor de apa provine de la deseurile menajere si particularly de la fecalele umane pline de paraziti si patogeni. Este clar ca oamenii din tarile dezvoltate trebuie sa investeasca in tehnlogii de purificare a apei. In unele parti ale lumii singurele surse de apa sunt apele curgatoare, care deja sunt contaminate cu deseuri menajere, dar si cu metale grele, componenti organici si reziduuri petroliere. De asemenea, unele din aceste surse de apa sunt infestate cu factori patogeni, bacteriile sau virusii fiind prezente; asa de pilda: bacteriile Coliform, sau Cholera.

  In Africa bunaoara, doar forty six% din populatie are apa sigura de baut. Uniunea Europeana a initiat un set de legi vis a vis de calitatea apei potabile. Fiecare stat european este responsabil pentru stabilirea masurilor politice de protectie legislativa a calitatii resurselor de apa potabila. In Marea Britanie –UK, organizatia ce restricteaza abuzurile de poluare a apelor este “ Inspectoratul de apa potabila”
  Lory LEVITCHI MBA la US

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedent„Zambete in prier” -festivalul national de satira
  Articolul următorCHEMAREA IUBIRII -pelerinaj in „Tara sfanta”
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here