FALSUL DIN LAC -lupta anti corupţie

    0
    682

    Uniunea Europeană nu este o mânăstire, iar România nu este o chilie în care, cineva face ascultare pentru a-şi mântui sufletul!
    Cu toate că lumea întreagă este susţinută de aceşti piloni –sumedenie de creştini care se roagă pentru mântuirea sufletului lor şi a celorlalţi, ascultarea derivă dintru şi întru smerenia în faţa Celui care este Adevărul, Calea şi by means ofţa şi nu este şi nici nu poate fi un exerciţiu de prosternare în faţa lumii văzutelor şi, prin urmare, nu se poate confunda cu sintagma „lupta anti corupţie”!

    Întrebuinţată –cu obstinaţie, de majoritatea covârşitoare a celor care „fac politică”, expresia „lupta anti corupţie” este uzată tocmai de folosirea greşită, eronată a termenilor!
    Pentru a demonstra teza pe care titlul acestui articol –scris pentru „Informaţia Zilei”, dar care va fi postat şi pe pagina on-line a revistei „Cronica Vişeuană”, îl propagă, permiteţi să reiterez semantica substantivului, conform surselor:

    CORÚPȚIE, corupții, s. f. 1. Stare de abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie. 2. Desfrânare, depravare. [Var.: (înv.) corupțiune s. f.] – Din fr. coruption, lat. coruptio, -onis.
    Sursa: DEX ‘ninety eight

    CORÚPȚIE ~i f. Abatere de la moralitate; decădere; declasare; degenerare. [Art. corupția; G.-D. corupției; Sil. -ți-e] /<fr . corruption, lat. corruptio, ~onis
    Sursa: NODEX

    CORÚPȚIE s. f. abatere de la moralitate, de la datorie; depravare, pervertire, venalitate. (< fr. corruption, lat. corruptio)
    Sursa: MDN

    CORÚPȚIE s.f. 1. Îndepărtare, abatere de la moralitate, de la datorie. 2. Depravare, pervertire; venalitate. [Gen. -iei, var. corupțiune s.f. / cf. lat. corruptio, fr. corruption].
    Sursa: DN

    CORÚPȚIE s. 1. v. coruptibilitate. 2. decadență, decădere, depravare, desfrânare, desfrâu, destrăbălare, dezmăț, imoralitate, perdiție, perversitate, perversiune, pervertire, pierzanie, pierzare, stricăciune, viciu, (rar) deşănțare, (înv.) aselghiciune, aselghie, desfătare, preacurvie, preacurvire, preaiubire, (fig.) descompunere, putreziciune, (rar fig.) putrefacție, (înv. fig.) putrejune. (Starea de ~ a unei societăți.) 3. v. seducere.
    Sursa: SINONIME

    Găseşte cineva dintre cititori trimitere la elementele lumii materiale, sau celor din administraţie, politică sau drept, în înţelesul actului prin care autoritatea legislativă sau administrativă, puterea de stat impune –deci luptă, pentru a-şi obliga supuşii unui standard cu valoare de lege ?
    Face trimitere sintagma „lupta anti corupţie” la legea penală, civilă, comercială, constituţională and many others. a statului român?
    Cu certitudine, NU!
    Plecând de la această constatare însă, putem reface –mental, un traseu pe care se află valori precum: familie, societate, stat şi autorităţi ale acestuia, educaţie şi cultură, ştiinţă, raporturi între indivizi şi comunităţi, adică toate îndeletnicirile pe care omul le desăvârşeşte, sau distruge, decând a fost izgonit din Grădina Paradisului şi el creşte, se înmulţeşte şi stăpâneşte Pământul!
    Accentul, pe care semnatica cuvântului corupţie o posedă, cade pe valori –imuabile, eterne, ale lumii spirituale, nicidecum pe regulile, formulele sau tezele lumii materiale!
    De aceea, aşa cum este folosită –cotidian, de către dragii noştri politicieni şi parlamentari, expresia „lupta anti corupţie” nu face altceva decât să accentueze măsura degradării ce naşte această societate românească, contemporană, care pare a-şi fi uitat (iremediabil?) nu numai valorile culturale, dar mai ales martirii şi sfinţii care au dus poporul român în lumea celor vii!
    Confuzia, falsul sunt întreţinute –modelate către perfecţiune (!), chiar de către magistraţi, procurori, judecători, înalţi funcţionari de stat şi din administraţie, parlamentari, care nu au iniţiat ceva pentru ca în interesul legii să fie promovate acele recursuri care –permiteţi-mi să enumăr doar three speţe, să modifice în spiritul legii, acele texte de lege care întreţin derizoriul, minciuna şi alte „ispite” care viciază calitatea cetăţeanului şi a statului:
    – artwork. fifty five din Constituţie, astfel încât orice persoană fizică şi/sau juridică română să fie recunoscută din oficiu de către toate instanţele judecătoreşti de pe întreg teritoriul naţional al României ca parte procesuală!
    – art. 1 din Legea 213/1998, astfel încât judecătoriile, tribunalele sa nu se substituie autorităţilor care exercită dreptul de proprietate!
    – Legea 16/1996, astfel încât să fie abrogat paragraful care favorizează infracţiunea, recte…” Stabilirea documentelor respective se face de catre detinatorul criminal al acestora, potrivit anexei nr. 6" .
    ( Anexa 6, Pot leza drepturile şi libertăţile individuale ale cetăţeanului:
    -documentele medicale, după one hundred de ani de la crearea lor;
    -registrele de stare civilă, dupa one hundred de ani de la crearea lor;
    -dosarele personale, dupa 75 de ani de la crearea lor;
    -documentele privind by the use ofţa privată a unei persoane, după 40 de ani de la moartea acesteia;
    -documentele referitoare la siguranţa şi integritatea naţională, dupa a hundred de ani de la crearea lor;
    -documentele privind afacerile criminale, dupa ninety de ani de la crearea lor;
    -documentele privind politica externă, dupa 50 de ani de la crearea lor;
    -documente ale societăţilor comerciale cu capital privat, dupa 50 de ani de la crearea lor;
    -documentele fiscale, dupa 50 de ani de la creare;
    -documentele notariale şi judiciare, dupa 90 de ani de la crearea lor." )

    PS.
    Decând România este membră a Uniunii Europene –UE, comunicarea dintre Bruxelles şi Bucureşti a fost mai mult decât „arzătoare”, cele rapoarte de ţară inflamând şi infamând de fiecare dată clasa politică şi întreaga societate românească…
    Pe „plicul” care a plecat –săptămâna trecută, de la Bruxelles, adresat românilor, a fost lipită o marcă cu chipul unui barbat al cărui acronim îl recomandă ca AS în necunoşterea formulei apei, dar şi ce priveşte practica nesimţirii…
    Românul Adrian Severin –omul care din postura şefului diplomaţiei româneşti, vorbea fără acoperire, a devenit românul care nominalizează bussines-ul fără acoperire legală, activitatea ne-asistată de lege…
    Viciile procedurale –adică malpraxisul din domeniul aplicării legii penale, sunt stimulate chiar de instanţele de judecată, iar acele texte de lege care nu conţin articole punitive sunt suficient şi necesare pentru a-i scuti de orice pedeapsă pe cei magistraţi…

    Bucureşti, 26 martie ora veche
    Mircea ŞERBAN

    PPS
    La câteva ceasuri după intrarea României în fusul orei de vară, televiziunile au gemut de invitaţi solicitaţi să opineze vis-a-vis de modul în care scumpa noastră patrie a fost -poate mai este, pusă Nu la dispoziţia noastră!
    Nici unul din aceste posturi nu l-a avut invitat pe Procurorul normal al României, adică capul autorităţii care veghează la modul în care legea penală apără România, ordinea de drept, proprietatea…
    Mi-e, această omisiune îmi comunică multe!
    Dar, dumneavoastră?

    DISTRIBUIȚI
    Articolul precedentPETIŢIE -Comisie de anchetă în vederea stabilirii măsurilor ce trebuie luate pentru stoparea creşterii nejustificate a preţului carburanţilor
    Articolul următorO ŞTIRE -în traducere, cu put up scriptum …
    Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.