De ce tace Academia?

0
3449
Mircea ȘERBAN -senior editor

“Vă imaginați un zeu pus în lanțuri de… oameni? Înfometat, bătut, umilit și ucis? Aceasta a fost viața prea zilnică a lui Mihai Eminescu.“

Citatul aparține poetului Laurian Stănchescu, autorul cărții “Mihai Eminescu -un Dumnezeu rănit“ apărut la editura Scrisoarea a treia, București 2018, carte ce dezvăluie nu doar chinurile, dar aduce la cunoștința opiniei publice datele asasinării lui Mihai Eminescu, la ordinul serviciilor secrete țariste și austro-ungare.
Cei ce au gândit, derulat și executat crima împotriva lui Mihai Eminescu nu au reușit a șterge urmele asasinatului, deși acum se cunoaște deja, jaful lui Maiorescu cel care a sustras multe din probe!
Trădat chiar de către prieteni -Caragiale, de pildă, Eminescu a murit în suferințe cumplite!
A fost tăinuită grozăvia chinurilor și cauza morții, iar opera lui civică a fost interzisă, ascunsă prin arhive!

“Nu cred că cititorul este pregătit pentru o confruntare cu un Eminescu bătut cu frânghii ude la mânăstirea Neamț, arestat și trimis acolo forțat, persecutat, umilit și desconsiderat.“ -scrie Laurian Stănchescu, românul care a cerut printr-un denunț penal cercetarea “in rem“ a uciderii din culpă a cetățeanului român, Mihai Eminescu.

Au trecut 129 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu…
Este o liniște asurzitoare!
De ce tace Academia României?

În urmă cu o sută de ani se înfăptuia visul “Luceafărului“: România Mare!
Azi, în anul comemorării, cetățeni ai statului român, care întrupează cele mai înalte demnități și autorități statale își bat joc de centenarul Unirii și toate probele indică imixtiunea fără precedent a fascismului iudaic, raporturile autorităților de stat românești cu acesta fiind chiar oficializate!
Presa românească -în ciuda faptului că a fost și este obedientă puterii politice, șantajată economic și -uneori, juridic, a scris și există probe ce nu numai că susțin aserțiunea, dar obligă la autosesizare instituția Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, autorități ce sunt obligate, conform art. 151 din NCP să asigure ordinea de drept din România.
Dincolo de acest probatoriu, există autori -români și evrei (sefarzi și așkenazi), care “vorbesc“ despre ofensiva fascismului iudaic, nu numai împotriva României ci, împotriva întregii lumi, țelul declarat fiind cucerirea planetei!

Iată, o listă (scurtă, foarte!):
Israel SAHAK -Povara a trei milenii de Istorie și de religie iudaică, editura Fronde, Alba Iulia – Paris, 1997:
“Israelul, ca stat evreu, constituie un pericol nu numai pentru el și pentru locuitorii săi, ci și pentru toți evreii și pentru popoarele și statele din Orientul Mijlociu, ba chiar și din afara acestei zone.“

Cornel-Dan NICULAE –Războiul nevăzut al evreilor sioniști cu românii, editura Carpathia Rex, București, 2018, ediția V:
“Românii s-au trezit blocați de evrei în recunoașterea independenței lor de către puterile occidentale. Leon Gambetta trimite o scrisoare fermă guvernului român: Franța nu va recunoaște independența țării voastre fără ca voi să fi recunoscut drepturile civile tuturor evreilor, fără nici o distincțiune.“

Adolphe STERN –Însemnări din viața mea, editura Cercului Libertatea, București 1921:
“Cremieux (mason, ex ministru al Justiției în Franța, șeful B`nai B`rith -Alianța Israelită Universală), la 14 iunie 1866, a oferit Prințului (Carol I), un împrumut de lire sterline 100.000, pentru a schimba legea și a se da evreilor dreptul de a poseda moșii.“

Ingerințele evreilor în viața politică și economică a României din a 2-a jumătate a sec. XIX și până în zilele noastre, sunt (foarte puțin!) cunoscute și de societatea românească, împotriva căreia cozi de topor au inițiat, adoptat și promulgat legi prin care identitatea națională, românismul eminescian sunt interzise!
De ce?
Pentru cine este pregătit acest spațiu și de ce trebuie aruncate la gunoi tradițiile, cultura și civilizația poporului român?
La Sighetu Marmației, unde comunitatea evreilor numără 26 de persoane cu ascendență iudaică, ceilalți 26 fiind români filosemiți, din banii comunității evreilor din New York se construiește un templu (sinagogă) deși, în municipiu mai există o alta!
Inițial, unul din beneficiari mi-a promis documente, inclusiv cu fotografii și schițe, însă s-a răzgândit și chiar m-a amenințat cu instanța…
De ce?
Pentru că, am afirmat citez: “masonii din loja Carpathia și cei din oculta B`nai B`rith -Alianța Israelită Universală, secția New York sunt beneficiar și finanțator ai templului ce se construiește în Sighetu Marmației.“

Planeta este locuită în prezent de 7 miliarde de oameni din care 14 milioane sunt evrei, sefarzi și așkenazi, care au pus mâna pe bani și fiscalizează Terra!
Capacitatea de a emite informație, cultură conferă putere.
180 de premii Nobel au fost atribuite în ultimii 150 de ani evreilor, numai 3 musulmanilor, o populație ce numără 1,4 miliarde locuitori!
Educația evreilor le conferă această imensă putere!
Celor slabi?
“Căderea din istorie“!

(Am audiat muzica lui Rahmaninov.
El este un strălucit arhitect al formelor muzicale pentru pian.
Serghei Rahmaninov este descendent al lui Ștefan cel Mare.
Ascultând concertul pentru pian, numărul 3, aud sunetele pleznind aidoma unor muguri ce acoperă un arbore al cunoașterii și am o altă înțelegere despre rostul meu…
Sunt un om, evreul spune despre mine că sunt un goyim, dar eu nu sunt un antisemit nici măcar pe măsura rasismului său enunțat.
Apoi, practicat!
Înțeleg -sper nu prea târziu, că Dumnezeu îmi face o invitație de-altfel, fiecăruia dintre oameni, de a călători pe pământ, în căutarea unui loc pe cer, pentru că împreună -deși, unii căzând se vor aprinde, facem parte din lumina Creației Divine.)

Oculta B`nai B`rith depune eforturi colosale la scara întregii planete, dar mai cu seama împotriva Europei, de a distruge orice urmă de identitate națională, tradiții culturale europene, iar acordul “vodka-cola“ oficializează acest proiect!

Am solicitat Procurorului General al României, să se cerceteze practicile evreilor de a oferi mită astfel, contribuind nemijlocit la accentuarea corupției din România și a modului în care au fost votate cu o majoritate de invidiat chiar de analiștii comunismului, legile 217/2015 și 157/2018 suspiciunea de dare și luare de mită fiind o ipoteza de lucru nu doar pentru subsemnatul!

Academia României nu a fost invitată să ofere consultanță științifică la elaborarea acestor legi, dar o societate condusă de la New York –Ely Wiesel Found -Fundația Ely Wiesel, finanțat de Guvernul României, da!

Într-o emisiune TV la Rareș Bogdan, Alexandru Florian, șeful acestui ”ONG” (de ce să plătească, contribuabilul român activitatea unor filosemiți-ce ucid, cu premeditare continuată!, românismul eminescian?!) se mândrea cu statutul de consultant!
Profesorului Ioan Roșca abea i se lăsa liberă calea sonoră spre a vorbi!

Scriam mai sus, că propagarea informației și a educației conferă putere, dar adaug: așa cum în chimie completarea valențelor ultimei orbite conferă elementelor din tabelul lui Mendeleev stabilitate, așadar, materiei, tot așa o cât mai înaltă vibrație conferă omului accesul la cunoaștere absolută!

Eminescu a avut această uluitoare competență, aidoma lui Isus Cristos!

Dacă, noi românii am fost părăsiți de autoritățile statului român și mulți au luat calea pustiului, ar trebui să învățăm din martirajul lui Mihai Eminescu, că tocmai forța de a emite iubire îl face pe om un Dumnezeu aici, pe Pamânt și numai în acest fel rezonând putem fi martori la o a doua venire a Mântuitorului printre noi, eveniment anunțat cu mii de ani în urmă, revenire ale cărei semne sunt deja la vedere și în spectrul luminos!

Laurian Stănchesu și cartea sa fac -dincolo de reparația actului de educație, de expresie și informare, de respect față de memoria geniului absolut al lui Mihai Eminescu, o reparație față de percepția eronată, pe care cozile de topor din România contemporană nouă, caută să o inducă străinilor, despre societatea românească, calificând-o, prin legi, a fi antisemită!

“Dedic această carte memoriei medicului evreu Francisc Isac, cel care, în ultimii ani de viață ai Poetului, i-a ameliorat acestuia starea de sănătate, la Botoșani și a luptat pentru pensia lui Mihai Eminescu din Parlament. Onor!“ -scrie Laurian Stănchescu, poet și român deosebit de curajos, cine vibrează foarte înalt.

Academia României și lumea academică românească ar trebui să preia curajul acestuia, dar tăcerea lor este asurzitoare și ei doresc (încă) a rămâne în joasele vibrații, aducătoare de rău!

Post Scriptum
Noica spunea, prin anii 70, pomenind de Shakespeare și catedra de shakespeareologie la universitatea regală din Londra, că noi, românii, nu avem nici măcar un curs de eminescologie la universitate!
Când Dumnezeule, dacă nu acum în acest context al Centenarului Unirii, să se inițieze cursuri de vară, dacă ministerul culturii și identității naționale, sau cel al educației, nu au fonduri pentru o catedră Eminescu?!
Acolo, să înceapă această dezbatere, la care și Academia să ia parte -cu atât mai mult cu cât zeci de ani și încă, a fost tăinuitoare, pe tema circumstanțelor morții lui Mihai Eminescu!
Publicația „Certitudinea„, poetul Laurian Stănchescu, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România ar trebui să închidă acest an centenar cu promovarea acestui Proiect Eminescu!

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentJAFUL FUNCIAR -un SOS al Proprietarilor de Păduri, Pășuni și Terenuri Agricole
Articolul următorProiectul Eminescu
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here