De la Nuremberg la Legea 217/2015

0
1303
Mircea ȘERBAN -senior editor

Istoria națională continuă a fi o făcătură cu atât mai scârboasă cu cât nu mai este impusă de vreun tratat de pace străin ci, de cozile de topor din Parlamentul României, Guvern, prin –culmea! Ministerul Culturii și Identității Naționale, ONG-uri ai urmașilor Securității, dar și de forțe oculte pe care îmi este greu a le nominaliza căci, nu-i așa sintagma ”oculte” are și tâlc nu numai înțeles!
Textele matematicianului și cercetătorului interdisciplinar Ioan ROȘCA –publicate în ”Certitudinea” m-au determinat să iau mai multă aminte la modul cum este prezentată istoria națională la Memorialul Victimelor Comunismului de la Sighetu Marmației –cine și mai ales cum se face PR-ul acestei nu numai științe ci, mai de preț ființă!
Nu am suficient spațiu pentru a face o disertație, dar voi spune următoarele:

1. După asasinarea lui Armand Călinescu (15. 09. 1939), Securitatea a dat ordin ca în fiecare județ să fie împușcați câte 2 legionari, iar la Sighet a fost împușcată o rudă de prin zona Vișeului a profesorului Ionel ”Jean” Tomoiagă!
(Domnii Grigore Hotico și Ioan Dunca ”Joldea” fost deținut politic, din Vișeu de Sus, îmi vor pune la dispoziție o documentare în acest sens apoi, o voi voi face publică spre luare aminte și de către Ministerul Culturii și Identității Naționale, Fundației ”Alianța Civică”, cea care păstorește Memorialul de la Sighet!)

2. Legiunea Arhanghelul Mihail –mișcare politică românească ce NU A FOST calificată în Procesul de la Nuremberg ca fiind FASCISTĂ, este ignorată deliberat, iar spațiile muzeale de la Memorialul Victimelor Comunismului de la Sighet NU SUNT ALOCATE pentru MARTIRII EI!
(Am purtat o convorbire telefonică cu Mihai Bârlea –directorul cu care a fost demarat proiectul Memorialului, pe care îl citez: … ”memorialul nu face distincție în rezistența anticomunistă arbitrar dar, nici nu cultivă în mod special memoria legionară, căci această rezistență nu s-a redus la mișcarea legionară, care a fost puternică și noi am protejat acest lucru stând de vorbă cu foarte mulți oameni și liderul lor moral Ogăranu a fost timp de 10 ani prezent la Sighet. […] salvarea unei instituții presupune niște abilități, au existat speculații inclusiv în presa străină, în Germania de pildă, că la Memorial se întâlnesc cărți, literatură care cultivă memoria legionară, lucruri ce nu erau foarte favorabile, […] a fost rabinul New York-ului cu vreo 40 de rabini din toată lumea pe care eu i-am primit la Memorial și prima întrebare a fost –aveau ei niște surse, că la Memorial sunt elogiați foști legionari! Le-am răspuns: noi nu facem chestia asta, dar trebuie să vă spun că mulți dintre legionari s-au regăsit în rezistența anticomunistă din munți!”)

3. Unica autoritate științifică suficient și necesară și ca temei juridic a se pronunța în legătură istoria națională a României care exclude orice altă ingerință a vreunui terț indiferent de natura lui este Academia Română!
(Publicația ”Certitudinea” a publicat Scrisoarea deschisă a subsemnatului prin care, la 22 august 2015, solicitam președintelui Iohanis să intermedieze între societatea civilă și Academia României pentru a afla (și) în legătură cu cauzele care au dus la apariţia Mişcării Legionare în România şi despre rolul jucat de această mişcare în istoria României, dar nici până azi, nici o atitudine dinspre Cotroceni nici către Vișeu de Sus nici către Academie!
De ce tace Cotroceniul?
De ce tace Academia Română?
De ce Memorialul de la Sighetu Marmației este pe sens unic?)

4. Legea 217/2005 este o lege complet anticonstituțională -antitetică cel puțin cu art. 4 ”unitatea poporului și egalitatea între cetățeni”, dar a fost promulgată de Președintele Iohanis!
(Am purtat câteva discuții atât cu juriști, jurnaliști iar, de curand fostul Avocat al Poporului dl. Prof. Gheorghe Iancu mi-a confirmat neconstituționalitatea legii! Deși –încă, nu sunt membru UZPR, voi adresa, nu numai pe calea de față, o cerere prin care această instituție cu mii de membrii cotizanți să cheme în judecată Parlamentul României pentru ca Instanța Judecătorească să solicite CCR verdictul în ce privește flagrantul în care se găsește așa numita ”lege antilegionară”!)

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentStupid people
Articolul următorDe la Nuremberg la Legea 217/2015 II -dialog halucinant
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here