VASILE CIOLPAN este un infractor?

  1
  818

  Fost electrician, ulterior subinginer, actualmente primar, Vasile Ciolpan este la al 3-lea mandat.
  Oraşul pe care îl administrează se deteriorează, „moare” cu fiecare zi care trece.
  În ciuda creditelor solicitate de primar -60 miliarde lei vechi, oraşul nu a beneficiat de investiţii, de locuri de muncă, reabilitările construcţiilor civile şi industriale fiind superficiale deşi, factura acestora este enormă!
  Vasile Ciolpan împarte banii publici -prin atribuire directă, aidoma unui nabab, iar analiza arată că s-au virat miliarde unor agenţi economici ale căror societăţi sunt administrate de rude ale unor persoane membri ai CL, ceea ce contravine legii!
  Pentru a răspunde celor care îl critică, Vasile Ciolpan a alocat din bugetul local 488 de milioane de lei vechi editorului publicaţiei Gazeta de Maramureş, textele care îl citează pe primarul oraşului probează lipsa de admire faţă de concitadini, dezinformarea şi tăinuirea adevărului.
  Pentru a afla dacă Vasile Ciolpan este un infractor publicaţia noastră a solicitat autorităţilor locale şi judeţene autosesizarea şi în consecinţă cererea procurorului către judecător de emitere a ordonanţei de reţinere în vederea urmării penale.

  În exerciţiul atribuţiilor sale ca şef al comisiei locale pentru aplicarea legilor funciare, primarul Vasile Ciolpan şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu şi asta cu bună ştiinţă, iar prin aceasta a cauzat tulburarea bunului mers al procesului de restituire celor în drept moştenitori ale averilor lui PAPP Simeon Sigismund, cauzând daune materiale deosebit de mari statului român.
  Consecinţele deosebit de grave ale activităţilor lui Vasile Ciolpan confera forma calificată a abuzului contra intereselor publice.
  De asemenea, există suspiciunea evidentă a însuşirii foloaselor necuvenite de către numitul Vasile Ciolpan, care a omis sesizarea autorităţilor judiciare în ce priveşte conflictul de interes între el şi ing. Vasile Ciolpan jr. -fiul său, care la 01. 12. 2009 o reprezenta -în faţa Ocolului Silvic Cârlibaba, pe numita Marian Rodica persoană ce revendică în baza Legii 10/2001 imobilul în care funcţionează Primăria şi Consiliul native al oraşului Vişeuropean de Sus.
  Primarul Vasile Ciolpan a asigurat şi continuă să asigure folosul infracţiunii numitei Marian Rodica, prin aceea că a zădărnicit urmărirea penală a acesteia prin renunţhouse la căile de atac din justiţie.
  Probele puse la dispoziţia autorităţilor Poliţiei, Parchetului susţin cererea în vederea autosesizării, cât şi denunţul penal care în această dimineaţă va fi înregistrat la aceste autorităţi.
  Dacă solicitarea emiterii ordonanţei de reţinere temporară a lui Vasile Ciolpan va fi acceptată de judecător, va trebui să i se retragă şi sprijinul politic cu atât mai mult cu cât Ciolpan complotează pentru dizolvarea organizaţiei locale a PNL.

  Partener
  www.terapianaturala.ro

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentCODUL DEONTOLOGIC AL ZIARISTULUI -adpotat de Clubul Roman de Presă
  Articolul următorremember -despre legea restituţiei
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here