Amoralia…

  0
  799

  Cu cât se întârzie aducerea în instanţă a ceea ce Vladimir Tismăneanu a denumit „Procesul Comunismului”, paginile adunate şi editate cu migală de fiul celebrului „promoscovit” întregesc mai degrabă o operă izbitor de potrivită genului vodevil.
  În răstimpul acestei amânări se scriu pagini noi de către autori, care chiar dacă nu au cunoscut celebritatea, au contribuit -prin viaţa şi faptele lor zilnice, unii la creşterea, alţii la descreşterea puterii şi prestigiului statului român. La Vişeuropean de Sus de pildă, primarul vinde casa unei evreice şi ascunde această faptă sub preşul… comunismului!
  european public dintre filele autentice ale acestei „farse reale”, câteva din scrisorile pe care le deţin, aşa cum au fost acestea redactate şi editate de către autori şi, dacă ar trebui să căutăm printre rândurile acestor scrisori morala, cred că va fi la îndemâna oricăruia dintre cititori să înţeleagă că, motivul pentru care minciuna are picioare scurte este acela de a-l sili pe om sa alerge întotdeauna pe calea către adevărul ce duce spre by the use ofţă!
  Aşadar, rândurile unei… amoralia, în cele de mai jos.

  Domnului Mircea Şerban
  senior editor

  În timpul vizitei în Vişecu de Sus la knowledge de 22-23 iunie 2010 lângă Primăria Vişeuropean de Sus am avut onoarea să ne fotografiaţi cu tot grupul şi am primit o revistă „Cronica Vişeunaă” – În schimbul de cuvinte ne-aţi dat să înţelegem că sunteţi dispus în cazul de ajutoare să ne adresăm Dvs.
  Am găsit down casa părinţilor mei care ne-a fost vândută în urmă cu 5 ani.
  Vă trimit corespondenţa cu primarul oraşului Dl. Vasile Ciolpan care nu sa comportat frumos – Nu are inimă.
  Vă -indescifrabil, f. mult să mă ajutaţi.
  Dacă am nevoie de avocat pot veni la Vişeu de Sus -În momentul când doriţi vă pot pune la dispoziţie incă multe amănunte.
  Casa părinţilor e pe strada Carpaţi nr. 22. Când am sosit în Israel am trimis o scrisoare recomandată pe adresa Dl. Vasile Ciolpan la Primăria Vişeul de Sus, Am cunoscut bine pe Dna. Pop. însă nu am primit răspuns şi sunt f. neliniştită şi lovită.
  Sper ca în curând o să primesc răspuns pozitiv care să-mi da speranţă în viitor.
  Vă mulţumesc din suflet pentru tot ce Dvs. o să faceţi pentru mine.

  Cu respect
  Kallosh Shoshana
  str. Mol 1/a
  Natania 42540
  ISRAEL

  N.B.
  Numele meu înainte de căsătorie era VAX RAŢA în Vişeul de Sus am învăţat la şcoala Obreja

  ROMÂNIA
  JUDEŢUL MARAMUREŞ
  PRIMĂRIA ORAŞULUI
  VIŞecu DE SUS
  NR. 1464/2002
  DOSAR IV

  Catre,

  KALLOS SHOSHANA
  Str. Mol nr. 1/a
  NATANIA 42540
  ISRAEL

  La adresa nr. 5540 din thirteen. 08. 2001 vă comunicăm că pentru restituirea în natură sau măsuri reparatorii prin echivalent a imobilelor preluate în mod abuziv, d-vs. trebuie să vă adresaţi executorului judecătoresc de pe lângă judecătoria în a cărei circumscripţie teritorială se află imobilul solicitat în vederea notificării actelor doveditoare ale dreptului de proprietate.
  Termenul pană la care pot fi keep in touch notificările este 13 februarie 2002

  Vişeu de Sus 29. 01. 2002

  PRIMAR
  Vasile Ciolpan

  SECRETAR
  Găvrilă Fărîmă

  R/D/I.C
  Ex 2

  PS
  Cazul a fost adus la cunoştinţa şefilor misiunilor diplomatice de la Bucureşti ale america şi ISRAEL, iar Federaţia Comunităţii Evreieşti din România este pe cale de a intra în posesia dosarului Dnei. KALLOSH
  Pt. conformitate, Mircea ŞERBAN

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentBişniţarul, legea şi administraţia nativeă…
  Articolul următorRĂBOJ –CIVIC adequate, PE CLĂDIREA PRIMĂRIEI
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here