… votul necuprinsului!

  0
  773
  Coada la vot Foto: Mircea Serban

  Vișeu de Sus este orașul cu cea mai mare minoritate de țipțeri din țara noastră, cele 620 de persoane, potrivit ultimului recensământ, sunt organizate politic sub heraldica și doctrina Forumului Democrat German din România -FDGR…
  Venirea la Cotroceni a lui Klaus Iohannis –vârful autorității de stat a României, a generat în zilele imediat următoare (după cum fiecare ne mai amintim), o undă de șoc care, aici, în orașul nostru a fost resimțit mai ales în rândurile tinerilor țipțeri, aceștia impunându-se în perioada ce a urmat în structurile locale de conducere ale FDGR!
  Problematica prioritară a acestora adusă (și) la cunoștința lui Iohannis era chestiunea migrației ca efect a lipsei locurilor de muncă și sentimentul de nesocotire din partea administrației locale, pe care cei 12 ani de primariat al lui Vasile Ciolpan a exersat-o cu obstinație! … de aceea, așteptările lui Alfred Fellner –vice liderul ”forumului”, au fost exprimate din ce în ce mai coerent dar, nici administrația Vasile Coman nu a putut ameliora rata șomajului și așa cum și încrederea românilor în Iohannis s-a estompat nici țipțerii din Vișeu nu au făcut notă aparte, de parcă întreaga națiune recita versurile… ”Pe toate verbele, la fel/Se-așterne harnica tăcere/Și, nici lui Nini nu-i poți cere/Să-toarcă vremea de la el.”

  Coada la vot Foto: Mircea Serban
  Coada la vot Foto: Mircea Serban

  Mi-am amintit și eu de ultima carte a bunului meu prieten George ȚĂRNEA –Dumnezeu să îl odihnească, ”De ținut minte –Cartea necuprinsului”, la aflarea rezultatelor scrutinului alegerilor locale organizat la Vișeu de Sus, scorul țipțerilor precum o aluviune a viiturii generate de zgârcenia în acțiuni a ”Marelui Mut” și a poporului său astfel, nici semnăturile celor 636 de persoane de pe lista cu care FDGR și-a validat prezența la alegerile locale 2016 nu au fost confirmate căci, țipțerii din Vișeu de Sus nu au nici măcar un consilier local!

  Alfred FELLNER, vicepreședintele FDGR Vișeu de Sus, a declarat că în interiorul organizației atmosfera este bună, tensiunile sunt la parametri normali dar, faptul că a fost desfășurată o campanie electorală ”elegantă și discretă” iar, participarea sub limita cel puțin a jumătății celor cu drept de vot, a condus la un rezultat de necuprins speranțele celor tineri și asta este de ținut minte pentru ediția viitoare!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentNici mama mea nu ma poate apela astfel! -interviu cu ex primul ministrul al Ungariei, Gyurcsány Ferenc
  Articolul următorSlugoi ai morții!
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here