O fantomă revendică averea lui Pop Şimonoaie -episodul 2

    0
    1004

    Doresc şi încerc aşezarea cuvintelor mele pe cerul acesta alb –hârtia, nu pentru pofta unor inimi sau speculaţiile unor minţi, cât pentru a căuta să aduc o parte din lumina –cea la care pot accede eu, necesară pentru a developa faptele îndreptate împotriva celor mai mulţi dintre semenii mei şi, de aceea, le scriu cu smerenie şi staffă faţă de Dumnezeu, Căruia – în fiecare dimineaţă şi seara, la sfârşitul rugăciunilor, Îi cer să îmi dăruiască: înţelepciune şi har şi sănătate. Pentru a vedea, a nu greşi în înţelesul de înţeles, a scrie şi a duce la bun sfârşit ceea ce este legat de numele meu.
    Ceea voi scrie în continuarea articolului „O fantomă revendică averea lui Pop Şimonoaie” –avere evaluată la cel puţin 275 milioane de euro (!), este urmarea unei munci de documentare realizată în ultimele două săptămâni… dar, este doar un început.
    Acest caz este de o complexitate incredibilă şi conţine speţe –ce se constituie în pluralitate de infracţiuni, precum: infracţiuni de serviciu sau în legătură cu serviciul, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals, omucidere, infracţiuni privitoare la asistenţa celor în primejdie, ascocierea pentru săvârşirea de infracţiuni şi… unii din concitadini sunt implicaţi!
    Rog – pe aceasta cale, toate persoanele din componenţa consiliului native –CL, să ia aminte la cele cateva înscrisuri, pe care le-am pus în mapele personalizate, să îşi aducă aminte şi să nu abdice de la juramantul rostit la investire şi să servească interesele comunităţii vişeuane!
    Îl rog pe bunul Dumnezeu să îmi dea putere să termin de scris, căci în ciuda ameninţărilor cu moartea la adresa unor persoane din acest „dosar” – ameninţări care nu mă vor ocoli nici pe mine, această tentativă de fraudă –aflată în plină desfăşurare, trebuie mediatizată în interiorul frontierelor Uniunii Europene –UE, şi nu numai!

    Textul acesta –al doilea din seria „O fantomă revendică averea lui Pop Şimonoaie” începe cu observaţia că Ioan şi Olga FONAI nu au avut copii, deci nu sunt părinţii lui Marian Rodica. Pentru ca să aflăm cine este Marian Rodica şi cum a ajuns să devină „moştenitoare” trebuie să populez acest episod cu câteva personaje, care se alătură celor din primul episod –defuncţii: PAPP Sigismund Simeon, Irina Iulia Maria PAPP –născuta Man, copiii înfiaţi –Olga, Zora şi Simion fiind chiar nepoţii de soră ai lui Irène, cum technology alintată soţia marelui latifundiar.
    Mă grăbesc aşadar să ies în întâmpinarea dlui. Horia-Adrian FLĂMÂND un domn din Bucureşti capabil –prin informaţiile ce le deţine, să satisfacă oricărui flămând setea de cunoştere.
    În acest caz domnia sa aduce –pe bază de jurământ, informaţii extrem de interesante, care ne vor ajuta să înţelegem înţelesul greu de înţeles al unor gânduri ascunse luminii bunei credinţe şi iubirii de aproapele, gânduri pe care Marian Rodica le-a nutrit şi le-a lăsat libere spre exercitarea voinţei.
    Iată, deci…
    Am cunoscut-o foarte bine pe Dna Fonai Olga, fiind colocatar cu aceasta începând cu anul 1980 (…) şi până la information decesului acesteia, în anul 1986. Din anul 1980 când am vazut-o prima oară mi-am dat seama că generation o femeie fără figureământ având mereu nevoie de ajutor şi având prietene care o ajutau în permanenţă. (…) Înainte cu 7-eight luni de knowledge decesului doamnei Fonai Olga în spaţiul în care locuia aceasta, s-a mutat Dna. Marian Rodica, prin schimb de locuinţă cu vechii chiriaşi ai imobilului, iar de cand s-a mutat aceasta doamnă le-a fost interzis accesul vecinilor şi prietenilor Doamnei Fonai Olga, în locuinţa acesteia, ne mai fiind vazută, ca mai înainte, la plimbare în curte şi ajutată de cineva.”
    Oameni buni, mă întreb şi eu –precum dumneavoastră înşivă, cine o plantează pe Marian Rodica în apartamentul lui Olga Fonai cu 7-eight luni înaintea decesului acesteia? Cu ce scop?

    Sunt întrebări capitale al căror răspuns va fi greu de formulat, căci –după părerea mea, oricine va căuta să le găsească riscă! A se întălni fie cu tentaţia de a fabula pe tema unei conspirţii, fie cu voinţa unora care –încă, mai pot influenţa adevărul, adică a ceea ce există sau s-a întâmplat în realitate…
    Haideţi, în încercarea de a argumenta capacitatea fiecăruia dintre noi, însuşirea de a observa cu exactitate să folosim tehnica de aflare a adevărului cu ajutorul maieuticii.
    Deci, iată primul şir al întrebărilor:

    – A existat un anunţ de shimb de locuinţă pe care chiriaşii din apartamentul de la nr. 4 l-au dat publicităţii în anul 1985?
    – Dacă nu a existat un astfel de anunţ de unde ştia Marian Rodica de acest apartament?
    – O cunoştea –la acea dată, Marian Rodica pe Dna. Fonai Olga?
    – Cu ce scop şi cu ce drept a sechestrat-o –Marian Rodica, în apartement pe Dna. Fonai Olga şi a interzis şi accesul vecinilor la aceasta?
    – De ce a privat-o de libertate de mişcare şi cu ce scop pe Dna. Fonai Olga?

    O clipă! Iată, pe cineva pe care nu numai că trebuie să o prezint, dar aşi vrea să o ascultăm împreună…
    Este doamna MARCU Stana… domiciliată în Bucureşti, str. poet Andrei Mureşanu Nr. 1, posesoare a CI seria RD nr. 099099, eliberată de secţia 1 Poliţie, la knowledge de 02. 12. 1999, CNP 2381123400457.
    Domnia sa a declarat în faţa notarului STATE Florica, urmatoarele:
    …”Am cunoscut-o, de cca. 15 ani pe defuncta FONAI Olga, care a locuit în Bucureşti, str. poet Andrei Mureşanu Nr. four, sector 1, până în martie 1986, când a decedat. Declar că am avut grijă de dna. Fonai Olga, la rugămintea naşei mele de cununie Valentina MASSINI, de la data de 01. octombrie 1978 până în luna noiembrie 1985, când am fost ultima dată la dna Fonai Olga, chiar de ziua mea de naştere, fiind pregătită să-i duc ca de obicei cele necesare (…) La ultima mea vizită am observat că dna. Fonai Olga generation imobilizată la pat şi cu lacrimi în ochi mi-a arătat şi zis că fără voinţa dânsei i-au fost luate din casă o icoană şi un tablou de patrimoniu, iar european am observat locul gol lăsat de acestea. Am observat că starea ei de sănătate se înrăutăţea, nu se putea mişca deloc. malesţionez că în urmă cu 2 ani de la această întâmplare, dna Fonai Olga m-a sunat la serviciu –având telefonul lângă dânsa, m-a rugat să vin acasă la aceasta şi să o ajut să se ridice din nou în pat, pentru că picase din pat şi nu se mai putea mişca. ecu am ajutat-o, am ridicat-o în pat. Precizez că din aceeaşi perioadă nu putea să-şi deschidă fereastra singură, trebuia să fie ajutată.
    Ştiu de la prietenele noastre ca Dna. Fonai Olga s-a plâns că numita MARIAN Rodica şi numitul JODÎC Valeriu Viorel o înfometau numai ca să o oblige a le lăsa lor toata averea. De la ultima mea vizită din noiembrie 1985, Dna. Marian Rodica mi-a interzis să o mai văd pe Dna. Fonai Olga.”
    Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor aici trebuie să formulăm un alt şir de întrebări, căci impresia că adevărul se pierde printre eroi şi morminte –ca să citez titlul unui roman celebru, este evident!
    Deci, …
    – Ce anume o motivează pe Marian Rodica, in noiembrie 1985, să interzică unei persoane –Marcu Stana, cunoştinţă şi prietenă de 7 ani cu Fonai Olga, accesul în apartamentul de la nr. four aflat pe str. poet Andrei Mureşanu?
    – Care este autoritatea de care dispune Marian Rodica în raport cu Marcu Stana?
    – De ce Marian Rodica nu a anunţat miliţia despre dispariţia icoanei şi a tabloului de patrimoniu?
    – Dar Marcu Stana?
    – Oare aşa cum i s-a interzis să mai calce în apartamentul unde locuieşte prietena sa, nu cumva a fost ameninţată că e mai bine sa tacă şi sa nu facă caz în legatură cu dispariţia operelor de patrimoniu?
    – Cine este Jodîc (GIODÎC) Valeriu Viorel?

    Spunea un mare arheolog că, …”pietrele vorbesc” dar, pământul vorbeşte şi el?
    Sper să am şansa de a face fotografii la faţa locului, căci pământul din curtea imobilului cred că ştie multe dar, până atunci vreau să vă prezint o somitate!
    Pe domnul Profesor Universitar Dr. Vladimir BELIŞ, medic primar Anatomie Patologică şi Medicină prisonă, domnia sa fiind Directorul Institutului Naţional de Medicină Legala, Bucuresti.
    Este născut la 1 mai 1930, Bucuresti, licenţiat al Universităţii de Medicina UMF “Carol Davila” Bucuresti.

    – Membru şi preşedinte al Societăţii Române de Medicină felonyă
    – Membru al Academiei Internaţionale de Medicină prisonă
    – Membru al Academiei Americane de Medicină legală
    – Membru al Academiei de Ştiinţe din ny
    – Membru şi Vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din Bucureşti

    Este autorul a 138 articole publicate în ţară şi străinătate, 265 de comunicări ştiinţifice şi a thirteen lucrari editate de Editura Medicala dintre care:
    – Tratat de Medicină legală,
    – Investigaţia microscopică în Medicina legală, Editura Academiei Romane,
    – Curs de medicină felonyă pentru Facultăţile de Ştiinte Juridice,
    – Ghid de urgenţe medico-judiciare,
    – Genetica Judiciara,
    – Medicina felonyă.

    Iată, fragmentele relevante din expertiza directorului INML … ”Numita Fonai Olga în vârstă de 88 de ani a fost internată cu 2 zile înainte de deces în Clinica de Neurologie a Spitalului Colentina prezentând grave afecţiuni vasculare manifestate mai ales la nivel cerebral (ateroscleroză sistemică cerebrală, lacunarism cerebral, hemipareză stângă), la nivel cardiac (dilataţie de twine, stenoză mitrală), dar şi periferic (ischemie perifericămembre inferioare). Afecţiunile grave vasculare de care suferea numita Fonai Olga se caracterizează printr-o evoluţie îndelungată (10-15 ani), iar în faza terminală determină tulburări circulatorii cerebrale care, în cazul de faţă au indus hemipareză şi lacunarism cerebral. Starea în care s-a internat în Clinica de Neurologie a Spitalului Colentina numita Fonai Olga, indică de o manieră indubitabilă că din punct de vedere neuropsihic bolnava technology de mult timp (luni, ani), în imposibilitate de a se îngriji (vezi diagnosticul de caşexie, slăbire extremă), fiind establishedă de anturaj pentru hrană, medicamente şi alte nevoi. În aceasta stare, cu debut mult anterior întocmirii testamentului în cauză numita Fonai Olga se afla într-o stare de dependenţă în ceea ce priveşte îngrijirile de bază si medicamentele faţă de o terţă persoană, situaţie în care voinţa nu mai poate fi exprimată în parametri optimi fiind astfel sub influenţa şi sugestia persoanei care-i asigură confortul. Evident că în aceasta situaţie se afla Fonai Olga de mulţi ani şi implicit cu 49 de zile înainte de deces, adică la knowledge când a fost întocmit testamentul în discuţie. În practica expertizei medico-legale psihiatrice discernământul poate fi prezent, abolit sau diminuat; în aceste două ultime situaţii, capacitatea psihică de exerciţiu este absentă, întrucât o persoană nu poate să aprecieze critic conţinutul şi consecinţele social-juridice ce decurg din actul civil întocmit, decât în condiţiile unui determineământ integral păstrat. Aşadar, aprecierea capacităţii psihice de exerciţiu impune constatarea că persoana respectivă a acţionat cu liberă voinţă, conform propriului interes, fără a fi fost sugestionată sau manipulată, dând dovadă că este conştientă de cauză în ceea ce priveşte reglementările legale vizând actele civile pe care doreşte să le încheie şi implicit că poate înţelege critic consecinţele social-juridice ce pot decurge din actul respectiv, adică are discernământ. (…) Bolile grave circulatorii cerebrale de care suferea numita Fonai Olga în vârstă de 88 de ani au o evoluţie îndelungată şi induc treptat în ultimii ani pierderea worldă a capacităţii psihice de exerciţiu.
    Faţă de cele arătate, se poate stabili de o maniera indubitabilă din punctul de vedere al expertizei medico-legale psihiatrice, că numita Fonai Olga generation lipsita cu 49 de zile înainte de deces de capacitatea psihică de exerciţiu (figureământ abolit).
    Opina domniei sale, expertiza de specialitate a docentului în medicina felonyă românească nu poate fi pusă la îndoială sub nici o formă, de nimeni dintre muritori, căci se bazează pe criteriile ştiinţei medicale, pe cazuistică şi consecinţe ale patologiei – în cazul de faţă, patologia de care suferea, dna. Fonai Olga.
    Şi totuşi, …
    Avem un „personaj” excepţional care, nu pune sub semnul întrebării expertiza profesorului Dr. Vladimir BELIŞ ci, o aşează sub semnul nulităţii! Personajul nu este nimeni altul decât celebrul… DNA!
    Cu riscul de a aglomera cu „hârţoage” paginile pe care se aşază literele şi cuvintele textului pe care îl scriu, trebuie să fac referire la decizii semnate de funcţionari ai DNA, prin care minciuna, la braţ cu falsul se insinuează în conştiinţe, care nu mai sunt spălate cu scopalamină –precum în anii unui alt mileniu, ci innecate în mareele corupţiei.
    La 12. 03. 2008 sub egida Ministerului Public, a Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Serviciul Teritorial al DNA prin semnătura procurorului Cornel Dragoş COJOCARIU, se face publică Rezoluţia din dosarul Nr. 30/P/2007 demarat impotriva unor autori necunoscuţi –AN, învinuiţi a fi autori ai infracţiunii fals în înscrisuri sub semnătură privată, art. 290 C.p
    Citez… „La sesizarea numitului RONDOLEAN Victor, în sarcina A.N. s-a reţinut că a fost falsificat testamentul olograf al defunctei FONAI Olga din Bucureşti, str. Andrei Mureşanu nr. four, sector1, testomony care în prezent este utilizat în vederea reconstituirii dreptului de proprietate asupra mai multor bunuri care au aparţinut defunctei, de către Marian Rodica. Pentru lâmurirea cauzei, prin ordonanţa din 28. 09. 2007 s-a dispus efectuarea unei expertize de către specialişti din Institutul Naţional de Expertize Criminalistice –INEC. ”
    Opresc pentru o vreme hemoragia din paginile dosarului în cauză pentru ca să observ, alături de dumneavoastră faptul că …DNA nu respinge ca neîntemeiată plângerea penală împotriva A.N. în baza raportului de expertiză de medicină criminală a dr. Vladimir BELIŞ!
    Astfel, ICCJ „parafează” un precedent extrem de grav cu implicaţii în întreg procesul şi spiritul pe care Legea 247/2005 îl girează căci, admite posibilitatea vehiculării unor înscrisuri sub semnătură privată în fals! DNA cade în capcana unui hăţiş de legi promulgate, dar viciate de un sistem corupt!Iata, explicaţia good judgmentă:
    Dacă în sistemul judiciar există instituţia medicului legist (prin care se pot elucida –printre altele, capacităţile psihice, anatomic-fiziologice ale unor persoane şi, astfel, să indice drept autori reali ai faptelor persoane, sau să infirme orice fapte ale unor persoane ca urmare abolirii parentământului acestora), atunci acel sistem judiciar nu poate admite existenţa unor funcţionari –în chiar interiorul lui, care să pună sub semnul nulităţii o expertiză medico-prisonă!
    În acest caz însă, aşa cum putem constata, există magistraţi care validează falsul. Iata, o primă probă şi, citez, în continuare: … „ În urma examinării, noul colectiv de experţi autorizaţi ai INEC a infirmat obiecţiunile formulate de expertul parte şi şi-a însuşit concluziile raportului de expertiză Nr. 261/2007, adică faptul că testamentul în litigiu a fost scris, datat şi semnat de către Fonai Olga.”

    Să nu fi observat procurorul Cojocariu Cornel Dragoş faptul că Olga FONAI avea funcţia determineământului abolită, potrivit opiniei experte a medicului legist?
    În acest caz magistratul în cauză –Cojocariu Cornel Dragoş, este învinuit de noi, Cronica Vişeuană, de neglijenţă şi incompetenţă în serviciu!
    Asupra unor magistraţi din Direcţia Naţională Anticorupţie –DNA, precum şi a câtorva experţi ai INEC planează suspiciunea de infracţiune de serviciu, sau în legătură cu serviciul, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, ascocierea pentru săvârşirea de infracţiuni!
    În episodul al three-lea voi demonstra faptul, că şi preşedintele Judecătoriei Vişeu de Sus –Toader HOJDA este în culpă, căci a dat dovadă la rândul său de neglijenţă şi incompetenţă în serviciu.

    DISTRIBUIȚI
    Articolul precedentAPEL
    Articolul următorPLANGERE PENALA catre Procurorul normal al Romaniei
    Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.