STIRI LOCALE, NECENZURATE

  0
  938

  • In orasul nostru exista 132 de strazi, insumand 137 de km.
  • Cea mai murdara strada din oras estre chiar cea pe care se afla imobilul primariei –str. 22 decembrie, de pe care se strang cca. 35,four mc de gunoaie.
  • Strada 22 decembrie -in fapt, DN18 nu este in administrarea primariei, astfel suma de 5110,23 lei decontata catre societatea de salubrizare este ilegala.
  • Primaria orasului plateste lunar sume cuprinse intre 30.680,93 lei si forty.908, 34 lei pentru maturatul si salubrizarea doar a ten% din aceste strazi.
  • Digul din spatele scolii nr. 1 avariat in urma ultimelor inundatii inca nu atrage atentia edililor orasului si nici prefecturii, in ciuda faptului ca a atat ISU cat si dl prefect POCOL au fost sesizati de catre cetateni ai Viseului.

  • In urma unei plangeri adresate DNA impotriva cetateanului Vasile CIOLPAN –primarul orasului, la Parchet se afla in lucru un dosar penal avand ca spete: abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, fals si uz de fals, deturnare de fonduri, gestiune frauduoasa.
  • Vasile CIOLPAN este suspectat de incalcare a juramantului depus la preluarea mandatului de primar al localitatii.
  • Comisia juridica a CL Viseu de Sus –manipulata de primarul localitatii, a propus la 03 iunie 2009 …”a nu se continua procesul in Dosarul ninety four/100/2007” avand ca speta retrocedare in baza Lg. 10/2001. Printr-o adresa comunicata avocatei Doina GHERMAN, primaria ii aduce la cunostinta ca …”nu vom declara recurs la Decizia Civila nr. 171/A/2009 a Curtii de Apel Cluj.”
  • Recursul la Inalta Curte de Casatie si Justitie la sentinta civila a Curtii de Apel Cluj, va fi demarat –pe cheltuiala proprie, de catre consilierul Vasile COMAN „Varzaru” mandatat in urma unei hotarari a Consiliului native. In cazul in care binecunoscutul om de afaceri va avea castig de cauza toate cheltuielile de judecata ii vor fi returnate prin sentinta judecatoreasca.
  • 10.000 EUR este solicitarea transmisa catre primaria Viseu –cu statut de chirie, de catre cetateanca Rodica MARIAN care, a cerut -in baza legii 247/2005, retrocedarea imobilului din str. 22 decembrie, fosta proprietate a familiei Simion POP, solicitare care prin sentinta Curtii de Apel Cluj a fost validata cu drept de recurs.
  • Viceprimarul –Oliver BÁRÁnew york, se afla in incompatibilitate cu functia publica si incalca prevederile Lg. 161/2003, motiv pentru care a fost sesizata institutia prefectului si Agentia Nationala pentru Integritate –ANI.
  • Valoarea totala a imprumuturilor pe care Primaria le-a obtinut din partea unor banci se ridica la suma de 6.000.000 lei Astfel, in 2006 au fost solicitate din partea BCR, pentru investitii de interes native, iar in baza contractului nr. 40/21. 06.06 s-a obtinut suma de 4.000.000 lei pe o perioada de 15 ani, iar la 07.12.2009 suma de 2.000.000 lei, tot pe o perioada de rambursare de 15 ani si tot de la BCR.

  • Lungimea frontierei de stat, aflata in sarcina S.P.F –Sectorul Politiei de Frontiera, Viseu de Sus, este de 36,5 km.
  • In intervalul 2008-2010, la S.P.F Viseu de Sus au fost executate un numar de 115 actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei, migratiei ilegale, a traficului world cu masini si utilaje furate si a persoanelor.
  • In acelasi interval de timp au fost constatate three treceri ilegale a frontierei, de catre cetateni romani, pe fondul ratacirii sau necunoasterii traseului de frontiera, au fost ridicate in vederea confiscarii 19.197 pachete de tigari de provenienta uncraineana, au fost descoperite 10 autovehicule si 11 utilaje furate din spatiul UE, de asemenea, au fost ridicate in vederea confiscarii articole de vestimentatie, motofierastraie, produse cosmetice contrafacute, subject material lemnos taiat ilegale, obiecte de distractie pirotehnice,
  • Au fost depistate three bancnote falsificate, in valoare de 200 de eur in emisiuni nominale de a hundred respectiv 50 eur.
  • Valoarea totala a bunurilor ridicate in vederea confiscarii si a continuarii cercetarilor este de 3.504.750 Lei.

  • Potrivit Dlui. Ioan ISAC –seful IPJ MM, in subordinea sa îşi desfăşoară activitatea „aproximativ 900 de poliţişti la Inspectoratul Politiei Judetene, iar la Poliţia Oraşului Vişeuropean de Sus aproximativ 30 de poliţişti.”
  • Ioan ISAC a confirmat faptul, ca un dosar penal din anul 2005 a fost inaintat parchetului judetean abia in februarie 2010.

  • S-a finalizat reabilitarea Blocului operator din cadrul sectiei Chirurgie a Spitalului Orasenesc Viseu de Sus, care a fost dotata cu o trusa completa de laparoscopie ce constituie o premiera in zona Viseu – Borsa.

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentCriza la romani, o chestiune de development…american
  Articolul următorAPEL
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here