SCRISOARE DESCHISĂ -domnului Emil BOC Prim Ministru al României

  0
  815

  Mă numesc Mircea Şerban, sunt absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalism „Bálint György”din Budapesta, fost corespondent BBC, Deutsche Welle şi Europa Liberă în capitala ungară.
  Primiţi, vă rog, această scrisoare deschisă cu convingerea că vi se adreseză un român cu inima curată şi mintea limpede mânat de dragoste de ţară şi teamă de Dumnezeu!
  În ciuda numeroaselor şi foarte profundelor chestiuni pe care această societate ar trebui să poată a le exprima public, românii, cărora le sunteti -în calitate de şef al executivului, dator a le asigura un minim de confort social, nu au acces la vectorii suficienţi şi necesari comunicării, de aceea faptul că aţi făcut publică adresa electronică a dvs este remarcabil!

  (Vă întreb, în paranteză: de ce să fie obligată societatea românească să plăteascaă taxa de televiziune, iar TVR să fie exclusiv la îndemâna altcuiva decât a celor care o finanţează!?)

  Domnule Prim Ministru!
  Fără nici o urmă de îndoială sunteţi omul politic care şi-a asumat o răspundere fără precedent în istoria submit-ceauşistă a României, dar această povară are un preţ imens pentru, … aproape nimic!
  Aici, nu vreau să analizez, nici să fac revista presei mizeriei vieţii noastre sociale însă, vă rog să reţineţi, apoi să gândiţi şi în cele din urmă să spuneţi răspicat şi clar răspunsurile dvs. la următoarele:

  1. De ce nu aţi luat niciodată atitudine împotriva abuzului în serviciu contra intereselor publice, abuzului în serviciu în kindă calificată, al unor autori precum Procurorul normal al României, Procurorul Şef al DNA care, fără nicio remuşcare, au asistat la JEFUIREA PATRIMONIULUI PRIVAT AL STATULUI, deşi legea penală OBLIGĂ aceste autorităţi la luarea unor măsuri fără nici o excepţie, sau amânare?
  ( Filonul de aur de la mina Barza, evaluat la 50 mld. Eur, retrocedarea ilegală a peste 760 mii ha. pădure, estimarea valorii pe picior a masei lemnoase arată cifra de 10 mld. Eur, iar acestea sunt doar 2 argumente în probatoriu ce vă somează să luaţi cât se poate de pressing măsurile de rigoare.)

  2. De ce ignoraţi faptul că se perpetuează, iată, şi sub guvernarea Dvs. ilegalităţile fostelor guverne, iar măsurile reparatorii -pe care nu numai populaţia, dar chiar UE le solicită, continuă să rămână un deziderat?
  (Probez cu situaţia de caz a modului în care a fost „impusă” actuala lege basică, adoptată în cadrul unui referendum la care participartea a fost insuficientă, dar o “găselniţă politică” şi încălcarea flagrantă a legii electorale au validat un plebiscit invalid!
  Pe noi, cei care suportăm costurile nu numai că ne miră, dar realmente ne rebellionă obstinaţia cu care se promovează o politică monetaristă de către un cabinet “democrat-liberal” care, astfel, împiedică reforma reală a economiei româneşti, iar România pierede teren şi, are şanse reale de …”a cădea din istorie”!)

  three. Nu pot să nu observ, că în ciuda informaţiilor, semnalelor din media naţională şi internaţională, eminenţele cenuşii şi consilierii care vă sunt la dispoziţie, vă îndeamnă să ocoliţi adevărul, iar disoluţia unor autorităţi ale statului român –deşi evidentă, nu vă preocupă, ba mai mult se pare că este susţinută tacit chiar de către cei care potrivit legii …”apără România, ordinea de drept şi proprietatea”!

  ( Mai mult decât hilar este faptul că, finanţhouse europeană –în calitate de stat membru UE, se realizează prin cele 8 regiuni de dezvoltare, dar bugetul de stat al României continuă să finanţeze un aparat extrem de populat şi ineficient al prefecturilor celor forty one de judeţe şi mun. Bucureşti!
  Inadmisibil este faptul, că instanţele judiciare judecă diferenţiat în teritoriul inalienabil al statului roman, sau deloc, cu toate că proba verităţii unor infracţiuni este vizibilă şi dincolo de frontierele de stat!)

  Domnule Prim Ministru Emil BOC!
  RENUNŢAŢI LA MINCIUNĂ, LA MANIPULAREA NEGATIVĂ, EXPRIMAŢI CLAR VOINŢA DE SALVARE A SOCIETĂŢII DIN CARE ŞI ELITA CARE VĂ SUSŢINE FACE PARTE, ALTMINTERI ISTORIA ŞI FURIA POPORULUI VA MĂTURA -AIDOMA ÎN 1989, PE CEI CARE ATENTEAZĂ LA by way ofŢA POPORULUI ROMÂN.

  Cu admire,
  Mircea ŞERBAN
  jurnalist impartial

  PS.
  Pe concetăţenii dvs. trebuie să-i protejaţi şi în ce priveşte lipsa de garanţii a USL, care nu face vorbire nici de resursele prin care poate stopa declinul economic şi social al ţării, cu atât mai mult în ce priveşte pericolul de a modifica constituţia fără a mai consulta populaţia cu drept de vot, căci odată ajunsă in parlament cu peste sixty five% în dulcele stil al politicii dâmboviţene, poporul e vital „miticilor” numai când este in cabina de vot!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentO ŞTIRE -în traducere, cu put up scriptum …
  Articolul următorProbleme de identitate și la unguri?
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here